Guldhjärtat 2013 gick till…

Under lördagens galamiddag på Restaurang Estrad, Gothia Towers i Göteborg avslöjades mottagarna av Guldhjärtat. Ett par personer bekanta från bland annat BODYs omslag och BODY Radio blev belönade!

Guldhjärtat delas varje år ut för behjärtansvärda insatser under året. Då till individer och företag som arbetar med hjärtat. Allt för att ge medmänniskor en bättre hälsa och en fungerande kropp. Någon med ett Guldhjärta.

Årets Gruppträningsinstruktör 2013: Jessica Clarén

Hon tycker att det är komiskt att vi älskar att prata kost och att det väcker så mycket känslor. Hennes paroll är att det i slutändan handlar om plus minus noll. Ja, balans på in och ut i form av energi.

Kolhydrater är hennes bästa kompisar och med dem som bas sprider hon glädje, fantastisk kunskap, inspiration och vilja. Inte bara hjärtat blir starkare under hennes spinningklasser. Även hjärnan får lära sig om hur fantastisk kroppen är.

Denna starka profil har en tanke bakom varje rörelse och varje klass och hon lägger ner mycket energi för att allt ska bli perfekt. Träning ska vara roligt och sunt, vilket hon lyckas förmedla med extremt stor framgång.

Årets PT 2013: Andreas Öhgren

Titeln PT känns för trång när vi pratar om den här mannen. Han är snarare en expert på kroppens funktion och prestation. Förutom att han är en begåvad tränare som ständigt vidareutbildar och fördjupar sig, är han en outtröttlig mentor och inspirationskälla för andra tränare.

Han är utbildad rehabexpert vid The Gray Institute i USA – ”Fellow of Applied Functional Science” – och viker aldrig från tanken att en kropp aldrig är starkare än dess svagaste länk. Först funktion – sen prestation.

Under året som gått har han fixat ryggskott, diskbråck, knäskador, fotleder och andra problem åt NHL-proffs och vanliga svenssons – med häpnadsväckande resultat. Hockeyundret Gabriel Landeskog, som denna profil har tränat sedan han var 16 år, imponerade i år stort på sina tränare i NHL när han kom tillbaka i absolut toppform efter sommarens fys med sin svenska coach.

I vår återvänder han till USA för ännu mer specialutbildning på The Gray Institute.

Om Årets PT handlar om drivkraft, energi, utbildning och resultat är Andreas en självklar vinnare.

Årets Hemsida/blogg 2013: Aldrigvila.se (Mikael Hollsten)

I det oändliga havet av digitala mötesplatser vinner denna internetadress, samt profil bakom densamma, årets extremt täta tävling, där två nominerade bidrag hamnade på samma poäng. Men tack vare Folkets röst, som alltid vinner, kommer denna innehållsrika och nära nätkompis först till målsnöret.

Då tack vare sitt engagemang och budskap. Ett budskap som i grund och botten inte handlar om träning. Utan det handlar om att alla kan om man verkligen vill. Vad det än är.

Det handlar om självkänsla och engagemang för sig själv och sina vänner och det man brinner för.
Och det tycker både juryn och läsarna att han förmedlar på ett både humoristiskt och inspirerande sätt.

Årets klubb/gym 2013: Moves & Motivation, Växjö

Om inte detta är en trendsättande anläggning i Sverige, så finns det inga. Denna unika träningsplats har en genuin familjekänsla, kombinerat med, förmodligen, den enda gruppträningssalen i världen som projicerar bilder och filmer runt hela salen. Tolv sammankopplade projektorer levererar en bild på otroliga 1 900 tum som sträcker sig 48 meter runt salen och över den stora scenen. Bilder och effekter programmeras till shower som följer och förstärker träningsupplevelsen.

Instruktören styr enkelt hela maskineriet via en iPad eller sin iPhone. Spegellöst och med ljud, ljus och bild i världsklass kombinerat med en unik och samtidigt familjär hipfaktor gör just denna anläggning till årets vinnare. 

Årets förebild 2013: Gustaf Ollas, I Can I Will

Förutom att vara en oerhört positiv, hjälpsam, inspirerande samt trevlig person och fitnessikon, så har han genom sitt företag åstadkommit det extraordinära.

I juni i år så startade han en cancerkampanj som innebar att hälften av hans intäkter från sin digitala plattform skänktes direkt till en obotligt cancersjuk flicka. Efter bara en månad var summan uppe i 70 000 kr, vilket innebar att cancerfonden mottog 35 000 kr. Cathrine, som flickan hette, avled drygt två veckor senare, den 30:e juli 2013. Det var en mörk och sorgsen dag för de som kände till hennes historia.

Men det fanns ändå en gnutta glädje, en glädje som grundade sig i att Cathrine innan hon gick bort i kampen mot cancer, fick se att det fanns folk som genuint brydde sig, att det fanns de som gjorde en insats och verkligen ville hjälpa till. Denna man offrade sin egen inkomst och satte sig själv och sitt ego åt sidan för att bry sig om en annan människa som hjälplöst gick mot ett orättvist öde.

Detta gör honom större än många av oss andra människor, där vi enbart går runt i vår egna lilla bubbla. Detta gör denna starka profil till en förebild och en hjälte – och Årets förebild i träningsvärlden.

Årets hederspris 2013: Per-Anders Dagborn, Gym & Sim Vallentuna

Få har varit så nyfikna, trendkänsliga, envetna, kunniga, insiktsfulla och uthålliga.

Som före detta revisor tog han upp en sopkvast och flyttade som nybliven klubbägare in på gymmets vind och städade hela anläggningen själv. Allt för ”att lära sig arbetet från grunden.”

Och sopandet var – hör och häpna – början på en ny gymkultur i Sverige. Med internationella idéer, kombinerade med tydliga Excelark, byggde han grundstenarna den första riktigt stora träningskedjan i Sverige; Sports Club.

Av alla hundratals anställda genom åren hittar vi både kronprinsar och idrottsliga världsstjärnor. Han lämnade till sist ifrån sig sin bebis, som idag vuxit sig riktigt stor och omsättningsmässigt en koloss i form av SATS. Men denna man är kvar i sin grundinställning till träning som en produkt till försäljning, med starkt bultande hjärta för individen, parallellt med sund affärsmässighet.

Och han påverkar och bygger fortsatt nya dimensioner inom klubbträningsvärlden.

Ordet att vara i framkant är en underdrift… 

Ledande vore mer korrekt.