Svenska Malin mötte Arnold

Malin Björk från Karlskrona reser just nu i Kalifornien. Häromdagen fick hon en oväntad gäst till frukostbordet på Hotel Fairmont Miramar i Santa Monica – Arnold Schwarzenegger.

Malin jobbar med marknadsföring och event på ett förlag, och har en passion för retro, vintage, musik och 50-talsfrisyrer. För Sydöstran berättar hon om det oväntade mötet:

Plötsligt satt Malin och hennes ressällskap och konverserade med Arnold Schwarzenegger!

– Han var kortare än jag trodde, men väldigt trevlig. Han var pratsam, frågade om Sverige och vår resa. Han verkade skön, avslappnad och härlig, berättar Malin.

Tack vare sitt intresse för retromode och 50-talsstilen får Malin ofta vara modell!

Malin är en av de som står i fokus i Rockabillyfilmen En bit av 50-talet:

Rockabilly är en musikgenre som skapades av bland andra Bill Haley and his Comets. Elvis Presley, Gene Vincent, Buddy Holly, Carl Perkins, Charlie Feathers, Mac Curtis m.fl. Rockabillyn tog fart omkring 1954. Musikstilen är en blandning av gospel, blues, rhythm and blues, country, hillbilly och boogie woogie. När det började gunga på bomullsfälten så föddes musiken.

Pinupmodet kommer från 20-30-talet och är en stor del i kulturen. Klädstilen är vacker med klänningar och uppsatt hår på damerna och rätt uppvikta jeans och pomada i håret på herrarna. Idag känns det som om 50-talet är större än på 50-talet. I filmen följer vi personer som lever i Rockabillystilen.