Träningsbok från Jerry och Uffe

Ulf Bengtsson och Jerry Williams har tränat ihop sedan slutet av 70-talet. Deras bok ”Det är aldrig för sent att träna” beskriver utförligt i ord och bild hur man tränar styrka, kondition och smidighet på bästa sätt när man fyllt 50.

Rockaren Jerry Williams fyller 70 i år, men är fortfarande ett energiknippe på scenen. Tillsammans med Uffe Bengtsson, som bäst trea i världen inom bodybuilding, har han skrivit en bok om konsten att hålla kroppen ung långt upp i åren, men den handlar också om vänskap, sprudlande livsfilosofi – och lite om motorcyklar.

Läs mer om Ulf på worldclass.se. Seniortidningen Veteranen har intervjuat Jerry Williams:

Det är aldrig för sent att börja träna och äta rätt. Jerry Williams, 70 år, funderar på att sluta lira rock´n´roll – men tänker aldrig släppa vikterna.

Boken ges ut av förlaget Norstedts:

Klicka för mer information
De nya rönen talar sitt tydliga språk. Redan i tidig medelålder börjar vi tappa muskelmassa, en process som sedan accelererar med oroväckande fart med ju äldre vi blir. Det har visat sig att endast tung träning förmår bryta den nedåtgående kurvan. Vill vi leva ett friskt, aktivt liv långt upp i åldrarna är sådan träning närmast oundviklig. Och vem vill inte det?

Uffe Bengtsson och Jerry Williams, Sveriges mesta rockare genom tiderna och ’still going strong’, är goda vänner och har tränat ihop sedan början av 80-talet.

Hela våren 2012 står Jerry Williams på scenen i Kajskjul 8 i Göteborg. Det hade inte varit möjligt om han inte hade prioriterat träningen. Uffe Bengtsson, som fyller 58 i år, har efter sin sportsliga karriär byggt upp den internationella gymkedjan World Class med exklusiva träningsanläggningar i nio länder. Han är utbildad gymnastikdirektör och har också gett ut flera framgångsrika böcker om träning.

Deras bok beskriver utförligt i ord och bild hur man tränar styrka, kondition och smidighet på bästa sätt när man fyllt 50. Här finns mängder av rikt illustrerade träningsprogram, anpassade övningar och träningstips. Dessutom goda råd kring kost och kosttillskott.

Nu finns inte längre några ursäkter! En oumbärlig bok för alla medelålders soffpotatisar och fyrtiotalister på väg mot äldreboendet.

Om Jerry Williams

Jerry Williams, född Erik Fernström 1942, är en svensk rocklegend som knappast behöver någon presentation och som stått på scen sedan tidigt 60-tal. Han fyller fortfarande vid 70 års ålder alla arenor han uppträder på. Jerry har alltid prioriterat träningen, en förutsättning för att kunna göra jobbet på scenen. Har en stor och trogen fanskara som följer honom i vått och torrt.

Om Uffe Bengtsson

Uffe Bengtsson är född 1954 och uppvuxen i Arvika. Under en tioårsperiod, fram till 1983, var han obesegrad bodybuilder i Norden. Rankades som bäst trea i världen i en tid med fixstjärnor som Arnold Schwarzenegger och Frank Zane. Uffe är fortfarande svensk ikon inom sporten, ingen annan har nått samma internationella framgångar. Han är utbildad gymnastikdirektör och har skrivit flera böcker om träning. Efter sin sportsliga karriär har han bland annat byggt det börsnoterade företaget World Class International, en gymkedja med exklusiva träningsanläggningar i nio länder.

Vartannat år delar tidningen BODY ut ett pris för en person som betytt mycket för svensk kroppskultur. Mottagaren av BODY-priset 2006 var Ulf Bengtsson. Ove Rytter presenterade alla uttagna i omröstningen om Millenniets Meste Bodybuilder i BODY (B&K) januari 2000. Här vad som sades om Ulf:

Uffe var den person som gjorde bodybuilding känt i Sverige. En även verbalt muskulös man, med akademisk bakgrund i form av gymnastikdirektörsutbildning på gamla GIH. Få har kört lika många uppvisningar, tävlingar, discjockeyjobb och affärsprojekt som Uffe. Få har haft lika bra triccar och magmuskulatur. Vilken tvättbräda (idag något dold – dock).

Han satsar aldrig litet. Aldrig mittemellan, eller mot månen. Nej, han siktar ut i universum, förbi alla kända galaxer och ut i periferin. Ja, så långt att han ofta inte hänger med själv. Ibland funkar det – ibland inte. Men han reser sig – likt en sån där gubbe med rund blybotten – alltid upp igen. Beredd på nya attacker, nya utmaningar och nya äventyr.

Uffe är den enda elitbodybuilder som även varit ordförande i det svenska bodybuildingförbundet, samt arrangerat Mr Olympia.

Passa även på att läsa artikeln ”Uffe Bengtssons hemliga liv” från B&K Sports Magazine 5/1982:

Han syns varje natt på Stockholms inneställen. Utanför står hans speciallackade Corvette Sting Ray, hans Chevroletbuss eller HD-chopper. Frampå småtimmarna glider han iväg till sin villa på Djurgården.

Uffe Bengtsson kan utan tvekan kallas Sveriges galjonsfigur för bodybuilding. Det är Uffe som oftast synts och hörts då det varit tal om sporten i massmedia.

Jerry och Uffe gästade Malou i Efter tio i onsdags för att berätta om sitt projekt: