Strax har Gladiatorerna 2013 kommit halvvägs!

Rasmus friidrottskarriär har tagit ny fart efter Gladiatorerna. I helgen satte han nytt personrekord i både stav (512 cm) och totalt poängmässigt. I stav är han för närvarande Sverigefemma inför Inne-SM som avgörs i Norrköping 15-17 februari.

I det sjätte avsnittet av tolv tävlar på damsidan fysinstruktören Therese Nilsson mot elitkampsportaren Stephanie Kaup. I herrkampen möts gyminstruktören Nawar Hanani och friidrottaren Rasmus Karlsson (Rasmus ska för övrigt försöka vinna ISM-guld i mångkamp denna helg).

Aftonbladet: Han hamnar i storbråk med gladiatorn ”Pansar” i kväll

Här ryker utmanaren Rasmus ihop med gladiatorn Pansar. Fajten blir så intensiv att domaren tvingas gå in och avbryta.
– Jag ville sätta honom på plats, säger Peter ”Pansar” Bláha.

allehanda.se: Hallå där Therese Nilsson…

Härnösandstjejen Terese Nilsson fyllde 20 år på torsdagen. På kvällen deltog hon i TV-inspelningen av Gladiatorerna i Löfbergs Lila Arena i Karlstad. 3000 personer sökte, 16 tjejer och 16 killar kom med. 

KPMG: Stephanie Kaup är Årets Ekonomistudent 2011

25-åriga Stephanie Kaup från Handelshögskolan i Stockholm är utsedd till Årets Ekonomistudent 2011. Utöver ekonomistudierna läser Stephanie parallellt på GIH (Gymnastik och Idrottshögskolan i Stockholm) samt tävlar i karate vilket resulterat i 13 SM-guld.

Dalarnas Tidningar: Han utmanar Gladiatorerna

Rasmus Carlsson från Djurmo bytte tv-soffan mot verkligheten. Han bestämde sig för att mäta sig och sin fysik med Gladiatorerna på TV4.
– Det är alltid intressant att testa sina gränser, säger den 25-årige friidrottaren, som tagit hem några SM-medaljer och gjort några landskamper.

Dala-Demokraten: Rasmus tävlar i Gladiatorerna

Rasmus Carlsson från Djurmo är med i fredagskvällens avsnitt av Gladiatorerna på TV4. Han växte upp med Gladiatorerna som liten och när han fick chansen så tog han den.

Att Rasmus valde att delta i inspelningen av Gladiatorerna under högsäsongen i friidrott var inget som direkt uppskattades av alla.

– Min tränare var såklart inte så glad över att jag deltog i tävlingen, men det var en ”once in a lifetime” grej, berättar Rasmus Carlsson.

Rasmus avslutade friidrottssäsongen 2012 utomhus i september med ett SM-silver i mångkamp:

Rasmus Carlsson prickade in säsongens bästa form när det som mest behövdes och slutade med sina 7 018 poäng på andra plats. Toppinsatserna med nya personliga rekord kom i grenarna längd 6,89 under lördagen och spjut 57,68 under söndagen. Men den gren som kanske gladde allra mest var det plötsliga lyftet i stav från 4,57 som tidigare årsbästa, till nu 4,93! 

I januari 2013 fortsatte Rasmus framgångar:

Dagens höjdpunkt hämtar vi dock odiskutabelt från manliga stavhoppet där ”pånyttfödde” Rasmus Carlsson (-88) alltså slog till med nytt tävlingsrekord i sitt hopp på 5,11! Ett resultat som faktiskt innebar långt mycket mer än så. För numera är Rasmus den senior som hoppat allra högst i Närke genom tiderna inomhus.

För män ingår följande sju grenar vid ISM Mångkamp: Lördag: 60 m, längd, kula, höjd. Söndag: 60 m häck, stav, 1000 m. Läs mer hos smfriidrott.com samt på ifkvaxjo.se – även www.friidrott.se kan komma att rapportera om tävlingarna. Arrangören webbcastar också tävlingarna via bambuser.

Mer om utmanarna på maximutmaningen.se samt tv4.se/gladiatorerna. Fler nyheter finns i BODY.se-taggen Gladiatorerna.

Det sjätte avsnittet kan fritt ses i efterhand på TV4 Play en vecka framöver:

Chefredaktör Alex Danielsson har under sitt alias ”Vanliga killen” genom åren följt med på olika elitatleters egna pass. Han genomförde för några veckor sedan ett träningspass med ingen mindre än Christy ”Bullet” Bacon inför vår Gladiatorbilaga (medföljer BODYs marsnummer – ute i butik 21 februari):

I kommande utgåva tränar BODYs chefredaktör med Christy ”Bullet” Bacon!

I damkampen möts Therese Nilsson och Stephanie Kaup. Foto: Robin Persson/TV4

På herrsidan tävlar Nawar Hanani mot Rasmus Karlsson. Foto: Robin Persson/TV4

Sex av Gladiatorerna bloggar på BODY.se!

BODY Radio (vår egen podcast) har haft flera av gladsen som gäster – några av dem återkommande: