Favoriter från dagen!

Dessa godingar har förgyllt min dag idag! Att uppskatta det lilla extra i vardagen, det som räknas 🙂 Viktigt, även om det så bara är en vardaglig sak i någon annans ögon :)..

10721270_10152804407912387_2068148303_n.jpg

En av mina darling-frukostar! Min egengjorda "havreflarnsbrytbröd" med lite kanel på, följt av en kopp varm proteinchoklad, extra chokladboostad med en tesked kakao. Lovade receptet på Instagram så här kommer det:
Havreflarnsbrödet – Jag mäter upp ungefär 100g havregryn som jag häller upp på en flat tallrik. Blandar i lite sötningsströ och slår sedan på liiite vatten åt taget (vi pratar sammanlagt om kanske ½-1dl absolut MAX. Degen ska absolut inte bli rinnande utan man geggar ihop den successivt alltså varvat med lite vatten tills den är fuktig och trycker/plattar sedan ut "degen" till en platt havrekaka över tallriken med fingrarna. Jag strör sedan över lite salt och in i mikron på några minuter (eller flera beroende på mikro). Se upp så den inte bränns på undersidan. kan behöva lossas med en kniv innan man kör någon mer minut ibland. Tas ut innan den alltså är bränd men ändå lite knackig och låt svalna så stelnar "brödet ännu mer". Bryt, "kanela", ät och njut;)
Varma chokladproteinet är en vanlig shake från Elit Nutrition (www.Elitnutrition.se) som enligt mig har det absolut godaste chokladproteinet jag smakat, därför passar den extra bra som grund! Har även i lite extra kakao för jag älskar den fylliga smaken, har också ibland i lite extra sötning och riven apelsin, samt lite kanel! Supergott
10723290_10152804397917387_1335144072_n.jpg

Förberedde en ljuvlig "teriyaki" inspirerad marinad på några kycklingfiléer som ska få gotta sig över natten. Men min andra favorit idag är en av mina längsta och starkaste (kanske mest konstiga och udda också??) cravings som jag får titt som tätt (ofta under tjejveckan, som nu dåå..) och kan förtära i mängder!! Yepp, ni ser rätt – SMÅ INLAGDA GURKOR!! Ja kollar man näringsinnehållet och energin så hade jag ju inte kunnat önska mig en bättre craving ! Ätes alltså flertalet burkar – med gott samvete 😉 woop woop
10729032_10152804398077387_1594098046_n.jpg

Favoriten på gymmet idag (och övelag) – Militärpress – i mängder av exlposiva tunga set, desto färre reps. Och sen körde jag faktiskt bara hantellyft åt sidan, även där tyngre men kontrollerat! Verkligen en stor variation till mina annars så intensiva,högreps- superset-multiövnings-sessioner som jag legat på under den gånga dieten. I vart fall är militärpress en superb övning som tar bra på hela överkroppen och då famförallt axlarna! Som jag skrev på min IG – det som är så kul med övningen är att man verkligen får det där "bestmodet"- som en neandertalare som med kraft vill slänga iväg ett träd, haha! Det är ungefär som marklyft – man vill gå och lyfta undan en stor sten eller något .. ja ni fattar känslan 😉
10721367_10152804397802387_705587237_n.jpg

Kom hem och åt min absoluta favoritkyckling of all times!! Sen jag "skapade" detta recept har älskling härhemma käkat det nonstop i alla hans matlådor, vilket är ungefär snart 1 år nu, jag har snällt fått vänta på "de där dagar jag inte är på diet" vilket ju är NU 🙂 såå det smakar helt ljuvligt gott – lite smokey/barbecue inspirerad saftig kyckling med smak av bland annat vitlök, soja, överströdd med sesamfrön (lägger upp receptet någon dag! ) Basmatiris till maten och en blandad sallad toppad med lite pumpa- och solroskärnor samt en liten slev rödvinssås!
DSC_5982.jpg

Min sista och kanske mesta favorit idag – en bild tagen av Andreaz Engström. Dels för att han är en fantastisk fotograf och bilden i sig är vacker i mina ögon, men också den känsla som fångats som jag får och tanken den ger mig. för att citera mig själv återigen från IG :

"Bodybuilding should be about admiring the hard work that has gone into sculpting the physique.." – Hårt arbete & en livsstil som är svår att genomföra och hålla uppe utan passion, kärlek & genuint engagemang och entusiasm för sporten.

Thats what its all about för mig och jag tror innerligt att nyckeln till framgång ligger i passionen för tinget – vad det än kommer till! Det är det som tänder ditt inre driv och får dig att prestera, kämpa och jobba hårt för något du tror på, älskar, drömmer om.. för att du gör det med passion och därigenom glädje!

Ha en fantastisk kväll med lite kvalitetstid innan nattlampan släcks!

P&K

A