Folkoperan söker vältränad amazonkvinna

Är du Folkoperans Amazonkvinna?

Folkoperan mailade: ”Vi söker en kvinnlig statist med en vältränad fysik. Du kan allt från fitnessatlet till kroppsbyggare – det viktiga är utstrålningen. Skicka in din ansökan med foton och en videoinspelning tillsammans med en kortfattad CV till statist@folkoperan.se senast den 10 maj.”

Folkoperan söker vältränad amazonkvinna till operan La Traviata i regi av Mellika Melouani Melani

Vi söker en vältränad amazonkvinna för statistmedverkan. Skicka in din ansökan med foton och en videoinspelning tillsammans med en kortfattad CV till statist@folkoperan.se senast den 10 maj.

Repetitionerna börjar i slutet av augusti och föreställningen har premiär den 17 september. Tre föreställningar per vecka fram till den sista november och eventuell förlängning efter det. Statistarvode utgår.

Om La Traviata

Hösten 2014 ger Folkoperan Verdis opera La Traviata i regi av Mellika Melouani Melani. Musikalisk ledare är Marit Strindlund. 

La Traviata av Giuseppe Verdi är en av världens mest spelade operor. Den är baserad på dramat Kameliadamen av Alexander Dumas d.y med libretto av Francesco Maria Piave. Operan hade urpremiär 1853 i Venedig. I passionsdramat mellan Violetta och Alfredo finns kampen mellan konventionerna och det otillåtna. Musiken fångar den längtan vi alla bär på – att bli älskade och accepterade så som vi är. Senast Folkoperan spelade La Traviata var säsongen 2000-2001, då i regi av Staffan Valdemar Holm.

Folkoperan hittade en statist till Opera Showroom 2013 via efterlysning på BODY.se.