Hoa i På spåret-final för 5:e gången!

Hoa 1984 (tror vi). Foto: Ove Rytter

Mästarsäsongen – där alla tävlande tidigare vunnit eller varit i final – av På spåret har sin final i SVT1 fredag kväll. Lennart ”Hoa” Dahlgren och Cecilia Hagen möter Dick Harrisson och Ellinor Persson.

Finalavsnittet finns att se på SVT Play i 30 dagar. Mer på svt.se/pa-sparet och facebook.com/pasparet.

Lennart Hoa-Hoa Dahlgren vann På spårets första säsong 1987 tillsammans med Tomas Wernersson och Margareta Söderström. Han har också varit i final 2002, 2003 och 2007. Cecilia Hagen tävlar med Hoa-hoa för femte gången. En vinst i På spåret har det blivit för Cecilia, 1995 tillsammans med Tomas Tengby.

Dick Harrison tävlar för andra gången med Ellinor Persson. Förra gången (2004) vann de efter en rafflande final mot Ingela Agardh och Stefan Holm.

Passa på att läsa vårt 27 år gamla profilreportage Hoa: The One and Only! BODYs (B&K:s) reporter tillbringade en kväll (samt halv natt) hemma hos Hoa:

Rummet fullkomligen dräller av videofilmer. I öppna spisen ligger det träningskläder som skulle räckt till ett helt fotbollslag. Mitt i rummet står ett flipperspel som blinkar och väsnas. Vi har hamnat hemma i Lennart ”Hoa” Dahlgrens vardagsrum!

Hoas minne för detaljer var uppenbart:

Hoa hinner bara börja berätta om sig själv så ringer telefonen. En vanlig företeelse här. Ett kärt barn har inte bara många namn. Han har många vänner också. Och Hoa måste vara en av de svenskar som känner mest folk. Du tror jag överdriver. Men var inte så säker på det. Hoa tar sig alltid tid med folk.

Och hans namn/personminne (och hans minne för övrigt med för den delen) är otroligt. Detaljer, resultat. namn och småsaker går sällan honom förbi. Under kvällen skall det ringa ytterligare tretton (13!) gånger.

Lennart och Cecilia möter Ellinor Persson och Dick Harrison i mästarfinalen. Foto: Bo Håkansson.