Mängder med medaljer till svenska landslaget på Bänkpress-VM 2012

Guldmedaljör och världsmästare: Stefan Jamroz

VM i Bänkpress avgjordes nyligen i Tjeckien – och det blev en näve medaljer till Sverige. Damlaget tog hem tre medaljer på fem deltagare: Nina Eriksson tog guld i juniorernas klass -52, Karolina Arvidson silver i klass -72 kg och Maria Johansson brons i klass -84 kg. Av sju svenska herrar så lyckades Stefan Jamroz allra bäst, guld i -105 och nytt världsrekord med 305 kg! Junioren Christoffer Alman tog hem ett silver i -74 kg.

BODY Radio-bekantingen Freddi Smulter tog dessutom hem 120+ klassen för Finland, med BODY Open-segraren Kenneth Sandvik på en stabil bronsplats. VM-tråden på kolozzeum är lång och meriterad, och på samma forum för Freddi träningsjournal:

För första gången lät jag finska coachen Harri Hagfors helt bestämma mina viktval, jag föreslog inte ens vikter utan han bestämde utan att fråga mig.

  1. 332,5. Dagens enda stänkare, hade tröjan helt på halsen. Det är så jag lyfter bäst. 3-0 godkänt
  2. 340. Vi drog ner kragen en aning så jag kände att träffen blev dålig. Inget lätt lyft men väl 3-0 godkänt.
  3. 345. Visste hela tiden att det skulle komma även om hastigheten på stången inte var så bra. Men även här med litedragen tröja och dålig teknik. 3-0 godkänt och inom sin tid ett nytt VM-guld.

Gissar att jag tävlat 60-70 gånger och detta var första gången jag fick 9 vita lampor i bänkpress.

Kolla på de olika klasserna i efterhand via SPV-TV:s kanal på ustream.tv.

Sydsvenskan: VM-guld och världsrekord

Stefan Jamroz från Lunds TK är världsrekordhållare igen. I helgen tog han dessutom sitt första VM-guld i bänkpress.

Dagbladet: VM-silver för Alman

Christoffer Alman hade problem med en axel inför bänkpress-VM i Tjeckien.
Men trots dåliga förberedelser blev det ändå ett silver för SAK-lyftaren.
– Det är jag jävligt nöjd med, säger 23-åringen från Nedansjö.

ÅKK: VM brons till Kenta, guld till Freddi och tionde raka till SFI!

Sist men inte minst så kan vi konstatera att detta är tionde året i rad (!) som tungviktsguldet på VM i bänkpress går till en lyftare från svensk-finland och SFI. Förutom Kentas och Freddis guld så tog Ove Lehto hem titeln 2008. SFI fyller 100 år i år och vi kan väl se detta som kraftsportens present!

Vasabladet: Smulter världsmästare

Fredrik Smulter är världsmästare i bänkpress. Malaxbon tog sitt andra VM-guld när han var den enda som fick upp 345 kg på stången i VM-tävlingen i Tjeckien på lördagen. Den sjufaldige världsmästaren Kenneth Sandvik från Åland lade beslag på bronsmedaljen.

Kenneth ”Kenta” Sandvik: Bänkpress-VM i Pilsen, CZE – BRONS

Summa summarum: VM-brons och tredje bästa herrlyftare på Wilks. Nordiskt rekord med 340 som jag fick hålla några minuter. Mitt bästa resultat på 5 år. I och med att Freddi vann så gick supertungviktstiteln till Finland och SFI för tionde året i rad!

Ystads Allehanda: Skadad Wahlqvist avbröt VM

Det blev ett smärtsamt och bittert bänkpress-VM för Johnny Wahlqvist från Simrishamn. Han skadade underarmen redan i sin första press och bokfördes aldrig för något godkänt resultat.

Metro: 20 frallor till frukost – så äter en världsmästare

Två tallrikar gröt, tolv ägg och 20 frallor till frukost – så laddar Simrishamnprofilen Johnny Wahlqvist inför VM i bänkpress. På lördag hoppas han på guld i Tjeckien.

Junior-världsmästaren Nina Eriksson!

NSD: JVM-guld till Nina Eriksson

Det blev succé för Kiruna AK:s styrkelyftare Nina Eriksson när junior-VM i bänkpress avgjordes i Tjeckien under måndagen. Med minsta möjliga marginal och efter stor dramatik vann hon guldet i 52-kilosklassen.

Norrbottens-Kuriren: Gastkramande JVM-guld

Nina Eriksson från Kiruna tog under måndagen junior-VM-guld i styrkelyftning i Plzen, Tjeckien, efter en gastkramande final.

P4 Norrbotten: Kirunatjej tog guld

Kiruna AK:s Nina Eriksson vann i dag JVM-guld i bänkpress i Tjeckien. Hon vann med minsta möjliga marginal när hon tog ingångsvikten 105 kg i tredje och sista försöket.

na.se: Örebroare tog VM-silver

Karolina Arvidson är näst starkast i världen – trots att hon i fem månader hämmats av en handledsskada. I dag slog örebroaren till med VM-silver i bänkpress.

Även Karolina för journal på kolozzeum:

Nåväl, sjukt nöjd med placeringen såklart, hade trott mig få slåss om bronset och det blev ju ändå tätt med finskan. Att favorit-ryskan Galina skulle bomma var ju sjukt oväntat, och jag kan inte riktigt glädjas över andras misslyckanden så. 

Folkbladet: VM-brons till Maria Johansson

27-åriga Maria Johansson lyfte 165 kilo, en tangering av sitt personliga och svenska rekord och slutade på tredje plats i 84 kilosklassen vid VM i Plzen. Bronset är hennes första VM-medalj.

Marias forumträningsjournal är lite mer sporadiskt uppdaterad. 

Piteå-Tidningen: Angelica: ”Jag är besviken”

VM i bänkpress blev ingen höjdare för Angelica Brage, Öjeby AK.
– Jag är besviken.

Angelica är en av få styrkelyftare med egen hemsida