Vad sker på Fit for Life WKND?

Om du undrar över vad inspirationshelgen på Stockholmsmässan innehåller får du en utmärkt överblick i denna bilaga som medföljer Dagens Nyheter i söndags. De tre mässorna Fitnessfestivalen, Allt för Hälsan och Acadermia samlas nämligen under ett tak.

En nyhet utöver att Fitnessfestivalen flyttat till Stockholm från Göteborg är att tre mässor avgörs samtidigt under samlingsnamnet Fit for Life WKND:

Alla entrébiljetter till enskilda mässor gäller för hela Fit for Life WKND, så du kan införskaffa julklappar inom hälsa och skönhet samtidigt som du fyller på ditt eget förråd med tillskott, litteratur och övriga tillbehör 🙂

Som vanligt kan du möta BODY i vår monter B08:22 mitt på Fitnessfestivalens område och shoppa loss, mingla med branschprofiler eller varför inte bli omslagsmodell för en dag?

Helene Ahlson finns på plats i BODYs monter mellan kl 10.00–10.45 på lördagen samt 10.30–11.30 på söndagen för att signera sin aktuella BODY-utgåva och omslagsmodella med våra besökare.

Klicka för att läsa 32-sidig bilaga med allt om årets inspirationshelg inom träning, hälsa och skönhet.

Helene Ahlson återfinns i BODYs monter både lördag och söndag för att signera ditt exemplar!

Hallskissen över Stockholmsmässan ger en överblick över vad som sker var.

Denna lördag så avslöjas dessutom vilka ni röstat fram som omslagsmodeller på BODY!

Nya träningsmetoder, säkrare skönhet och livsstilsfrågor i fokus på Fit for Life WKND

Med nya och utmanande träningsmetoder, säkrare skönhetsprodukter, de senaste kostråden i kombination med innovativa tekniklösningar ökar möjligheterna att förbättra hälsan och kunskapen om kroppen. På Fit for Life WKND, Nordens största tränings-, hälso- och skönhetsmässa, kommer besökarna att få ta del av de senaste nyheterna och nya digitala lösningar för hälsovärlden.

Under tre dagar kommer Stockholmsmässans tre hallar att vibrera av energi och aktiviteter när Fitnessfestivalen, Allt för Hälsan och Acadermia som tillsammans utgör Fit for Life WKND intar mässan den 27-29 november.  

På Fitnessfestivalen får besökarna möjligheten att lyssna på föreläsningar med några av Sveriges främsta träningskändisar i Top Speakers Corner samtidigt som adrenalinladdade tävlingar och events pågår i hallarna. På plats avgörs flera tävlingar bland annat Scandinavian Street Workout Open, CrossFit, EM i Fitness Five, Rep Power, SM Chins och SM Bardips. Dessutom är målet att slå världsrekord i chins på en minut (pull-ups) och hamna i Guinness Book of Records. För barn kommer världens största inomhuslopp i hinderbana att gå av stapeln och för de som är extra intresserade finns det många intressanta och inspirerande seminarier som bland annat kommer handla om digitala lösningar som förbättrar träningen och därmed ökar kunskapen om kroppen.

Allt för Hälsan har fokus på livsstil och i år är det fem områden som lyfts fram; träning, kost, behandling, yoga samt kropp&själ. I anslutning till dessa anordnas prova-på aktiviteter, scenföredrag, aktiviteter och seminarier. Bland annat betonas vikten av vardagsmotion då tre forskare från Livsstilsmottagningen på Karolinska Institutet berättar om vad vardagsmotion är och om svenskarnas livsfarliga stillasittande. Frågan de ställer är ”Hur mycket måste vi röra på oss för att förbättra hälsan?”

– Svenskarna är det mest stillasittande folket i världen samtidigt som samma undersökning visar att 70 % av svenskarna tränar 1-2 gånger i veckan. Det hjälper inte att träna hårt 2-3 gånger i veckan och sedan vara stillasittande resten av tiden, berättar Matthias Lidin, forskare på Livsstilsmottagningen på KI. 

På seminariet får besökarna tips på hur man kan gå från stillasittande till att på ett enkelt sätt röra sig i vardagen och vad konsekvenserna är för de som inte rör på sig tillräckligt mycket.  

Det kommer finnas alla möjligheter att röra på sig under helgen, till exempel genom att köpa biljett till Springtime Training Camp som består av sex parallella tränings- och föreläsningsinriktningar under eventets tre dagar.

Acadermia är Sveriges största event inom modern skönhet, en glamourös mässa med en seriös mission om en säkrare skönhetsbransch. I ett gigantiskt spa kan besökarna fynda skönhetsprodukter, prova behandlingar eller bara umgås i champagnebaren eller anti-aging caféet. På scen berättar världsledande experter om det allra senaste inom skönhet – allt ifrån trådlyft av ansikten till probiotisk hudvård och huruvida ingredienser i skönhetsprodukter är farliga för din kropp. Nytt för i år är Catwalken med make–up och hårshower med bl a Årets Frisör 2014, Sofia Geideby ifrån Björn Axén.

Inom ramen för en säkrare skönhetsbransch, finns en rad aktiviteter på Acadermia. Mässan öppnas bl a av att Socialdepartementets utredning av Skönhetsbranschen presenteras.

– Hela skönhetsbranschen är oreglerad jämfört med till exempel hälso- och sjukvården. Detta betyder att det idag finns en stor risk för konsumenter som genomgår olika typer av behandlingar. Det är därför som regeringen har tillsatt en utredning som reglerar upp branschen, konsumenten ska känna en större trygghet. Lagförslaget rör kroppsbehandlingar som kan påverka hälsan, berättar Eva Nilsson Bågenholm, särskild utredare, Skönhetsutredningen på Socialdepartementet. 

Fit for Life WKND består av Fitnessfestivalen, Allt för Hälsan och Acadermia vilka tillsammans bildar Nordens största tränings-, hälso- och skönhetsmässa på Stockholmsmässan den 27-29 november. Med över 400 utställare och 11 scener blir det en helg med massor av inspiration för alla som är intresserad av hälsa, träning och skönhet.