Jenny ”Kitsune” Adolfsson vann sin klass på SM Klassisk Styrkelyft!

I rollen som Kitsune. Foto: Petter Karlberg/TV4

Gladiatorn Jenny ”Kitsune” Adolfsson tog hem guldet i damernas 63-kilosklass på SM Klassisk Styrkelyft i sista lyftet. Hon slog dessutom till med två nya svenska rekord! Serien blev knäböj 132,5 kg, bänkpress 100,0 kg (nytt rekord) och marklyft 165,0 kg (tangerat rekord) – totalt 397,5 kg (också det nytt rekord). Stort grattis, Jenny!

SM-tävlingarna under fredagen kan ses i efterhand på denna länk. Jenny, som bloggar på BODY.se, är spelar Kitsune (arenans sluga räv och principfasta krigare) i Gladiatorerna och var dessutom gäst i det trettionde avsnittet av BODY Radio:

Den här veckan kommer stålkvinnan Jenny Adolfsson på besök. Jenny – som tycks bli bäst på praktiskt taget allt hon försöker sig på – berättar om sina tävlingar, sin träning och eventuella framtida teveframträdanden.

Läs mer om SM Klassisk Styrkelyft 2012:

Under SM-veckan i Östersund kommer 3 000 aktiva i stora som små, vanliga som ovanliga idrotter och 20 000 åskådare att vara på plats. Klassisk Styrkelyft avgör vilka som är bäst i Sverige i den nya retrogrenen – endast bälte och handledslindor är tillåtna hjälpmedel (övrig utrustning som böjdräkt, bänktröja, marklyftsdräkt och knälindor är inte tillåtet).

Missa inte morgondagens avsnitt av Gladiatorerna på TV4 för mer Jenny/Kitsune!

Jenny Adolfsson högst upp på SM-pallen under nationalsången.

Jenny bloggar om coachningen som ledde fram till SM-guldet, som avgjordes i sista lyftet. 48-åriga Riitta Liimatainen, med VM-silver, VM-brons, EM-guld, EM-silver och ett antal SM-guld i bagaget, var den som på förhand var stor favorit:

Någonting hände efter mitt första marklyft, som jag för övrigt också höjde ingångsvikten med 2,5 kg. Nånting inom mig sa:
– JAG KAN FAKTISKT TA HEM DET HÄR!!!

Efter det överlät jag mig helt i coacharnas händer, vilka bestod av Peter, Kristian, Petter, Robban och Josephine.
– GÖR VAD NI VILL, JAG VILL VINNA DET HÄR!! Ok, 155 kg i andra lyftet? Ok! PANG! Satt som en smäck, likaså Riittas andralyft på 157,5 kg.

Inför tredje och sista lyftet ledde Riitta med 5 kg och både min och hennes sistavikt var anmäld till 162,5 kg (12,5 kg över mitt PB). Detta skulle innebära att om både satte lyften skulle hon ändå vinna.
Så vad gjorde coacherna? Jo de höjde till 167,5 kg! Allt för att vinna och dessutom 17,5 kg över mitt PB!

Detta innebar att Riitta gick före mig på 162,5 kg eftersom det är en lättare vikt. BOM! Riitta bommade sistalyftet, vilket gav mig en chans till att sänka vikten till 165 kg och ändå vinna om jag tog den! PANG!!! Där satt den!!!

Läs även artikeln ”Jenny Adolfsson ger ordet styrka en ny innebörd” där vår reporter mötte Jenny och blev slagen med häpnad:

Dessvärre är man inte längre lika mottaglig för talang. Merparten av ett liv i byggar- och fitnesskretsar har onekligen slitit ned lite av de receptorer som satts att reagera på de å-fy-fasen-så-imponerande sensationer man så ofta fick uppleva förr. Idag är man lite annorlunda. Jag ska inte säga blasé, snarare mer svårimponerad.

Trots dessa i sammanhanget ganska usla förutsättningar så var det länge sedan jag var lika överväldigad, lika inspirerad och lika upprymd som när jag fick förmånen att möta och reflektera över Jenny Adolfsson och hennes prestationer.