Matigare kycklingsallad med yoghurtpestosås

26551519_10156003527617387_331737957_n.jpg

Den här salladen blev riktigt bra!! Lite matigare och inte bara salladsblad, samt en yoghurtsås som gjorde pricken över i:et.

Mina ingredienser (har själv höftat så nedan är uppskattningsvis):

70 g lagad kyckling
80 g kikärtor (från burk, avrunna)
25 g Mozzarella (lightvariant från LIDL)
ca 1 msk pesto ( använde tomatpesto men grön funkar lika väl i smak)
ca 50 g lättyoghurt naturell (jag gillar laktosfria varianten)
ca 200 g rostad pumpa- sötpotatis och morotsmix (kan bytas ut mot bulgur, mathavre, quinoa etc!)
cocktail-tomater
Lite hackad vitkål, blomkål, champinjoner
mixad grönsallad
granatäpplekärnor

Såhär gjorde jag:
Sedan tidigare var kyckling redan tillagad och pumpa, sötpotatis och morötterna var redan rostade i ugn – behövdes alltså endast ”värmas upp”.
->Började med att hacka upp grönsakerna jag ville ha i bas förutom grönsalladen (vitkål, blåmkål etc – ta era favoriter). Stek upp detta tillsammans med kikärtorna och tomater i en panna och tillsätt halva skeden av pesto. Slå på lite vatten så att grönsakerna ”Ångas” lite mjuka och att smakerna fördelar sig från peston .Salta och peppra efter smak. Tillsätt gärna vitlök om du gillar smaken. Behåll grönsakerna i halva stekpannan och stek(värm upp) kyckling och rotfrukterna på andra sidan. Lägg sallad i botten av en djup tallrik, toppa sedan med den varma grönsaksröran, rotfrukterna och kyckling samt mozarella och granatäpplekärnorna. Servera till detta resterande pesto utrörd med yoghurten!

Näringsinnehåll på ett ungefär då jag höftade:
F10 K:47 P: 41 kcal: 422

Och förutom helt OK Makrosfördelning enligt mig på en fräsch och hälsosam måltid så med diverse råvaror får du även en bredd på vitaminer, mineraler och andra nyttigheter :)”

Smaklig måltid och God Fortsättning!

P&K
A

26233976_10156003527607387_202123174_n.jpg

Att röra ihop alla goda råvaror med en sås gör alltid sitt i de flesta maträtter!
26234311_10156003527537387_709339994_n.jpg