Resultat och fettmätning

Halloj!

Här kommer veckans uppdatering 🙂 Från att ha känt mig aningen ur balans i några dagar är jag nu på banan igen och det känns som att allt går enligt plan!

Jag skrev i förra inlägget om att jag vid senaste mätningen hos coach Fredrik fick riktigt bra resultat vilket tyvärr inte syns i senaste numret av Body där man råkat vända på siffrorna i min startvikt och beräknat förändring sedan start på vikten 79,2 kg medan jag egentligen vägde 72,9 kg. Detta resulterar i att vi kan läsa att jag minskat i vikt med 1,5 kg och minskat fettvikten med 0,12 kg på dessa två månader. Så är alltså inte fallet utan vikten har ökat med 4,8 kg samtidigt som fettvikten minskat med 0,12 kg. Efter att sedan också ha läst ett grymt bra inlägg av Mattias Martikainen i veckan så tänkte även jag lägga upp mina mätningar här på bloggen.

FÖR ÖVRIGT så vann Mattias Talangjakten förra året och är nu i grymt bra form och hans mått enligt fettmätningen motiverar mig verkligen till att kämpa mig betydligt hårdare! Extra roligt då vi i nuläget ligger på ganska exakt samma vikt även om han är hårdare och jag alldeles för lång för denna vikt 😛

Det mest intressanta med hans inlägg var hur han beskriver och förklarar förändringen mellan två olika tävlingsdieter och tiden däremellan. Även om det för mig inte handlar om en lika lång tidsperiod så är likheterna slående. Under första tävlingsdieten körde jag på relativt hårt för att hinna och gick ned relativt fort i vikt vilket troligen resulterade i mycket "tappad" muskelmassa. Där någonstans gjordes dock första mätningen av Fredrik så det är endast förändringen därifrån ni nu får ta del av. Efter tävling gick jag fort upp och fettprocenten steg relativt fort kommande månad. Där ser vi mätning två, efter vilken jag sedan startade min satsning mot Luciapokalen med nya kost- och träningsupplägg. Helt plötsligt flög vikten och framförallt då den fettfria massan, "muskelvikten" upp på en månad samtidigt som fettet mer eller mindre rann av. Se nedan!

IMG_4745 förminsk.jpg

Blå kurva – vikt:

Mät 1 = 72,9 kg

Mät 2 = 73,9 kg(+1 kg)

Mät 3 = 77,7 kg (+3,8 kg)

Totalt +4,8 kg

Röd kurva – "muskelvikt":

Mät 1 68,8 kg

Mät 2 68,39 kg(-0,41 kg)

Mät 3 73,72 kg(+5,33 kg)

Totalt +4,92 kg

Gul kurva – fettvikt:

Mät 1 = 4,1 kg

Mät 2 = 5,51 kg(+1,41 kg)

Mät 3 = 3,98 kg (-1,53 kg)

Totalt -0,12 kg