Hands on!

Redaktören – nu ”pryat” som PT. Foto: Seth Janson

Träning är enkelt som bara den. Men samtidigt är det en stor förbannad rebus för många av oss. Det är inte särskilt intellektuellt utmanande att fatta att man ska ta i för kung och fosterland, såklart. Men det är uppenbarligen svårt att själv ta kontroll över alla delar i en träningsplan, och att hålla sig till den.

I jobbet att servera dig dessa sidor varje månad så ingår det ett visst skrivbordssittande (1). Visst, den egna träningen ingår också såklart. Men när det kommer till yttre impulser så blir det dessvärre mailens inkorg som ofta får ta huvudansvaret. Därför kan det då och då kännas välbehövligt att utan administrativa krockkuddar kasta sig ut i verkligheten.

”Do i feel lucky..?” (2), undrar du kanske? Jajamän! Under de senaste sex-sju månaderna har jag nämligen haft den oförfalskade förmånen att ett par gånger i veckan få fungera som personlig tränare. Jag har tilldelats en egen station på gymmet, där jag med mestadels kroppsegna övningar förväntats köra skiten ur folk. så jag har gjort det.

Tillfredställelsen i att handgripligen få använda egen kunskap (3) och sadistiska inslag för att få folk i en bredare bemärkelse att växa är enorm. Responsen är stark och reptilsnabb, vilket gör äventyret starkt beroendeframkallande.

Faktum är att hela denna hands on-upplevelse har, förutom att jag tydligare förstår kärleken och det underbara i att jobba som personlig tränare, också gjort mig rejält bättre rustad som tidningsmakare (4). Verkligheten överträffar alltid dikten, och klienter som Malin, Emma och Lina, Mats och alla andra har alla sin egen del i det.

Tack!

Utgåvan du håller i är kanske inte direkt präglad av mina nya erfarenheter. Men det är i alla fall en som jag och resten av gänget här på redaktionen är mäkta stolta över. Förutom de ordinarie 100 sidorna med initierat muskelbränsle för både axlar, ben, vader, fettförbränning, frukost, tävling samt förgörandet av några vanliga kostmyter, så får du också med 16 unika sidor om tv-äventyret Gladiatorerna.

Den senare är perfekt som kompis i tv-soffan på lördagarna. Den förra är tänkt lite mer som kunskaps- och inspirationskapital för din egen träning.

Lite mer hands on.

I dina växande musklers tjänst!

Chefredaktör – BODY

Bild 325839

Redaktören listar: Det bästa med -15

  1. Minnen av sommar är himmelska
    I -15° är varenda förnimmelse av sommaren som en halv orgasm.
  2. Bulk är OK
    I -15° är ett rejält lager kläder att föredra. Så ock ett lager späck.
  3. Soffläge tillåtet
    I -15° är det nästintill för kallt att gå ut. Soffan blir därmed kvickt bekant.
  4. Varm mat äger
    I -15° förblir filmjölken orörd. Då varm kvarg inte är någon hit så får den också vila.
  5. Familjespelen återupptäcks
    I -15° blir Fyra i rad, Chicago och till och med Yatzy spännande.

 
1) Kan mycket väl kvala in till Understatement of the Year. 2) redan 1971 myntat av en smutsig kille vid namn Harry. 3) Fnissa inte. 4) Ja, men håll med om att journalist hade känts fett pretto.