Utveckling och dag 5: Bröst & triceps

Goddag mitt herrskap!

Om någon undrar så har jag inte dött utan lever för fullt i träningens tecken 🙂

Allt jag gör genomsyras av denna satsning och därför kändes det väldigt kul förra helgen då jag, vid fettmätning av coach, fick DET svart på vitt. Det går riktigt bra nu! Vikten ligger oväntat högt då formen redan nu är riktigt bra. Coach Fredrik har verkligen hittat rätt i kostupplägget för mig och den första månadens utveckling trodde åtminstone inte jag var möjlig! Visst har jag skött mig på det stora hela men med sömn och vila från träning i allmänhet har det slarvats vilket gör resultaten än mer anmärkningsvärda. Alltför stora utsvävningar på min fria lördag har det inte varit under denna period men kan hända att det blir lite ändring på det framöver så får vi se vad som händer.

Apropå lite för mycket träning så börjar jag nu också få ordning på axeln min som jäklats en del. Ser i varje övning till att ta ut muskeln på en så liten vikt som möjligt förutsatt att jag håller mig i mitt uppsatta repetitionsspann varje set. Överkroppspassen börjas allt som oftast med rotationer för rotatiorcuffen och jag har nu börjat byta ut en del stretching mellan seten till posering då viss stretch har blivit riktigt klurig pga smärta i axel och bröst där jag har gamla skador. Visst vill jag se till att stretcha ordentligt och framförallt nu inför tävling men känns ändå bra att få in lite extra posering automatiskt även om denna troligen skulle bli jäkla mycket bättre om rörligheten inte var så kass.

Då jag kommit av mig lite (dvs ännu mer än vanligt) med bloggandet så tänkte jag nu slänga upp det sista passet i mitt träningssplit. Det som jag kallar pass 5 är något av ett priopass där jag en gång till i veckan går på bröst och triceps men denna gång med lite färre set.

4 set press nedifrån i kabelmaskin
4 set rak press i kabelmaskin

4 set frånvänd tricepspress med rep
4 set pushdown med rep

3 set crunchmaskin

Allt för mig denna gång!

/ Adam

Skickat från min iPhone