Peter ”Pansar” Bláha nyrekryterad vd för Twingly

Peter ”Pansar” Bláha, ny VD på Twingly.

Bloggsökmotorn Twingly har i dag på förmiddagen meddelat att Peter Bláha tillträder som vd. Peter är i vår bransch kanske mest känd som Gladiatorn ”Pansar” (Gladiatorerna är för övrigt tillbaks nu på lördag med andra semifinalen efter en veckas semester).

Missa inte BODY 333, ute nu på tisdag i butik, då du får veta hur Vanliga Killen upplever ett normalt träningspass för en landslagsspelare i rugby/Gladiator (och vd): Peter ”Pansar” Bláha:

Mot bättre vetande ställde redaktör Danielsson ännu en gång upp på att bli publikt förnedrad. Denna gång med blodvite, dödsångest och med fara för eget liv.

Hur en Vanlig Kille upplever ett träningspass med ”Pansar” får du veta mer om i BODYs aprilutgåva.

Mediebranschtidningarna Resumé och Dagens Media samt IT24.se har uppmärksammat värningen. Pressmeddelandet från Twingly i sin helhet:

Twingly rekryterar Peter Bláha som ny VD

Peter Bláha har rekryterats som ny VD för Twingly. Samtidigt satsar nu företaget på att stärka relationen med bloggare och att erbjuda tydliga produkterbjudanden för en internationell marknad.

– Det är jätteroligt att få chansen att leda ett av de mest spännande sociala medier-företagen, säger Peter Bláha, som nu flyttar från Stockholm till Linköping med familjen. Vi kommer att fortsätta vår internationella satsning med våra tjänster för medier, e-handel och omvärldsbevakning. Vi kommer också att satsa på att stärka relationen med alla fantastiska bloggare. I och med köpet av Bloggportalen i höstas har vi fått en svensk plattform att bygga vidare på för att hjälpa bloggar att hitta sina läsare.

Tidigare VD Martin Källström har på eget initiativ valt att sluta i den operativa rollen för att starta ett nytt företag. Han tar plats i Twinglys styrelse och stannar kvar som delägare i företaget.

Niclas Heurlin, tidigare bland annat VD på inWarehouse och styrelseledamot i Twingly tar nu över ordförandeskapet i styrelsen. Den tidigare ordföranden och en av Twinglys grundare, Björn Milton är kvar som styrelseledamot.

– Nu satsar vi på att Twingly ska växa på en internationell marknad med tydliga produkterbjudanden och verktyg som ger värde för bloggare, säger Niclas Heurlin. Peter Bláha är rätt person att leda den här satsningen.

Peter Bláha kommer närmast från tele- och datakommunikationsföretaget IP-Only där han var försäljningschef. Han har också en bakgrund som landslagsspelare i rugby och skådespelare, där han deltar i årets upplaga av Gladiatorerna i TV4.

Om Peter Bláha

  • Ålder: 34
  • Utbildning: Civilingenjör i datateknik
  • Tidigare uppdrag: Försäljningschef på IP-Only
  • Familj: Fru (Jill), två döttrar (Nicole, snart 4 år och Zoe, snart 2 år) och 3 hundar.
  • Aktuell som: Ny VD på Twingly
  • Övrigt: Medverkar i årets Gladiatorerna på TV4 som Pansar. Landslagsspelare i rugby.
  • Personlig blogg: peterblaha.myshowroom.se
  • Twitter: @peterblaha

 
Om Twingly

Twingly kopplar ihop företag med sociala medier. Företaget grundades 2006 och används av medieföretag, e-handelssajter och mediebevakningstjänster i 16 olika länder runt om i världen. Twingly fick 2009 utmärkelsen som årets IT-utmanare av tidningen Veckans Affärer och blev i November 2011 rankad av Deloitte som ett av Sveriges snabbast växande teknikföretag. För bloggare är Twingly ett av de bästa, kostnadsfria och enklaste sätten att hitta fler engagerade läsare.

Läs BODY 333, ute på tisdag i butik, för närkontakt med en landslagsspelare i rugby, Gladiator och vd.