Alströmerpokalen 2019 resultat

Alströmerpokalen ligger åter bakom oss. Torbjörn Mark summerar tävlingsdagen och spanar in årets batch taggade nybörjare och framtida stjärnor.

Frukost med tävlande, coacher, och en massa annat löst folk. Det spekuleras om placeringar och hur det skall gå. Det märks att det är nybörjare på plats och lite nervositet och oro ligger i luften, precis som det skall vara på Alströmerpokalen. För andra året i rad så går tävling på Estrad, en bra arena med gott om backstageutrymme. Halv tio, på utsatt tid, drar det hela i gång och först ut är juniorer i Men’s Physique. Tre klasser: kort, mellan och lång.

 

I korta Men’s Physiqueklassen vinner Marcus Weslien från Falun, Keiarash Naderi till vänster blir tvåa och tredje platsen går till Johan Lindell.
Men’s Physique Junior mellanklassen. På pallen från vänster Mohammad Reza silver, Jacob Olsson guld och Arin Hiwa som åker hem med en bronspeng. Jacob Olsson vann också overallklassen.
Någon som vi vill uppmärksamma lite extra är vinnaren i långa Men’s Physiqueklassen, Collin Ikekwe. Han har allt som förutsätter en ljus framtid: han presenterade sin fysik på ett ypperligt sätt och har en ram som bara de bästa har. Här tillsammans med mamma som är hans största fan. Colin är 20 år och kommer från Norrköping, lägger all fokusering på sin träning nu för tiden. Mamma tog med honom till gymet som liten och nu satsar han mot större tävlingar och har högre mål. Vi säger bara lycka till!
Johanna Andersson var nog dagen gladaste vinnare. Johanna blev etta i Wellness Fitness.
Bikini Fitness juniorer bestod av två klasser kort och lång. Långa klassen vanns av Matilda Hammarin Stockholm, silver till Sara Karlsson Åmål och brons till Josefin Rundblad Linköping.
Om man varit i Fränsta så kanske man träffat på Klara Bäckman som tog guld i korta klassen och hon var riktigt bra.
Från Umeå kom Fredrik Wikman som i korta Men’s Physiqueklassen inte bara vann utan även tog hem overalltiteln. Nu fick vi veta vad man menar med hård!
När vi ändå har Fredrik på tapeten så vill vi gärna nämna att han tränar på Legendary Gym i Umeå. Team Legendary tog under helgen hem fyra guld och ett silver. I förrgår körde de 95 mil till Alingsås och igår kväll tar de samma väg hem.. ”Men det är ju ingen sträcka för en norrlänning!” menar killarna. Sammanhållning och höghöjdsträning är hemligheten till framgångarna får vi veta, ja i alla fall hård träning på gymet.
Från vänster till höger Tom Tjärnlund, Anton Wikman, Joakim Engström, Fredrik Wikman och Lars Abrahamsson.
Långa klassen Men’s Physique vanns av Jari Saukko från Göteborg.
Pallen i Bikini Fitness mellan från vänster Karin Brännström silver, Hanna Nyberg guld och Wilda Reslow brons.
Bikini långa klassen såg pallen ut på följande sätt från vänster, en andra plats till Megan Leonard från Trollhättan, första platsen knep Camilla Jacobs Stockholm och trea blev Faria Faria från Kungsbacka.
I grenen Classic Physique (som vi för första gången fick se på en svensk scen) var det svårt att avgöra vem eller vad som var bra. Man hade ju gjort en gren av tre: tagit bort Classic Bodybuilding och Bodybuilding som båda ingick i den tredje grenen Classic Physique.
En kort och en lång senior klass, i den korta klassen segrade Alexander Malmgård, tvåa Bahar Ahmed och tredjeplatsen till David Söderström.
Bäst i långa klassen var Samy Mebdi, killen med svartbälte i karate, nyligen utexaminerad tandläkare och vegan från Västerås. Det går att bli grov på grönsaker.
Till sist vill vi gratulera sverige till att nu har ni en till toppatlet. Evelina Närdin som vann korta Bikini Fitnessklassen och naturligtvis även tog hon hem overallen. Något så här bra förväntar man sig inte att få se på en nybörjartävling. Hon var överlägset den bästa alla kategorier denna helg.