Stort startfält på strongwoman-tävling

Sveriges starkaste tjejer samlas för en kamp om den första Tyngre Strongwoman Challenge-titeln kommande fredag. BODYs ”egen” Linnea Enstedt har engagerats i rollen som speaker. Vi tar ett uppsnack med henne.

Sweden Barbell Club arrangerar Tyngre Strongwoman Challenge under Tyngre Classic VI i Solnahallen. För biljetter klicka här

I en öppen klass tävlar stora och starka mot små och starka. Tror du vi kommer få se några förvånande prestationer på plats i Solnahallen?
– Definitivt! I startlistan står några av Sveriges bästa Strongwomanatleter. Dessa tillsammans med nya namn inom sporten kommer garanterat att bjuda på overkliga styrkeprestationer.

De flesta strongwomantävlingar hittills i Sverige har haft ganska små startfält, den här gången har över ett tjog valt att ställa upp. Vad tycker du om uppslutningen?
– Det är helt fantastiskt att se ett sådant stort antal tävlande! Jag blev positivt överraskad när jag såg listan. Det som gör saken riktigt kul, utöver de redan välkända namn som står där, är ”utmanarna” som aldrig tävlat i strongwoman tidigare men presterat väl i andra sporter.

Kommer du kunna förmedla till publiken vilka prestationer det är som genomförs? (Hur förklarar man hur tungt 65 kg i varje näve är för åskådarna till exempel…)
– Ja, det vill jag tro att jag kan göra. Efter över 11 års målinriktad styrketräning där jag även provat på diverse andra styrkesporter som Strongman vet jag vad som är tungt och hur det är tungt. Dra en parallell  till hur tunga matkassarna känns på väg hem eller hur det är när ens lilla barn vägrar gå och lägg på 50 kg på det i varje näve så har vi en ganska målande bild om du frågar mig.

Vilken erfarenhet av strongman och strongwomen har du själv i form av tävlingar och träning?
– Jag har testat på att träna Strongman/woman på Sweden Barbell Club på Kungsholmen flertalet gånger (de är extremt hjälpsamma och välkomnande mot alla, amatörer som proffs!). Jag har inte tävlat inom sporten än, men vem vet vad jag hittar på i framtiden!

Du har ju haft ett par speakersuppdrag tidigare – hur gillar du det?
– Jag älskar det. Jag är ju känd för att vara översocial och energirik så att ge mig en mikrofon under ett sportevenemang inom styrkevärlden är en match made in heaven. 

Mycket annat pågår också under det fullspäckade schemat för Tyngre Classic VI i Solnahallen; Sveriges Starkaste Man (SVT är på plats och filmar/sänder live!), tävlingar i bodybuilding, fitness och crossfit.