Kroppsbyggare coachar på SVT tre tisdagar framöver

Torbjörn coachar på SVT. Foto: Karl Nordlund

Denna tisdag den 20 november 20.00 är den tävlande kroppsbyggaren och pensionären Torbjörn Hogenschild för första gången med i SVT:s tittarsuccé ”Kan du slå en pensionär”.

SVT-programmet ”Kan du slå en pensionär?” där aktiva pensionärer hjälper ungdomar till ett nyttigare liv startade 30 oktober. 69-årige Torbjörn Hogenschild tävlande på Luciapokalen 2011 och deltog på SM Bodybuilding 2012 i Herrar Veteraner +60 år.

Tisdag den 20 november 20.00: Del 4 av 6. Marina, 24 och Rebecca, 23, är vänner. De är båda överviktiga och har en osund relation till mat. Redan i tidig ålder tappade de kontrollen över sina matvanor och de ser sig själva som matmissbrukare. För sin egen och för kärlekens skull vill de nu ta kontroll över sina destruktiva mönster. Till sin hjälp har de coacherna Torbjörn, 69 och Lisbeth, 64.

Klicka för mer information
Marina Jönsson 24, Göteborg
Marina är kraftigt överviktig och har en osund relation till mat. Hon äter trots att hon är mätt och hon äter mat på dygnets alla tider, även mitt i natten. När hon var yngre var hon aktiv och älskade att spela fotboll. I mellanstadiet gick hon upp 20 kilo och la av med idrotten. Skolsystern försökte prata med Marina om hennes hastiga viktuppgång men det gjorde det bara värre för henne – så hon fortsatte att leva och äta i alldeles för stora mängder. Idag vill hon träffa kärleken och vara nöjd med den hon ser i spegeln – hon inser att hennes livsstil står i vägen för det hon vill ha i framtiden och är fast besluten att bryta sitt destruktiva livsmönster.

Rebecka Mårtensson, 23, Göteborg
Rebecka arbetar som habiliteringsassistent. Hennes viktuppgång började i högstadiet och hon har sedan dess inte lyckats ta kontroll över sitt matintag. Hon hetsäter och är medveten om att hon är matmissbrukare. Rebecka får ont i knäna och i kroppen på jobbet, något hon är medveten om är viktrelaterat. Hon har ingen ork, efter jobbet åker hon direkt hem och äter pizza och chips. Rebecka äter till och med chips och dipp till frukost. Hennes kille har friat till henne och hon har sagt ja – men hon vill gå ner i vikt innan bröllopet eftersom hon inte får plats i den klänningen som hon vill ha.

Foto: SVT

Tisdag den 27 november 20.00. Del 5 av 6. Syskonen Pontus, 21 och Malin, 19 år lider båda av att de är för smala. De har varken kondition eller ork och det har gått så långt att de mår illa när de äter. De behöver hjälp med kosten, både för att stärka sina kroppar, men även för att gå upp i vikt. Coacherna Torbjörn, 69 och Gudrun, 76, ska hjälpa dem att uppnå sina mål.

Klicka för mer information
Pontus Aspegren, 21, Landskrona
Pontus söker till programmet tillsammans med sin syster Malin. Han har i hela sitt liv blivit mobbad för sitt utseende. Han är extremt smal, har både scholios och puckelrygg och stannar hellre inomhus än att gå ut. Han mår illa när han äter, men han vill gå upp i vikt och bygga upp sin kropp. Han vill inte vara så smal som han är och han tycker själv att han ser ut som Ringaren i Notredame. Han är intresserad av mode och shoppar gärna kläder och är extremt noga med sitt utseende.

Malin Aspegren, 19, Landskrona 
Malin går sista året på gymnasiet. Hon är likt sin bror Pontus underviktig och har ingen kondition eller ork. Malin hoppar alltid över frukost och lunch, så när det är dags för middag är kroppen inställd på svält vilket gör att hon mår illa när hon väl skall äta. Då petar hon i sig maten. Hon är också intresserad av mode och utseende och det är viktigt att se bra ut. Hon vet att hon är för smal och hon vill ha hjälp med att få igång kosten och gå upp i vikt, till en normal vikt. Malin är med för att hon vill stärka både sin kropp och sitt självförtroende.

Foto: SVT

Tisdag den 4 december 20.00. Del 6 av 6. Atousa, 25 och Diana, 22, är två kompisar som hellre testar bantningspulver och plastikoperationer än en sund livsstil. De har testat piller, injektioner och energidrycker för att gå ner i vikt, utan långvarigt resultat. Men nu har de bestämt sig för att komma igång med träningen. Till sin hjälp har de veteranerna Torbjörn, 69 och Lisbeth, 64, som vet vad man måste göra för att nå sina drömmar. Och Atousa och Diana ställs dessutom inför utmaningen: Kan de slå en pensionär?

Klicka för mer information
Atousa Khajehdehi Gavnaroudi
Atousa är 25 år och har två barn. Hon jobbar som heltidsbloggare och söker till programmet tillsammans med sin kompis Diana. Hon beskriver sig själv som positiv, humoristisk, målmedveten men även som stressig, lat och med höga prestationskrav på sig själv. 
Atousa älskar lasagne, kladdkaka och lösgodis. Hon brukar ofta hoppa på olika dieter som hon läser om i skvallerblaskor och har säkert provat alla bantningsmetoder som finns. Detta gör att hon alltid jojo-bantar och har nu bantat i ett år. Det har gått så långt att hon hellre tar piller, injektioner eller gör fettlaser-operationer för att hon inte har uthålligheten till att träna. Atousa tränar aldrig men hon oroar sig däremot mycket över sin hälsa. Hon vill nu komma igång för att ändra sin livsstil och gå ner i vikt så hon blir snyggare och får en finare kropp. Hennes förebilder är Victoria’s Secret-modellerna.

Diana Velardi, 22, Bromma
Diana är ensamstående mamma som bor i Bromma med sin 3-åriga dotter. Hon söker med sin kompis Atousa. Diana jobbar som servitris på restaurang. På vägen till jobbet köper hon energidrycker och under arbetspassen småäter hon ständigt. Hon beskriver sig själv som positiv och glad, men också som otålig och så har hon lätt för att ge upp. Efter jobbet blir det oftast pasta, hamburgare och pommes frites. Festar gör hon i princip varje helg och ibland även på vardagarna efter jobbet. Det blir både cigaretter och alkohol. Hon tränar nästan aldrig, har aldrig provat några sporter och hatar att springa. Men hon skulle gärna prova på boxning och vill komma igång träningen för att få en vältränad, stark kropp för att må bättre.