Halva priset hos Pressbyrån

Söndag 3 maj är internationella pressfrihetsdagen. Tidningskedjan Pressbyrån högtidlighåller detta genom att erbjuda halva priset på 2 500 magasintitlar i butik och online (gäller även BODY Magazine).

Pressbyråns marknadschef Annamaria Carnemark säger i ett pressmeddelande:

– Tidningar och magasin är en stor del i vår kärnverksamhet och vi jobbar aktivt med att främja press- och yttrandefriheten på de sätt vi kan. Vi kommer fira dagen med halva priset på alla magasin och vi hoppas att fler kommer kunna ta del av det som skrivs.

Klicka för mer information
Pressbyrån främjar pressfriheten

Pressmeddelande • 2015-04-29 12:30 CEST

På söndag den 3 maj firar Pressbyrån Pressfrihetens dag, syftet med dagen är att hedra de uppoffringar som gjorts runt om i världen för pressfrihet. Press, magasin och pressfrihet ligger i Pressbyråns kärnverksamhet och byrån har genom historien alltid arbetat hårt för att få ut nyheter och tryckta medier till svenska folket.

– Tidningar och magasin är en stor del i vår kärnverksamhet och vi jobbar aktivt med att främja press- och yttrandefriheten på de sätt vi kan. Vi kommer fira dagen med halva priset på alla magasin och vi hoppas att fler kommer kunna ta del av det som skrivs, säger Annamaria Carnemark, Marknadschef på Pressbyrån.

Yttrandefriheten tillhör den mest grundläggande fri- och rättigheterna i ett demokratiskt samhälle. Den innebär möjligheten att uttrycka sin åsikt och bilda opinion i olika frågor. För att rätten att yttra sig även ska få spridning är företag som Pressbyrån viktiga för att tryckt media ska kunna distribueras. Att många ges möjlighet att läsa är också en förutsättning för att journalister ska kunna fortsätta att genomföra sitt viktiga arbete.

– Allt hänger ihop, det är en kedja där alla delar är viktiga. Utan en verksamhet som vår skulle spridningen av tryckta medier begränsas, säger Annamaria Carnemark.

Pressbyrån firar Pressfrihetens dag med halva priset på alla magasin. Välkommen in till någon av Pressbyråns 320 butiker eller handla ditt favoritmagasin online på www.pressbyrån.se och välj bland drygt 2500 titlar.

Pressbyrån är en rikstäckande servicehandelskedja med runt 315 butiker och med en varuomsättning på 2,5 miljarder kronor år 2013. Pressbyrån har ett välsorterat sortiment bestående av tidningar och magasin, snabbmat och kaffe, konfektyr, frukt och dryck samt ett rikt utbud av tjänster som tex färdbevis, presentkort, spel och lotter. Sedan starten för över 100 år sedan har Pressbyrån varit etablerat nära kunden, lättillgängligt där många människor rör sig. Pressbyrån ägs av Reitan Convenience Sweden AB och driftsformen för butikskoncptet är franchise.