Drottningen av chins och dips

BODY Radio gästas denna vecka av den obestridda drottningen av chins och dips, Helena Forsén, som precis slog till med 80 chins på träning. Helena berättar om sin satsning mot SM i Athletic Fitness, om hur hon tränar för att slå alla – inklusive killarna – på chins och dips, och om varför brandkåren i Ljungby är glada att hon flyttat till Västerås.

  • 00:07:44 – Värdarnas introduktion av veckans gäst
  • 00:09:22 – Samtal med Helena Forsén börjar
  • 00:48:46 – Eftersnack med värdarna

 
Direktlänk till showen som MP3-fil. Andra alternativ för att lyssna på showen:

BODY Radio presenteras av: Gymgrossisten.com

Jacob Gudiol bloggade på träningslära.se om Helenas chins- och dipsprestationer (med videoklipp) i en monter på Fitnessfestivalen 2009:

Jag tänkte att jag tills vidare kunde lägga upp följande filmer på Helena Forsén som vann SM i både chins och dips. I dessa filmer kör hon i vår monter någon timme efter det att hon tävlat och är alltså lite trött.

Vi börjar med dipsen där Helena klarade av 56 stycken. Det är jag som dömmer (lite väl snällt). Under SM-finalen på stora scenen så klarade Helena av 51 dips vilket gör prestationen här under ännu mer imponerande då det bara är någon timme efter.

Helenas närmaste tävling är Athletic Fitness-SM nästa helg:

Lördagen den 13 augusti arrangeras SM i Athletic Fitness 2011 på värmländska Karlstads största konferens- och semesterhotell: Best Western Gustaf Fröding. Samtidigt med AF-SM arrangeras också SM-kvalificerandetävlingar i Bodybuilding, Body Fitness och Classic Bodybuilding.

Karlstad ligger vid Vänerns norra strand, mitt emellan Stockholm, Göteborg och Oslo. Restiden är ca 2,5 timmar från respektive stad. Avstånden är 25 mil mellan Karlstad-Göteborg, 31 mil mellan Karlstad-Stockholm och 23 mil mellan Karlstad-Oslo.