Resan är också ett mål

Farbror knot, dvs jag, firar snart 32 år här i gymmet. Som uppmärksam inventarie här inne så har jag onekligen sett en del. Ja, även en en hel del konstigheter och, ska vi säga, udda beteenden. Men jag har såklart mött massor av positiva och inspirerande människor som med lust, glädje och nyfikenhet på ett eller annat sätt berört mig.

Då jag också är far* till ett gäng tonåringar har jag också tvingats inse att tålamod inte är ett särskilt populärt, om ens brukbart, ord. Kidsen vet inte vad det är och definitivt inte vad det är bra för. ”Vaddå vänta? Hur menarudå, liksom?”

Med risk för att låta både dammig och dränkt i formalin så är ungdomens generellt korta perspektiv en medfödd faktor som i de flesta fall går till sig med tiden, helt automagiskt. Men när den också kryddas med en accelererande quick fixiver även när det kommer till gymträningen så är det dags att börja leta efter bromsen.

Jag vill därför här och nu slå ett slag för det bortglömda ordet – tålamod. Vad du än tror så behöver du inte köra enligt proffsens trippel-split med extra allt redan första året i gymmet. Faktiskt inte andra, tredje eller fjärde heller. Kanske inte ens aldrig. Du behöver heller inte nå tresiffrigt i både bänk och kroppsvikt redan innan autogirot hunnit förnya ditt medlemskap första gången. Så du vet. Tålamod.

På ren svenska – fan, livet är för kort för att bara låta sig reduceras till nådda milstolpar. Att vara beroende av järnets välljudande klang är såklart en uppenbar välsignelse. Var därför generös mot dig själv och se till att njuta av varje stund du får där i böjracket, bland stängerna och i magnesiehinken.

För resan är också ett mål.

I dina växande musklers tjänst!

Bild 325839 

Redaktören listar: 5 favoritpoddar just nu

 1. Filip och Fredriks podcast
  Den dynamiska duon gör sig aldrig så bra som i podcastformatet där de får spela ut hela sitt register. Vi har alla väntat hela veckan på att det ska bli torsdag!
 2. Alex & Sigges podcast
  En podcast som växlar mellan högt och lågt, vilket gör den extra intressant. Många tänkvärda insikter.
 3. The B.S. Report
  Ett givet val om du, som jag, gillar amerikansk sport och populärkultur. Bill Simmons är lite av gudfadern inom ämnet, och podcasten är hans kronjuvel.
 4. P3 Dokumentär
  Vem kunde ana att, på pappret, träiga ämnen kunde bli så fängslande? P3 dokumentär är den största insatsen för folkbildningen sedan allmän skolgång infördes. 
 5. BODY Radio (duckar)
  Okej, jag må vara extremt partisk här. Men är du intresserad av träning, och samtidigt kan stå ut med en rejäl portion skitsnack så kanske du kan ge BODY Radio en chans på din nästa morgonpromenad?

* såväl biologisk som plastdito