Poseringsträning för killar?

BODY:s tävlingsexpert Helene Ahlson svarar på dagens läsarfråga

Hej!

Jag har lite frågor om poseringsträning, vilket jag har förstått är en väldigt viktig del i en tävlingsförberedelse.

Vet ju att det finns en hel del workshopar runt om i landet, men de flesta vänder sig till tjejer och deras grenar. Och eftersom jag är kille så undrar jag hur jag då kan hitta bra hjälp med min posering?

Rickard

Hejsan Rickard!

Japp, där är jag beredd att hålla med dig till 100% om att poseringen är en väldigt viktig del av din tävling. Att gå upp på scen utan att ha tränat detta kan tyvärr göra att du förlorar en hel del poäng väl på tävlingen.

Det stämmer även att det framför allt är workshopar för Bikini-, Wellness- och Bodyfitness just nu i Sverige. Men jag vet att det någon gång har inkluderats lite Men’s Physique i dem. Dock är mitt bästa tips till dig att ta kontakt med någon duktig atlet som har bra erfarenhet av just din gren och helt enkelt fråga om du inte kan få anlita honom för poseringshjälp. Att prioritera lite pengar på privat coaching är inget som du kommer ångra, man hinner lära sig mycket på bara en timme!
Personligen jobbar jag en hel del med att coacha atleter privat inom posering och genom att ses någon timma varannan till var fjärde vecka så kommer man långt –så länge du nöter på duktigt där emellan.

Vi får väl hoppas att några av våra duktiga manliga atleter i Sverige läser detta nu och drar ihop lite workshops för er killar också!

Lycka till!

Helene