Gladiatorernas grundomgång snart avklarad!

Tidningens chefredaktör Alex genomförde ett träningspass med Christy ”Bullet” Bacon inför vår Gladiatorbilaga (medföljer BODYs marsnummer – ute i butik nästa torsdag).

På herrsidan tävlar läkaren Max Grönholdt Klein mot lastbilschaffisen Magnus Johansson. På damsidan skiljer det 20 år mellan den i Norge boende styrkelyftaren Josefine Boström och trebarnsmamman Victoria Ekesund (som 1998 vann Luciapokalen Bodybuilding -52 kg!).

Kungälvs-Posten: Magnus från Kungälv tävlar i Gladiatorerna

28-åriga Magnus Johansson har tränat kampsport i fem år men aldrig tävlat tidigare. Inte heller varit med i tv. Nu ställer han upp som utmanare i årets säsong av Gladiatorerna på tv4, som drar igång på fredag. Till vardags jobbar Magnus på Sportlife i Rollsbo, som instruktör. 

Magnus berättar även i dagens utgåva av Kungälvs-Posten att det blir ett stort gäng som ska följa programmet:

– Jag ska sitta på min egen restaurang Spice Kitchen och titta på storbilds-tv. Det var 50 stycken som hängde med upp till inspelningen, de flesta av dem kommer att vara med och titta nu.

Aftonbladet: Gladiatorn Wolffs blodiga slagsmål

Det hettar till på ”Plattan”. Rejält.
Gladiatorn Wolff slår sig blodig i fajten mot utmanaren Magnus i ”Gladiatorerna”.

Aftonbladet: Han drog axeln ur led i ”Gladiatorerna” – fördes till sjukhus

Aj. Aj.
TV 4:s läkare misslyckas två gånger med att vrida Magnus Johanssons, 28, axel på plats.
Efter hinderbanan i ”Gladiatorerna” blir han förd akut till sjukhus.

Mer om utmanarna på maximutmaningen.se samt tv4.se/gladiatorerna. Fler nyheter finns i BODY.se-taggen Gladiatorerna.

Bland de många tusentals sökande tas bara ett mindre antal tjejer och killar ut till tuffa tester, där bland annat deras smidighet, kondition och mjölksyra sätts på spel. Under testens gång blir det snabbt klart vilka som är redo att bli utmanare och inte.

Tror du att du passar utmanare i en kommande säsong? Ta testet utformat av expertkommentatorn i den tidigare omgången av Gladiatorerna, Ove Rytter. Det visar ifall du har alla komponenter på plats för att nå hela vägen fram.

Herrar: Max ställs mot Magnus. Damer: Josefine kämpar mot Victoria. Foto: Robin Persson/TV4.

Victoria vann Luciapokalen 1998: ”Mest muskler och därtill en detaljerad rygg och fina markeringar i benen gav genomgående ettor i domarprotokollen.”

Chefredaktör Alex Danielsson har under sitt alias ”Vanliga killen” genom åren följt med på olika elitatleters egna pass. Han genomförde för några veckor sedan ett träningspass med ingen mindre än Christy ”Bullet” Bacon inför vår Gladiatorbilaga (medföljer BODYs marsnummer – ute i butik 21 februari):

16-sidig Gladiatorspecial i nästa BODY! Bland annat får du se BODYs chefredaktör träna med ”Bullet”!

I det aktuella utgåvan av BODY, vilken finns i butik tills torsdag nästa vecka, ger Roddy ”Hero” Benjaminson himself dig en guide till hur du bli grov på riktigt! Reportagets berikas av mästerfotografen Per Bernals bilder på Roddy och Cici då de tränar på Metroflex Plano i Texas, USA!

Så du har lyckats ta dig förbi nybörjarstadiet? Grattis – det är nu utmaningen börjar. Roddy Benjaminson förklarar hur man gör för att gå från vältränad till grov på riktigt!

Sex av Gladiatorerna bloggar på BODY.se!

BODY Radio (vår egen podcast) har haft flera av gladsen som gäster – några av dem återkommande:

Snart börjar marsutgåvan dimpa ned hemma hos prenumeranterna och 21 februari finns tidningen i butik!