Dieten igång på allvar, först ut rygg & baksida lår

Gokväll allesammans!

Dagarna går men tystnaden här består.. Min dietstart blev uppskjuten ytterligare en vecka men nu kör vi! En vecka har således gått och jag börjar redan känna igen mig i spegeln.

Denna första träningsvecka har dock framförallt bestått i att anpassa det fina upplägg jag fått av coach till övningar, vinklar och varianter som passar mig med diverse känningar i bröst och axel. Även vikter, med vilka jag kan hålla som bäst kontakt, har provats fram i varje övning och jag kör helt enkelt efter den principen att jag inom valt repetitionsspann vill träna med en så tung vikt som möjligt där jag kan få maximal känsla i muskeln och inte släppa på tekniken i utförandet. En bra riktlinje brukar vara att man, i stoppläget i övningen då muskeln är maximalt spänd, orkar göra ett kortare stopp och sedan sträcka ut.

Veckoupplägget ser ut enligt följande:

Dag 1 – Rygg, baksida lår

Dag 2 – Axlar, triceps, vader

Dag 3 – Bröst, biceps, mage

Dag 4 – Framsida lår/rumpa, vader

Dag 5 – Bröst, triceps, mage

Bröst och triceps tränas alltså en extra gång per vecka och är det som prioriteras tillsammans med ryggen som får sig en jäkla massa set i början av veckan! Träningspassen blir kortare ju längre in på veckan jag kommer vilket är skönt då jag kommer fylla på lite extra under helgen och vara på topp i början av veckan då jag vanligtvis också jobbar som mest.

Igår kan jag dock inte påstå att jag tog ut svängarna särskilt mycket på den fria lördagen utan det blev endast en upphottad variant av dietmaten med kycklingfilé och bakad potatis på O'learys tillsammans med mina härliga kollegor på Flex Sports Club Tumba. Tyvärr saknade vi delar av styrkan men en himla trevlig personalmiddag blev det oavsett med en jäkla massa skratt! Stackars servitriser kan jag känna såhär i efterhand, men men vi hade i alla fall himla roligt och de får betalt (även om vi snålade ordentligt med dricksen…)

Eftersom jag hållit mig denna helg så slänger jag med en bild från förra söndagen som (förhoppningsvis) blev den sista ordentliga "höjdarkvällen" i matväg på ett bra tag…

IMG_4667 förminskad.jpg

Tror jag fick med alla favoriter och med lite hjälp av min kära mor (ägaren av foten i bilden) så slank alltihop ned på en dryg halvtimme innan det var dags att bege sig mot slankare tider 🙂

Om vi hoppar tillbaka till dieten så är jag fantastiskt nöjd med mitt kostupplägg och har denna första vecka inte alls känt något behov av några andra godsaker eller energibomber! Riktigt skönt och absolut det bästa upplägg jag provat om vi ser till välmående. Jag äter både gott och lagom mängder samtidigt som jag känner mig full av energi. Suveränt helt enkelt för formen känns som sagt redan betydligt vassare!

Lördag har jag alltså som fri dag så idag startade jag upp vecka 2 på dieten med styrkepass nr 1, dvs. rygg och baksida lår. Såhär såg det ut:

Stångrodd 5 set

Hantelrodd på bänk 5 set

Smalt latsdrag 4 set

Maskinrodd 4 set

Latsdrag 3 set

Sittande lårcurl 5 set

Lårcurl ett ben 4 set

Stack iväg direkt efter frukost och tränade på Flex Sports Club Rönninge innan öppning så hela gymmet för oss själva och energi från gröten 😉 Grym kontakt passet igenom och riktigt kul! Motivationen är på topp och kroppen mår kalas.

Tack för mig!

/Adam

IMG_0834 förminskad.jpg

Shrugs, en övning som inte längre tar plats på schemat