Det perfekta träningsprogrammet

Frågorna vällde in via instagram…

BODY Radio tar hjälp av husgurun, Patrik ”Deadlift Jesus” Andersson, för att resonera kring hur man lägger upp ett optimalt träningsprogram. Dessutom hinner man avhandla motivationsbrist, rörlighetsträning och träningsfrekvens.

Läs mer om Patriks team på team9001.se.

Hållpunkter i avsnitt 158:

  • 00:15:48 – Introduktion
  • 00:17:56 – Samtal
  • 01:20:37 – Eftersnack

Direktlänk till showen som MP3-fil (om du har ont om bandbredd/använder mobilnät finns här en MP3-fil med halva ”tyngden”). Spela upp avsnittet i webbläsaren genom att klicka på play-ikonen nedan. Andra alternativ för att lyssna på showen:

Du får en kvick översikt över alla våra tidigare avsnitt i denna länklista

Svenskt Kosttillskott är en av Sveriges största återförsäljare av kosttillskott. Låt dig även inspireras och läs om träning, kost och kosttillskott i deras stora artikelnätverk.

AFPT:s målsättning: erbjuda marknadens mest kompletta utbildningar inom träning, hälsa och näringslära.

Patrik har även gästat podcasten fyra gånger tidigare, nedan avsnitt 31, 63, 73 samt 111 länkade:

BODY Radio snackar mark med Sveriges starkaste!

I veckans avsnitt av BODY Radio kommer Patrik Andersson – svensk rekordhållare i marklyft och notorisk forumhuligan – på besök och tar på sig magisterhatten. Vi får naturligtvis lära oss det mesta om marklyft, men också om skillnaden mellan dopade och rena atleter, om klassiskt styrkelyft, och om vikten av att mäta sin progression – oavsett om man är lyftare eller byggare.

Power på BODY Radio!

BODY Radio gästas denna vecka av lyftkranen från Kalmar och Deadlift Jesus – även kända som Erik Gunhamn och Patrik Andersson. Med Sveriges två marklyftskungar på plats snackas det givetvis en del marklyft, men också SM och hur man ska tänka för att maximera sin potential över den aktiva karriären. Ett tungt avsnitt!

Så blir man starkast i världen

Carl Yngvar Christensen, den blott 21-årige demonlyftaren från Norge, gästar BODY Radio för att berätta om sina nysatta världsrekord i knäböj och total. Dessutom hinner Carl gå igenom träningen och kosten som tagit honom till toppen av lyftarvärlden. Det blir även ett samtal med marklyfts-Jesus som sätter Carls fantastiska lyft i perspektiv.

De bästa tipsen för din träning!

BODY Radio gästas denna vecka av en gammal bekant: träningsdoktorn Patrik Andersson. Hör Patriks specialknep för att öka i bänk, hur du får ordning på dina knäböj och hans tankar kring att coacha andra.

BODY februari 2013 finns en unik lista sammanställd av Patrik: ”10 övningar som gör dig stark!”. Du som är eller blir helårsprenumerant får dessutom fri tillgång till samtliga äldre e-tidningar i arkivet – utan extra kostnad!

Genom att kombinera strongman, styrkelyft och tyngdlyftning får vi tio övningar som ger en mer allmänt orienterad styrka. Vi får smaka obehagets surma, öka stabilitetens välmående och förfina tekniken.

Som helårsprenumerant kan du läsa artikeln av Patrik Andersson i det digitala arkivet!

Ni som har Android- och iOS-appen för BODY Radio får ett PDF-dokument med tips om hur du förbättrar dina marklyft från Mr Andersson. I Patriks artikel – som  publicerades i BODY 326 – tar han bland annat upp rörelsen, teknikförbättring, greppet, fotställningen, knäposition, träningen och ger exempel på träningsprogram:

Patrik Andersson är känd som Deadlift Jesus av en anledning: Han är innehavare av det svenska rekordet i marklyft i klass +120 kilo. Nu delar han med sig av sina bästa tips!