Fixa din axelskada snabbt

Den enkla övningen som läker dina värkande axlar

Få saker sätter punkt för lika många gymkarriärer som skada och kronisk smärta i axlarna. Sjukvårdens standardbehandling består av sjukgymnastik, kortison och kirurgi. Nu påstår forskaren och före detta kirurgen John M. Kirsch att de flesta patienter, även de med svåra axelproblem som väntar på operation, blir hjälpta av ett enkelt program du kan göra hemma.

Nyckeln, påstår Dr Kirsch, är att hänga

Skaffa en chinsstång, ringar, TRX-handtag eller besök din närmaste lekpark eller varför inte ett lämpligt träd. Häng rakt och avslappnat, upp till en minut per set, upp till tio gånger. Börja där du befinner, sikta först på fem set med 30 sekunders häng. Bygg upp med tiden. 

Rupturer på rotatorkuffen och inklämningssyndrom, som är vanliga orsaker till värkande axlar hos de som lyfter vikter, orsakas av att benutskottet ovanför själva axelleden (Akromion) med tiden deformeras och lämnar för trångt utrymme för de små underliggande musklerna runt axelleden. Detta leder till inklämning, irritation av muskler och nerver, mekaniska skador som rupturer och inflammation i axeln. Att hänga stretchar och formar med tiden om akromionutskottet enligt samma princip som när odontologen flyttar runt tänderna i käkbenet med hjälp av reglering. 

I takt med att utrymmet under akromion bänds upp och ökar, minskar irritationen, smärtan och funktionsnedsättningen i axeln. I alla fall om man får tro Dr Kirsch och hans många patienter!

Läs mer på kirschshoulder.com