Målgång: #SGPnedräkningen

Resan mot Sweden Grand Prix är över för i år och vi på BODY tackar våra bloggare för att vi fått följa deras färd mot tävling.

Att tävla kräver mycket från de som ställer upp. Inte bara träning och kost ska planeras, utan även vänner och jobb påverkas under den begränsade tid då allt måste stämma. Vid avslutad satsning är det därför nära nog regel att en känsla av tomhet infinner sig.

Därmed inte sagt att det bara är slitsamt att vara på diet. Tvärtom upplever många det som skönt att veta att man styr över sitt eget öde. Dagen efter uttryker många längtan efter ”mer”. En placering som inte motsvarar förväntan resulterar i besvikelse och inte sällan i revanschlust. En vinst ger blodad tand och smak på mer. Oberoende av hur det går lämnar en tävlingssatsning sällan någon uttråkad eller oberörd. Att testa sina gränser och ställa sig mot andra är märkligt nog beroendeframkallande, oavsett utgång. 

Så gick det för bloggarna
Av våra tre stjärnor som till slut stod på scenen var Mats Ljung den som lyste klarast. I en starkt motstånd plockade han hem ett brons i sin klass. ”Ingen vinst” tänker du kanske, men Mats fullkomligt strålar när han uttrycker hur nöjd han är. Han såg också helt fenomenal ut från publiken och inte minst snyggt var det när han vid priscermonin klev ur linen för att skaka hand med samtliga medtävlande finalister. Så jobbar en sann sportsman.

– Det är en ära bara att få stå på scen ihop med så meriterade killar! Jäkligt häftigt att de kom hit till Sverige och Sweden Grand Prix, skriver han i sitt sammanfattande blogginlägg

Anna laddar om till nästa vecka.

Anna Norberg hamnade lite förvånande utanför pallen. Efteråt var hon besviken – och det får man vara. Det är skillnad på att vara ”deltagare” och att vara ”atlet” och Anna är tveklöst det senare. Målet är högt satt, med all rätt. Vi hoppas att hon lägger detta till historien och blickar framåt, för hon har mycket kvar att ge. 

Även Lisa Ivarsson gick till final men blev utan ädlare valör. Att Lisa är ambitiös går troligen inte att missa för någon i hennes omgivning, men i sitt sammanfattande blogginlägg beskriver hon en känsla hon inte kan sätta fingret på. Viljan att jobba för sina drömmar finns, men även längtan tills det är över. Som vi sagt förut: Sunt! Härligt också att höra om vänner som backar upp längs vägen och finns med, inte minst idag för att uppmärksamma hennes födelsedag idag – Vi på BODY hoppas att hon firar ordentligt. 

Lisa längst till vänster.

Shahin då? Hur gick det för honom som coach? Hans atlet Israel Tshibangu såg aningen förlägen ut när han först klev upp på scenen, men så snart det gått upp var han skulle stå släppte nervositeten och han levererade en fysik som inte lämnade mycket tveksamhet. Till sist stod han som vinnare i sin klass, Men´s Physique +182 cm. 

Vi tackar våra bloggare i #sgpnedräkningen för att de delat med sig av sina berättelser i förberedelsen mot tävling. För er som missade Mats, Anna och Lisa får ni en ny chans nästa vecka på Swefin Expo i Åhaga, Borås. 

Vi ses där!