Missa inte Hoa-Hoa i På spåret ikväll

Cecilia Hagen och Lennart ”Hoa Hoa” Dahlgren.

Säsongspremiären av På spåret sker i SVT1 20.00 ikväll. I mästarsäsongen har alla tävlande tidigare vunnit eller varit i final. I premiärprogrammet möter förra årets vinnare, Erik och Martina Haag, ett lag som ska tävla för femte gången, Cecilia Hagen och Lennart ”Hoa Hoa” Dahlgren.

Hoa har också tävlat i bodybuilding med stor framgång, bl a är han Svealandsmästare.

Kristian Luuk och domaren Fredrik Lindström leder Sveriges mest populära frågeprogram. Mer på svt.se/pa-sparet och facebook.com/pasparet. Uppdatering: Första programmet är nu online på SVT Play.

Se även det 27 år gamla profilreportaget Hoa: The One and Only då BODYs (B&K:s) reporter tillbringade en kväll (samt halv natt) hemma hos Hoa:

Rummet fullkomligen dräller av videofilmer. I öppna spisen ligger det träningskläder som skulle räckt till ett helt fotbollslag. Mitt i rummet står ett flipperspel som blinkar och väsnas. Vi har hamnat hemma i Lennart ”Hoa” Dahlgrens vardagsrum!

Hoas minne för detaljer var uppenbart:

Hoa hinner bara börja berätta om sig själv så ringer telefonen. En vanlig företeelse här. Ett kärt barn har inte bara många namn. Han har många vänner också. Och Hoa måste vara en av de svenskar som känner mest folk. Du tror jag överdriver. Men var inte så säker på det. Hoa tar sig alltid tid med folk.

Och hans namn/personminne (och hans minne för övrigt med för den delen) är otroligt. Detaljer, resultat. namn och småsaker går sällan honom förbi. Under kvällen skall det ringa ytterligare tretton (13!) gånger.

Hoa intervjuar Branch Warren vid Fitnessfestivalen 2008.