Byggning i toppklass på BODY Radio

Julutgåvan 2005 blev Mattias första omslag.

Mattias Öhlén tillhör favoriterna inför den kommande tävlingen BMR Grand Prix. Hör honom berätta om satsningen, och utmaningarna han kämpar mot, i ett nytt avsnitt av BODY Radio!

Följ Mattias regelbundna uppdateringar inför BMR GP på YouTube och på facebook. Hållpunkter i avsnitt 113 av BODY Radio:

  • 00:12:56 – Veckans gäst introduceras
  • 00:17:30 – Samtal med Mattias Öhlén
  • 00:57:19 – Eftersnack med värdarna

Direktlänk till showen som MP3-fil (om du har ont om bandbredd/använder mobilnät finns här en MP3-fil med halva ”tyngden”). Spela upp avsnittet i webbläsaren genom att klicka på play-ikonen nedan. Andra alternativ för att lyssna på showen:

Du får en kvick översikt över alla våra tidigare avsnitt i denna länklista.

BODY Radio presenteras av: Gymgrossisten.com

Mattias meriter:

  • 2003 – 1:a Luciapokalen -80 kg
  • 2005 – 5:a Nutrition Outlet Grand Prix -87,5 kg
  • 2005 – 4:a Nordiska Mästerskapen -87,5 kg
  • 2006 – 2:a SM -85 kg
  • 2007 – 5:a SM -90 kg
  • 2009 – 9:a SM -90 kg

I BODYs reportage från Luciapokalen 2003 skrev vi för första gången om Mattias:

I åttian blev det en riktigt hård fight mellan Christofer Nober och Mattias Öhlén, som båda uppvisade en mycket bra fysik. I slutändan skiljde det endast två poäng till fördel för Mattias. Han såg ganska anonym ut på lineupen ända fram tills han kom fram på särbedömningarna och började posera. Först då kom hans fysik riktigt till sin rätt. Killen har en enorm flex i muskulaturen och växer flera storlekar för var pose han slår.

I BODYs marsutgåva 2004 fick våra läsare möta Mattias i ett armträningsknäck kallat ”70-talssläggor med millenniumsymmetri”:

Under 70-talet kunde man som bodybuilder placera sig bra med hjälp av ett par freakiga armar. Resten var mindre viktigt. På 80-talet svängde det, och då var det lår och vader som gällde. Idag krävs det att man egentligen har allt, inte minst ett par köttiga släggor. Armar tillhör de delar som kan vara stora, utan att det stör.

Nästa reportage, ”Norrlands Guld: Bröstträning med Mattias Öhlén”, publicerades i decemberutgåvan 2005:

Raden av ödmjuka talanger från Norrland bara växer. En av de senare i den klungan är Sundsvallssonen Mattias Öhlén. Vår lokale glänsarreporter Anders Graneheim fick sig ett samtal om både ditt och datt och inte minst Mattias bröstträning.

25 februari skrev Johannes Eshak:

Vi kan stolt presentera Mattias Öhlén som den första och enda sponsrade för Swedish Supplements. Swedish Supplements är det nya märket som gav er F#cked Up!! Nya produkter kommer komma och vi ser fram emot ett långt samarbete med Mattias!

Besök BMR Grand Prix 2013 i Malmö den 6 april för att se Mattias på scenen. Han lovar då att le 🙂