Finalisterna i Guldhjärtat inkluderar Mikael Hollsten och Ako Rahim

Klicka för att läsa om alla finalister.

Nyss avslöjades finalisterna i Guldhjärtat – de som fått bäst placeringssiffor då både Juryn och Folkets röster räknats. Bland dem finns bland andra de för BODY-läsarna bekaningarna Mikael ”Prime” Hollsten, Ako ”Toro” Rahim samt träningslära.se (där BODY-skribenterna Jacob Gudiol och Nicklas Neumann bloggar).

Placeringssiffrorna på finalisterna avslöjas den 8 december under galamiddagen i samband med Guldhjärtat. Nedan några välkända namn:

Årets hemsida/blogg

Ska påverka, beröra och andas träning, samtidigt som den inte får bli en skolbok. Egna åsikter skall komma fram, men får inte blandas ihop med fakta på ett sätt som kan missuppfattas. Regelbundna uppdateringar, rörligt material och hög motivationsfaktor premieras.

  • aldrigvila.se: ”Mikael Hollsten ger sjukt stor inspiration. Han är verkligen en förebild och det är kul att se hur hans blogg bara växer och växer. Många skulle nog gärna vilja nominera honom till både ”Årets PT”, ”Årets Hemsida/Blogg” och ”Årets förebild” Mikael har efter att han vann Decembercupen i den långa klassen i Athletic Fitness startat en blogg kallad www.aldrigvila.se! I starten var den inte så känd, men den har växt, växt och växt och nu så har den tusentals läsare som följer Mikael i hans träning och liv (just nu i Los Angeles). Finns ingen som kan inspirera och motivera människor som Mikael gör, jag vill inte skriva någon längre nominering. Massa uppdateringar hela tiden, välskrivet och sjukt motiverande. Daglig pepp och i vissa fall skratt. Denna enormt positiva person borde få ett pris. För han är helt enkelt bäst!”
  • traningslara.se: ”Jacob Gudiols intresse blev en blogg, byggdes ut och blev en hel bibel om träning. I samarbete med Nicklas Neuman, som har en masterexamen i kostvetenskap förmedlar de mer fakta än åsikter. Och när det är åsikter framgår det tydligt. ”Guddi” som Jacob ibland kallas är legitimerad sjukgymnast, civilingenjör med starka intressen i fysiologi och fysträning. Detta i kombination med 30 högskolepoäng i idrottspsykologi och såsom steg 2-utbildad styrkeinstruktör inom SKKF är kunskapsbasen stor.”

Årets Förebild

En person, eller grupp, som påverka många och står för en sund livsstil med samtidigt sunt livsperspektiv. Personen/gruppen ska vara en förebild även utanför träningslokalen och vara innovativ, driven samt inneha stora kunskaper inom sitt gebit.

  • Mikael Hollsten – SATS: ”Mikael ”Prime” Holsten lever stenhårt för mottot ”Aldrig Vila” och har fått med sig flera hundra, om inte flera tusen människor att följa i hans fotspår. Överallt kan du läsa om hur Mikael ligger bakom motivationen för någons vardag, som innan bara bestod utav mörker och en dyster tid. Mikael har fångat många personer utav alla dess slag, och han har gjort det med ett stort hjärta. Människor som aldrig någonsin skulle kunna tänka sig att sätta en fot på ett gym, eller ens en gymnastik lektion i skolan. Människor som har byggt upp ett underbart självförtroende och en levande självkänsla från noll och ingenting. Mikael är en underbar inspirationskälla, inte bara till träning, kost och hälsa. Utan allt som har med livet att göra. Att läsa ett inlägg, eller kolla på ett videoklipp kan förändra en hel dag. En mörk dag blev helt plötsligt den bästa dagen på hela veckan. Tack Mikael för ditt engagemang i en sund livsstil, you rock our world!”
  • Ako Rahim – Delta gym: ”Den helt klart bästa förebilden i fitnessvärlden och med värdens roligaste videobloggar. Varje vecka. Videobloggarna innehåller mycket träning blandat med go humor. Han gör livet bättre, helt enkelt. En man som visar vägen till framgång, inte bara i gymmet utan även i livet, och dessutom låter sina fans följa med hela vägen. Toro är en given etta i både ”årets hemsida/blogg” och ”årets förebild”.”

Årets Gruppträningsinstruktör

Personen ska vara motiverande, kunnig och ha det där lilla extra. Fulla klasser, egna idéer, god teknik, utbildning och förmåga att få kunder att stanna är ett måste. Personen ska sammanknippas med ord som inspiration, engagemang och innovativ. Och helst nå en stor målgrupp även utanför klubbens väggar.

Årets PT

En vinnande Personlig Tränare ska vara drivande, välutbildad och ha förmåga att både träna den lilla individen och den stora mästaren. Vidare måste personen ifråga ha goda sociala egenskaper, samt gärna stå ut i mängden avseende både metodik och träningstaktik.

Årets Klubb/gym

Anläggningen ska i första hand vara innovativ. Dessutom stå ut och våga ta egna grepp. Ordet trendsättande är ett plus, samtidigt som det måste finnas ”Business as usual” för att överleva. Här tas dock inte lönsamhet eller omsättning upp som grundkriterium, då en banbrytare ofta får ta den största kostnaden för utveckling.