Mr. Olympia finaldagen

Under finaldagen av Olympiahelgen bjöds det på än mera överraskningar än den inledande dagen. Det kröntes nya mästare i både Classic Physique, Bodybuilding, Bikini och Men’s Physique.

I Classic Physique kom New York-bon George Peterson på tredje plats. Peterson har en bra x-frame och bra muskelkvalitet samt symmetri. Dock är hans fysik mer ‘Bodybuilding’ än Classic. På andraplatsen kom denna gång den tidigare Olympiamästaren Breon Ansley som har en riktigt bra fysik med runda muskelbukar. Vann gjorde Mr. Classic himself, Chris Bumstead.

Kanadensaren är verkligen ‘Classic’ ut i fingerspetsarna, allt från vakumhållning, mustasch, till poseringsstil och framförallt dragen i hans fysik. Nedkokat var det en välförtjänt vinst som nu även sätter ner målflaggan för vad Classic Physique representerar framöver.

Ahmad Ahmad hamnade på 13:e plats.

Sedan var det dags för klassernas klass: Bodybuilding! Vi vet sedan tidigare att både Shawn Rhoden och Phil Heath inte skulle tävla år. Därigenom var det dags för att kora en ny Mr. Olympia. Det var en jämn kamp på scenen där till slut Iraniern Hadi Choopan knep bronsplatsen genom en komplett och hård fysik, samt bra tryck i bitarna. Därefter kom William Bonac på andraplatsen. Bonac är ofta i riktigt bra form och detaljrik fysik.

På första plats kom den något tystlåtna amerikanen Brandon Curry som gjort enorma framsteg i Kuwait under de senare åren. Curry har en mycket tilltalande fysik i form av bra volym och riktigt runda muskelbukar.

På Bikinins tredjeplats kom den forna mästarinnan Angelica Teixeira som därmed fick lämna över tronen. På silverplats återfanns den vassa och vackra Janet Layug och på första platsen kom den atletiska och vackra brasilianskan Elisa Pecini (bilden).

I Men’s Physique kom Kyron Holden på tredje plats. Holden är ägare till en riktigt bra överkropp och framförallt pecs. På andra plats kom inte helt oväntat Andre Fergusson som alltid presenterar en bra kvalitet och form. Denna dagen blev han dock slagen av den x-formade mannen med breda axlar och getingmidja Raymont Edmonds (bild).