I natt öppnar Fitness Five-anmälan

När klockan slår om till midnatt i kväll öppnar arrangörerna för anmälningar till årets kvaltävlingar i Fitness Five, formuläret stängs sedan 28 mars. Var beredd, för platserna går fort. 2011 var det hela 179 tävlande på de då fem kvalen! En nyhet för 2012 är att man planerar att liveuppdatera resultaten via nätet.

Uppdatering 28 mars: Hela 308 personer har anmält sig till årets tävlingsäsong – det är 129 fler än som tävlade förra året!

Uppdatering vid åttatiden på fredag kväll: Arrangörerna låter meddela att redan innan anmälningsformuläret varit öppet ett dygn så har över 100 personer anmält sig! Uppenbart har tävlingsformen Fitness Five prickat rätt i sitt upplägg.

Du kan följa de officiella kvaltävlingarna via Facebook och läsa mer om regler på hemsidan fitnessfive.se. Det sammanlagda repsantalet i fem olika grenar ihop. Den kille/tjej med flest antal reps segrar i respektive klass. Schemat för 2012:

  • Kval Malmö 26 maj
  • Kval Södertälje 2-3 juni 
  • Kval Umeå 6 juni
  • Kval Karlskrona 9-10 juni
  • Kval Tylösand 30 juni
  • Final Åhus 6-7 juli

 
Man har valt att utöka vissa deltävlingar till att gå över två dagar vid behov då intresset varit stort på dessa tävlingar föregående år.

Du som är sugen på att mäta hur vältränad du är genom att delta på kvalen kan ta del av BODYs bästa träningsråd och formtoppningstips i artikeln ”Så tränar du för Fitness Five”. Du hittar ännu mer i vår sammanställning om Fitness Five

Är du riktigt seriös och satsar på prestera bra i ditt tävlande anlitar du några av BODY.se-bloggarna som presterat ytterst väl i tävlingsformen och som gärna delar med sig av sina kunskaper:

 
Nytt för i år är att tävlingstiden har förlängts från 75 sekunder till 100 sekunder per gren. I övrigt är vikterna desamma:

  1. Bänkpress: herrar på kroppsvikt, damer på 60 % av kroppsvikt
  2. Bicepscurl: herrar på 50 % av kroppsvikt, damer på 30 % av kroppsvikt
  3. Knäböj: herrar på 150 % av kroppsvikt, damer på kroppsvikt
  4. Chins: egen kroppsvikt
  5. Dips: egen kroppsvikt