Karin Alm: Kroppsbyggare, gruppinstruktör, PT, kulturtant och Gladiatorutmanare…

Foto: Anna Alexander Olsson

Karin Alm i några få punkter: 1) vann Damer Bodybuilding +55 kg på Luciapokalen 2011. 2) Jobbar som gruppinstruktör med dussinet pass i veckan. 3) Var nominerad till Årets PT i Guldhjärtat. 4) Har ställt upp i en kampanj för Helsingborgs kulturliv som ”Kulturtant”. 5) Nu på lördag ser du henne som utmanare i Gladiatorerna.

Karin Alm (som bloggar här) är grupptränare med dussinet pass i veckan och dessutom PT på Filborna Arena. Karin valde i vintras att synas i en kampanj för Helsingborgs kulturliv som en ”Kulturtant” då teaterbesök passar hennes livsstil bättre än krogen. Helsingborgs Dagblad rapporterar ”Hon ger kulturtanten ett nytt ansikte”:

Utmanare i TV4:s ”Gladiatorerna” och bloggande kroppsbyggare. Kulturtant är kanske inte det första man förknippar Karin Alm med, men låt inte skenet bedra. Här är någon som ger det mossiga begreppet en omgång. 

I helgen får Gladiatorerna på TV4 för första gången ett tuffare motstånd i tablåerna då SVT:s Melodifestivalen drar igång. Nu på lördag 20:00 ser du:

Oliver M Danald, 29 år, från Upplands Väsby möter Peter Sätterkvist, 25 år, från Malmberget. På damsidan tävlar Elin Hansson, 26 år, från Malmö mot Karin Alm, 26 år, från Helsingborg. 

– Jag har drömt om att få delta i Gladiatorerna så länge jag kan minnas. Tittade alltid på den amerikanska upplagan när jag var liten och utmanade hela släkten i tuffa hinderbanor, berättar Karin Alm.

Se även Facebook-kampanjen för de som hellre ser på tuffa fysiska dueller än schlagersång.

Skulle Christer Björkman slå Wolf på plattan?
Skulle Charlotte Perrelli komma förbi Bullet i gatloppet?
Skulle du kolla på Melodifestivalen istället för Gladiatorerna?

Inte vi heller.

Karin på City Helsingborgs fredagsomslag

I vår samlande artikel om alla gladiatorutmanarna kan du läsa mer om de utmanare som ställt upp. 

Karin har tidigare tävlat i Athletic Fitness (med seger i klass +165 cm på Decembercupen 2010), men satsade förra året på Bodybuilding. Sagt om Karin i BODYs reportage från Decembercupen 2011:

Karin Alm har tidigare setts i BODYs omslagstävling, men kom här mer till sin rätt som byggartjej. Osedvanligt fin struktur och grymt klipp i benen. Coming star, definitivt!

På Luciapokalen 2011 (se klassens bildgalleri hos muscle.se) fick Karin ett större motstånd då det ställde upp sex deltagare i +55 kg, i BODYs reportage kan vi läsa att resultatet trots det blev detsamma…

…Karin Alm fick ta emot guldet. Karin visade upp en hård, fin fysik och var etta i alla ronder. Grym!

Karin Alm, Filborna Arena var samma helg som Luciapokalen 2011 avhölls nominerad i Guldhjärtat (delas ut för behjärtansvärda insatser i träningsbranschen under det gångna året) till Årets PT med motiveringen:

”För att hon sprider glädje och motiverar genom att dela med sig av sig själv. En otrolig eldsjäl som alltid bjuder på ett leende både på och utanför träningsgolvet. Hon motiverar, instruerar, inspirerar och tar hänsyn till varje individ. En unik PT med stort engagemang i sina klienter.” 

Foto: Marcus Syvertsen

Karin deltog förtjänstfullt i BODYs omslagsmodelltävling 2010. Foto: Marcus Syvertsen