Vältränade pensionärer tillbaks i tv

Nu på tisdag är den tävlande kroppsbyggaren och pensionären Torbjörn Hogenschild återigen med i SVT:s tittarsuccé. Under tisdagskvällarna ser vi sex vältränade 65-plusare coacha unga deltagare till ett bättre och sundare liv. Efter några veckors intensiv träning väntar sedan den avslutande tävlingen: Kommer de att kunna slå en pensionär?

Se hela avsnitt 1 och avsnitt 2 på SVT Play nu, och resterande avsnitt tisdagar 20.00 i SVT1. I säsongspremiären fick vi se Wanja Sjödin bli utmanad:

Gefle Dagblad: Wanja möter nya utmanare

På tisdag tävlar 76-åriga Wanja Sjödin mot två medelålders män i tv-programmet ”Kan du slå en pensionär” i att göra armhävningar. Wanja var inte helt i form och förutsättningarna inte de bästa.
– De var lite kaxiga, avslöjar Wanja Sjödin. 

Arbetarbladet: Kan någon slå stålmormor från Gävle?

Gävle Wanja ”stålmormor” Sjödin, 76 år, som ska vara med i programmet ”Kan du slå en pensionär?” på SVT1 på tisdag 20 augusti.

BODY.se: Wanja Sjödin fortsätter att imponera

76-åriga Wanja Sjödins slogan är ”Man är aldrig för gammal att börja träna och man är alltid för ung att sluta.” Efter en axeloperation i början av 2012 som ledde till åtta månaders total vila är ”Stålmormor” nu tillbaks på gymmet i full fart.

Del 3 av 8 sänds tisdagen den 3 september 20.00 i SVT1:

Vännerna Roger och Jenny bor i Boden. De är också kollegor och tillbringar minst 8 timmar om dagen tillsammans. De fikar varje dag och rör sig inte mer än nödvändigt. Jenny bor 4 mil utanför stan och det är en bra ursäkt för att inte hinna träna. Roger som är varannan vecka-pappa till sina två döttrar lever ett hyfsat strukturerat liv ena veckan och i fullständigt kaos den andra veckan. Coacherna Torbjörn och Gudrun slår hål på ursäkterna och försöker få igång de lata vännerna.

NSD: NSD hallåar…

Roger Olsson, 36 år, och Jenny Berglund, 28 år, är med i programmet Kan du slå en pensionär den 3 september. Där coachas de av seniorerna Torbjörn och Gudrun. Hur känns det?

Jenny får instruktioner av pensionären Tobbe. Foto: © SVT.

Torbjörn Hogenschild, 70 år, Åkersberga

Torbjörn har arbetat som IT-tekniker, chef och teknisk managementkonsult i många år och arbetar fortfarande deltid som Key Account Manager. Han tränar fem dagar i veckan och då kör han hårda styrketräningspass och kondition/fettförbränning. Han lever sunt och har slutat att röka och dricka alkohol.

Dessutom tävlar han i bodybuilding och räknar med att åter ställa upp i SM i oktober. Torbjörn är en glad prick som har åsikter om det mesta, han brukar därför ofta skicka in olika insändare till tidningar när han tycker att politiker och andra personer inte sköter sig.

Torbjörn Hogenschild är en av coacherna i SVT:s ”Kan du slå en pensionär”. Foto: Karl Nordlund