Linus Carlén i Cloettas reklamfilm!

Sophie Arvebrink & Linus Carlén på omslaget

Humorgruppen De Vet Du fick i uppdrag att göra reklam för Cloettas bar. Inspelningen gjordes på Gumse Gym i Sollentuna, och kroppsbyggaren Linus Carlén (BODYs omslagsmodell i majutgåvan) har en roll 🙂

Ett typiskt armpass för Linus

  1. Bicepscurl med EZ-stång 5 set x 16 reps
  2. Dubbelfattad hantelpress 4 set x 12 reps
  3. Hammercurl 4 set x 12 reps
  4. Pushdown med rep 6 set x 16 reps
  5. Bicepscurl i kabelhiss 5 set x 16 reps
  6. Enarms pushdown i kabel 5 set x 16 reps
  7. Kickback med hantel 5 set x 12 reps

Det är svårt att prata om Linus utan att föra hans armar på tal, något som har blivit lite av hans signum. Med ett minst sagt imponerande visuellt omfång står hans armar nog högt upp på mångas önskelista. Han är dock noga med att poängtera att han har haft genetiken på sin sida, men förespråkar generellt varierad och tung träning med känsla i fokus.

– Jag tränar alltid biceps och triceps tillsammans. Många kör till exempel bröst och triceps eller rygg och biceps tillsammans, men jag vill inte att den ena ska ta ut den andra, vilket jag undviker om jag tränar dem separat. När det väl kommer till armträningen försöker jag variera den i så stor utsträckning som möjligt; ibland biceps först och triceps efter, ibland tvärtom och ibland varannan.

Jag har haft perioder när jag har jagat vikt och stått och slängt med hantlarna. Nu vet jag bättre och har slutat med det. I dag fokuserar jag på känsla och utförande och sänker hellre vikterna än gör avkall på tekniken, konstaterar Linus.

I BODY 370 möter du den okrönte armkungen Linus Carlén!