Vem vinner Mr Olympia?

Några utav top-10 enligt BODY. Foto: Alex Ardenti

Om bara ett par dagar avgörs finalen av årets Mr Olympia. Som vanligt utgörs estraden av Orleans Arena i Las Vegas, Nevada. Många är de som så här strax innan tävlingarna spekulerar i utgången. Vem ska vinna? Vem ska flippa, och vem ska floppa? Med det ger sig BODY in i matchen. Här är våra tips!

 1. Phil Heath, USA
  Ja, vi tror inte att Phil kan förlora det här. Rakt igenom hela hans karriär så har Phil ”the Gift” Heath aldrig svikit (om man nu undantar den gången han var magsjuk 2009) och han lär inte göra det nu heller.
 2. Branch Warren, USA
  Vi tror det blir tight om andraplatsen, men att Branch på ren arbetsmoral tar det. Hans utvecklingskurva är kanske inte den brantaste, men den är konsekvent i stigande. Branch kommer i form, och han kommer se bra ut.
 3. Kai Greene, USA
  Denne extremt populäre atlet har det inte lätt. Kopiösa mängder muskelmassa helt klart. Men då dessa satts samman inte alltför noggrant, så krävs det att han prickar formen perfekt. Och det har inte visat sig vara det lättaste.
 4. Dennis Wolf, Tyskland
  Dennis har benstomme och ram för seger. Han saknar dock ännu stora delar av ryggen, i princip hela vaderna och en hel del av sina hamstrings. Därför får han hålla tillgodo med fjärdeplatsen.
 5. Dexter Jackson, USA
  Vi väljer att sätta den forne mästaren som femma, men det sker mer med hjärtat än något annat. Dexter har blivit allt sämre de sista åren, och frågan är om hungern och lågan fortfarande finns där?
 6. Evan Centopani, USA
  Talangfull och komplett, men inget freak. Evan gör ingen besviken. Men det är tufft på Olympia.
 7. Toney Freeman, USA
  Om, och det är ett stort om, Toney kommer in i form så kan han räcka till en finalplats (topp 6). Vis av de senaste årens erfarenhet så tror vi sjundeplatsen är det bästa Toney kan hoppas på.
 8. Cedric McMillan, USA
  En hyfsat ny kille, men med supergener. Är någon sorts blandning av en ung Coleman och en dito Freeman. Svepande linjer och kvalitet rakt över. Har två segrar i sina två senaste starter (av totalt fyra som proffs) och det ger ett bra momentum.
 9. Ben Pakulski, Kanada
  Stor pojke med framförallt lår, vader och axlar som främsta vapen. Fyra på Arnold senast, och vet hur man prickar formen.
 10. Johnnie Jackson, USA
  Branchs polare växer ihop alltmer, och går framåt hela tiden. Har i år en seger och två andraplatser. Hade det inte varit för vaderna så hade han klättrat 3–4 placeringar.

 
Bodybuilding.com webcastar proffstävlingarna under Olympia Weekend utan kostnad, med hjälp av samarbetspartnern MuscleTech. Tiderna för action är sent på natten/tidigt på morgonen svensk tid. För de som inte är nattugglor eller morgonpigga kommer repriser att finnas ganska snart efter att sändningarna är över. Edit: Nu är förbedömningen av Mr Olympia online.

Finalsändningarna mjukstartar traditionellt cirka en timme innan tiderna nedan med kort förhandssnack, info om de tävlande och deras förberedelser (samt den obligatoriska reklamen). Nio timmars tidsskillnad mellan Las Vegas, Nevada, USA och Sverige ger vid handen att Olympia Weekend-schemat blir:

 • 19:30 svensk tid fredag 28 sept: förbedömning av Fitness, Bikini, Figure och Ms Olympia (livesänds ej)
 • 04:00 svensk tid lördag 29 sept: final av Fitness, Bikini & Ms Olympia samt förbedömningen av Mr Olympia
 • 19:30 svensk tid lördag 29 sept: förbedömning av Olympia 212 Showdown (livesänds ej)
 • 04:00 svensk tid söndag 30 sept: final av Figure, 212 Showdown och Mr Olympia

I helgen kan du se tävlingarna live tack vare årets webcastsponsor MuscleTech och Bodybuilding.com.

Med appen Mr Olympia Weekend (iOS och Android) kan du hålla dig hundraprocentigt uppdaterad (sätt alarm, se de senaste nyheterna och twitterinläggen etc). Sidan att gilla är facebook.com/mrolympia och Twitterkontot är @MrOlympiaLLC.

Som nämnts så livesänds inte förbedömningarna av Bikini, Figure, Fitness och 212 Showdown, så håll utkik på de amerikanska webbplatserna nedan för att få kvick info om formen på de tävlande: