Gladiatorerna spelas in i Sundsvall två helger i november

Det blir Nordichallen i Sundsvall som åter står värd för inspelningen av Gladiatorerna, biljettsläpp sker i morgon fredag. Säsong fem spelades också in där (2004) och en av utmanarsegrarna då, Patrick Monga, är nu själv Gladiator (och BODY.se-bloggare).

Från TV4:

Biljetter finns till försäljning från fredag 4 oktober via Entré Sundsvall i Stadshuset, på www.entresundsvall.nu eller telefon 060-15 54 00. Biljetterna kostar 90 kr styck inklusive serviceavgift. Biljetter för barn under 10 år kostar endast 10 kronor inklusive serviceavgift.

Finns tid att få autografer

Inspelningarna är fullspäckade med alla klassiska gladiatorgrenar och avslutas alltid med den rafflande hinderbanan. Det finns tillräckligt med pauser mellan grenarna för att bland annat få autografer av gladiatorerna, äta sig mätt på gladiatormat eller pröva sin egen styrka i arenans entré innan det är dags för att se ännu en kamp mellan utmanare och gladiatorer.

Det intensiva schemat ser enligt Sundsvalls Tidning ut som följer:

  • Torsdag 14 november 18.00
  • Fredag 15 november 12.30 och 18.00
  • Lördag 16 november 12.00 och 17.30
  • Söndag 17 november 12.00 och 17.30
  • Lördag 23 november 12.00 och 17.30
  • Söndag 24 november 12.00 och 17.30
  • Måndag 25 november 17.00 (Final)

Biljetterna till inspeningarna släpps i morgon, enligt uppgift kan de köpas hos biljettåterförsäljaren  på plats i Stadshuset (och förhoppningsvis online). Läs tidigare artiklar i BODY.se-taggen Gladiatorerna.

Sex av Gladiatorerna bloggar på BODY.se!

BODY Radio (vår egen podcast) har haft flera av gladsen som gäster – några av dem återkommande:

Den dåvarande expertkommentatorn Ove Rytter skrev följande för drygt tio år sedan efter förra Sundsvallsinspelningen:

G5 – snart i din ruta

Gladiatorerna, säsong fem (G5), är färdiginspelad. Samma helg som SM i bodybuilding avhölls, svettades det rejält under strålkastarnas sken. Jag lovar!

Tretton program blev det. Och allt klarades av under två fruktansvärt hektiska helger uppe i Sundsvall. Totalt tjugo utmanare i ordinarie programserie, och sex utmanare i tre så kallade mästarmöten, resulterade i den förmodligen mest dramatiska programserien i gladiatorernas svenska historia. Backstage i Nordichallen var det för en gångs skull riktigt svalt, vilket gjorde livet som kommentator mycket enklare.

Som vanligt var Robert Perlskog vid min sida. Och Gunde och Agneta Sjödin är programledare.

57 program har det blivit

Vi har blivit något av en familj därinne i kulisserna, efter hela 57(!) program totalt sett, sedan starten uppe i Borlänge år 2000.

Denna säsong bjuder Gladiatorerna mer på sig själva, och de är mycket vassare. De vill verkligen nolla motståndarna – och klarar det i många matcher. Nytillskottet Attila är helt grym och Taurus en trevlig prick, som gör bra ifrån sig. Lilla Puma gör skäl för sitt namn… och Embla ser ut som Ambers lillasyster.

Elektra är mer elak än någonsin, Amber i bättre form än tidigare år, Amazon har vuxit in i sin roll, Etna har en ny vulkanfrisyr, Troja är bättre än någonsin och Blade har vässat till sin profil.

Hero håller stilen (men möter i år tuffare motstånd än tidigare), salsadansande Phoenix har lagt på sig några kilon, men har snabbheten kvar, Raptor Rx2 är nu ”mer robot” och i strålande form, Python har sliskat till sig än mer – och är mycket bättre än förra säsongen. Plexus gör som vanligt de mest bejublade entréerna och står lika stadigt som alltid, Izor stjäl ofta showen, då han släpper loss och bjussar på sig själv – rejält.

Domaren Daggen Olsson får jobba hårt – och vid hans sida står en ny kollega; Steven ”Steve” Galloway (med ett förflutet som fotbollsspelare i Djurgården och Umeå FC).

Hoppas på goda tittarsiffror

Ärligt talat; Jag trodde inte att Gladiatorerna, säsong fem, skulle bli verklighet.

Men då beslutet väl kom, så var det kul. Detta är en tuff gameshow, där vältränade atleter får visa vad de går för. På riktigt. Och det är ett unikt TV-format. Vi som är inblandade i produktionen hoppas på goda tittarsiffror framöver.

När denna programserie går igång? Tja, datum kommer att tillkännages senare. Och en hel del bilder från årets inspelningar hittar du i kommande nummer, utgåva 12/2003, av B&K Sports Magazine…

Eder Ove Rytter