Arnold Schwarzenegger hyllas efter sin uppläxning på Facebook

Det var på Arnold Schwarzeneggers Facebooksida som en person skrev en otrevlig kommentar under en bild på några av idrottarna som deltar i Special Olympics. Då fick stjärnan nog – och röt ifrån. Nu hyllas Schwarzenegger för sitt svar.

Arnold Schwarzenegger publicerade ett filmklipp på sin Facebooksida med några av de som tävlar i Special Olympics med texten ”These guys inspire me” (Det här gänget inspirerar mig).

Då fick en av hans följare för sig att skriva en hånfull kommentar, som löd: ”OS är för de bästa idrottarna i världen, som ska tävla mot varandra för att se vem som är bäst. Att ha utvecklingsstörda tävla är att göra det motsatta”

Då fick Terminator-stjärnan nog och gav svar på tal. I sitt inlägg skrev han då:

”Även om din kommentar är både elak och dum, så tänker jag inte radera kommentaren eller blockera dig (än), för detta är ett bra lärande ögonblick. Du har nu två vägar att gå. Jag kan garantera att de här idrottarna har mer mod, passion, smarthet och skicklighet än du – faktiskt mer av alla positiva mänskliga egenskaper.

Så, följ deras väg, du kan lära dig något från dem, försök att utmana dig själv, försök bidra med något till världen. Eller så kan du stanna på din väg, och fortsätta vara ett patetiskt avundsjukt Internettroll som inte bidrar med något här i världen utan hånar andra på grund av avundsjuka. Jag vet att du bara vill ha uppmärksamhet, så låt mig vara tydlig. Om du fortsätter på den här banan, så kommer ingen att minnas dig”. 

Det kallar vi svar på tal. Inlägget på Facebook verkar ha tagits bort, men följare har hunnit spara inlägget som nu sprids på sociala medier, där Arnold Schwarzenegger hyllas för sitt träffsäkra svar. 

Här är några reaktioner: