Planera och hinn mera! – 2

Del 2 av artikeln Planera och hinn mera!. Alla delar av artikeln:

Del 1 | Del 2

Köp rätt agenda

Efter allt detta prat om att göra upp listor har du säkert förstått att vad du behöver är en agenda, en dagbok, att föra anteckningar i. Då återstår bara frågan: vilken typ av agenda passar dig och dina anteckningar? Agendan bör innehålla en sektion där du kan skriva ner dina bra idéer. En bra agenda innehåller schema för årliga-, månad-, vecko- och dagliga anteckningar.

Du behöver oftast inte en agenda som är avsedd för affärsanteckningar. Den blir för krånglig och hamnar snart i bokhyllan! Hellre en för enkel, än en allt för krånglig anteckningsbok!
För trött för att träna – men inte att roa sig

”Se ofta över ditt schema” säger Shetler. ”Var noga med att uträtta ärenden den tid de står uppsatta. Försök att så fort som möjligt komma in i en fast rutin. Kom ihåg att det inte hänger på tiden att du inte hinner träna.

Det är helt enkelt för att du inte själv vill. Folk säger alltför ofta att de känner sig för trötta. ‘Jag har inte tillräckligt med energi till att träna’.

Mitt konstaterande är att det inte beror på att de jobbar för mycket eller sover för lite. För uppenbart är att dessa människor aldrig är för trötta för att gå ut och roa sig.”

”Det handlar mer om en dålig vana att inte göra det du sagt du ska göra. Och det leder till frustration. Det dåliga samvetet gör sig påmint, då du inte gör det du lovat. Och det är det som gör dig trött. Det värsta du kan göra är att dag efter dag sätta upp en och samma punkt, men aldrig ta itu med den. Detta handlande leder till att du för var dag som går bygger upp en högre och högre mur runtomkring dig att ta dig över”.

”Anta att du tränar tisdag, torsdag och fredag mellan sex och sju på kvällen. Boka då aldrig in någonting annat under denna tid! Ett schema är till för att följas. Precis som det är i skolan. Ytterligare ärenden och punkter ska schemaläggas den tid som är ledig. Inte på redan upptagna. Så pass mycket självrespekt borde du ha så att du inser att det du uträttar är viktigt.”

”Om du tillhandahåller ett brev eller på något annat sätt ett meddelande som kräver respons ifrån dig, se då till att svara direkt. Gör du inte det får du stå ut med att det gör sig påmint tills du tar itu med det.”

Se på alla möten som viktiga

Shetler anser att det är av största vikt att du tar dina anteckningar på allvar ”Varje möte, med vem det än må vara, bör betraktas som om det gällde ett möte med självaste presidenten, Jag har själv märkt att ett sådant här handlande leder till att konflikter aldrig uppstår. Då folk upptäcker att jag värderar mitt möte med dem väldigt högt, känner de sig uppskattade och börjar anlita mig oftare. Mina vänner uppskattar detta då de vet att jag inte sviker dem.”

Passa tider och se till att andra gör det också

Att passa tider ska väl inte vara så svårt? Det ärbara en fråga om disciplin. Men hur få man någon annan att göra detsamma, speciellt som denne någon har en förmåga att alltid komma för sent?

”Om du stämt möte med en person en dag och du vet att denna person oftast kommer för sent, ring då upp och påminn om och när ert möte tar plats, Affärsmän gör på detta sätt i all välmening och det kan spara även dig en hel del problem.

Du kanske vill ringa väldigt tidigt dessutom för att påminna och fråga om han eller hon kan komma på avtalad tid. Får du ett nej frågar du bara vilken tid som skulle passa bättre.”

Skulle det vara så illa att den här personen gör det till en vana att alltid komma för sent bör du göra klart för honom eller henne att du försätts i problem i och med dennes sena ankomst. Om inte det hjälper föreslår jag att du helt sonika lämnar mötesplatsen efter att ha väntat i låt säga 20 minuter. Den vinken kan ingen undgå att fatta.”

”De här olika tipsen borde kunna vara till hjälp för dig att bättre ta till vara på din tid och använda den rätt. Nu ligger avgörandet i dina händer. Vill du träna, så tar du dig tid till att göra det, Det är helt upp till dig.”

Alla delar av artikeln:

Del 1 | Del 2