Så ofta tränar svenskarna

Senaste nytt med Ove Rytter.

* En av fem svenskar tränar mindre än en gång i månaden, och mer än var tionde svensk tränar inte alls. Det visar en undersökning gjird av Yougov på uppdrag av Metro. 

* När barns kondition undersöktes nyligen hamnade USA på plats 47 av 50 länder. Studien publicerades i British Journal of Sports Medicine och baserar sig på data från mer än 1,1 miljoner barn i åldrarna 9-17 år. De fem länderna i topp är Tanzania, island, Estland, Norge och Japan – längst ner hamnade Mexiko. 

* 18% av den brittiska arméns soldater sägs vara överviktiga och många lider även av diabetes typ två. Den brittiska armén har därför börjat dela ut aktivitetsarmband från Fitbit till de som behöver hjälp. Avsikten är att motivera till att ta hand om sig själv bättre, genom att ha koll på sin kaloriförbrukning. 

* I och med lanseringen av nya modellen Astra Sports Tourer har bilmärket Opel även uppfunnit ”testosteronanvänliga” kalsonger. Tanken är att ”boosta mäns hormoner genom komfort och ventilation i en modern förpackning” – och få pojkar att växa upp till män och våga köpa sin första kombi.