Grattis Zone Capone – 50 år!

Kenneth Lahti (alias Zone Capone) fyller på söndag 50 år – hela redaktionen på BODY Magazine önskar dig ett stort grattis! Vi ser fram emot vad du hittar på de kommande 50 åren, i Gävle, Sverige och världen 🙂

Zone driver sedan snart tjugosju år Zone Shop i Gävle dit stora delar av den svenska byggarskaran tittat in för en trevlig pratstund och en shoppingrunda. 

Han är en ytterst färgstark profil som styvnackat vägrar att följa konventionella vägar och levnadsmönster. Följ honom i hans äventyr på www.zonecapone.com@zonecaponeofficialfacebook och youtube

En närmare inblick i denna Gävle-personlighet får vi i en kombinerad tränings- och profilartikel:

Zone ser på sig själv med en lika enorm glimt i ögat som han gör med allt annat. Humor, ironi och självdistans blandas ofta med stora delar ärlig respekt, kärlek och uppriktighet. Därför kan han för en del vara svår att förstå sig på. 

I en tid där ett tillstånd av konstant tidsbrist verkar vara allmängiltigt, så är det just de människor som kompromisslöst går sina egna vägar som först faller utanför det trygga rutnät vi har för ögonen när vi bedömer och sorterar de vi möter. Zone passar därför inte in i en enda ruta, samtidigt som han passar in i alla.

I senaste avsnittet av videoserien ”The Life of the Iron Thug” får vi hänga med Zone Capone till gigantmässan FIBO 2016 i Tyskland till Zones sponsors monter och möta Rich Piana och andra freaks – känn på hur det känns att vara uttittad!

Zone har också varit gäst två gånger på BODY Radio:

Zone Capone rockar BODY Radio 5

Zone Capone är en minst sagt färgstark profil, som styvnackat vägrar att följa konventionella vägar och levnadsmönster. Zone, som har tränat och tävlat sedan Hedenhös, driver sedan tjugo år Zone Shop i Gävle.

Tjugonde BODY Radio blickar tillbaks på 2010 med Zone Capone

BODY Radio firar 20-avsnittsjubileum med hjälp av den gangsterrappande cigarrconnoisseuren Zone Capone. I ett sprakade nyårsavsnitt reflekteras det över året som varit, och blickas framåt mot 2011. Gott Nytt År önskar BODY Radio!

Lokaltidningen Arbetarbladet har följt Zone under många år. I artikeln Skatepunkaren som blev kroppsbyggare får vi veta mer om hans tidigare intressen:

Första gången jag intervjuade Kennet Nordkvist var 1984 tillsammans med mamma Margareta. Kennet – som kallades Zune – var 18, sångare och låtskrivare i skatepunkbandet Slam och skulle bli reklamtecknare och dekoratör, och Margareta drev Medins Mode på Södra Kungsgatan.

Såklart har Gefle Dagblad tagit ett snack med Zone inför bemärkelsedagen:

Kennet Zone Capone Lahti har funderingar på att ha en reunion med sitt band Slam, dessutom tar han kanske upp skateboard-åkandet igen. Är det månne en ålderskris.

– Jag känner mig yngre än min fru, som är 32 år, skrattar Zone, ålder betyder ingenting för mig.
Men nu fyller han i alla fall 50 år, vare sig han vill eller inte.