Vit fisk, kokta potatis & grönsaker med citron- och dillsås

IMG_20170625_183904_062.jpg

en kombo av fisk, potatis, grönsaker och lätt sås – Snabbt fixat, gott & fräscht/hälsosamt innehåll för kropp & knopp 🙂

Jag har länge varit sugen på vit fisk och vidare något fräscht nu såhär efter några dagars midsommarmat- frosseri! Therese, jag och Jenny hade gjort helt gudomliga hemmagjorda pajer, smörgåstårta, ostbricka, räkor, röror, potatissallad, grillat, såser, brittatårta, jordgubbar och glass, snacks.. ja you name it.. se bild nedan (kan tilläggas att shoppinglistan gjordes på diet en dag ut från Olympia 😉 och Jenny och jag slog nog samtliga i gänget med hästlängder när det kom till att äta.. ;P verkligen mycket uppskattat efter en lång diet att bara få njuta av allt det goda plocket på bordet. Men som sagt – mätt och belåten efter dessa dagar och idag blev det en fräsch fiskmåltid till söndagsmiddag och även över för några matlådor till den kommande veckan.

Tillagning:

Förbered gärna såsen tidigare på dagen så den får stå lite och dra till sig i smaken.

Kall & Fräsch citron- och dillsås med bostongurka
Godast blir det med gräddfil, men man kan även använda sig av yoghurt naturell eller kvarg om man har egna smaklöks- eller makropreferenser 🙂 Jag tog faktiskt en kombo av ovan (totalt ca 200 g) denna gång och adderade 1-2 matsked bostongurka, citronsaft från en liten citron, salt och peppar samt fryst dill efter smak. Rör ihop, smaka av och låt stå någon timme. Smaka gärna av innan servering sen också då smaken kan förändras, om du vill addera något. Jag adderade faktiskt en liten nypa sötning, för att framhäva smakerna ytterligare.

Ugnsstekt vit fisk med smak av senap och citron
Välj valfri (vit) fiskfilé (torsk, rödspätta, pangasius – jag föredrar vidare filé framför ”block”fisk men det är en smaksak) . Låt tina om de är frysta och låt vattnet rinna av. Salta och peppra efter smak (hade bara svartpeppar hemma, men vit passar även bra enligt mig) Droppa lite citron över, skär upp några tunna halvmåneformade skivor och lägg på fisken. Citronen är efter tillagning god att dra av från kanten och ha på – den får en annan smak i ugnen. Strö lite senapsfrön över. Grädda fisken på 200 grader i ca 15 min.

Servera fisken på en bädd av lite babyspenat – gott och tjusigt


Kokt färskpotatis & vitaminberikade grönsaker

Jag använde mig av färskpotatis- sorten (godaste) som jag kokade i ca 15 min. Gillar att behålla skalet på. Till detta kokade jag upp kålrabbi, broccoli och morötter i någon minut och lät stå och efterångas med locket på till servering. Jag hade även kokta ärtor till och hela små ättiksgurkor men de glömdes i bild 🙂

Mycket gott, enkelt att tillaga (tar max 25 min) och så innehåller rätten massa fräscha nyttigheter för kropp och knopp!

IMG_20170625_183904_063.jpg

Söndagsmiddagen är serverad – och även några matlådor fixade till veckan!
IMG_20170625_183904_067.jpg

En av de bästa fisksåserna som finns! Kombon citron, dill och bostongurka.. mums!
19478269_10155417109587387_160609889_n.jpg

Powerpuffpinglorna i köket 🙂 Tack för en supermysig midsommar <3
19489705_10155417194907387_1550094614_n.jpg

Vår fina midsommarbuffé , exkluderat ostbrickebordet 🙂 Mycket hemmalagat – godast och roligast så om tiden finns.
19496229_10155417194922387_616706442_o.jpg

Brittatårta, faktiskt gjord sockerfri 🙂 (Det var nog det enda sockerfria på hela bordet 😉 Ett liknande socker/glutenfritt, hälsosamt och proteinberikat maräng- och jordgubbstårta – recept hittar ni från mig i BODY endast något nummer tillbaka (april/maj)

Nyttiga Mandel- & Bananmuffins

elit mandel och bananmuffins.jpg

Saftiga och fräscha bananmuffins med en touch av mandel (jag valde bittermandelarom)

Har ni tråkigt mogna bananer som knappt är gula längre? Dessa är PERFEKTA att baka med!! Det gjorde jag med våra, då jag hatar att slänga mat och slösa på resurser! Man kan göra bananpannkakor (1 banan+2 ägg och ev. lite proteinpulver) eller som jag häromdagen – Rörde ihop lite olika ingredienser av vad jag hittade i skafferiet och dessa blev riktigt bra, muffins ska vara saftiga och det var verkligen dessa! kan med fördel ätas till frulle som till mellis eller kring träning 🙂

Socker- och glutenfria, kan såklart göras laktosfria för de som har problem med det. kvalitativa fett- kolhydrats- och proteinkällor som ger fin energi för dagen och träningspasset. Dessutom en balanserad fördelning %- mässigt!

8 st Bananmuffins (med en touch av bittermandel)

Detta rörde jag ihop:
130 g/ en stor mogen banan
2 ägg
50 g havremjöl (fixas enkelt i mixern med vanlig grov havre)
50 g majsmjöl (mjölsorter kan varieras om så önskas)
25 g kokosmjöl
70 g zucchini (vägd finriven och urkramad)
15 g kokosolja (smält)
100 g kvarg
30 g whey i passande smaken banan @Elit Nutrition -> www.elitstore.se
10 g mandelspån (till topping)
En nypa vaniljpulver
En nypa- 1 tsk kanel (efter smak)
Några droppar bittermandelarom (gillar smaken så droppar på rätt bra)
Sötningsmedel (stevia/sukrin etc) efter smak. Ca 0,5-1,5 dl beroende på sort.
1,5 tsk bakpulver

Gör såhär:
Vispa upp ägg, addera därefter de blöta ingredienserna och vispa lite till. Tillsätt de torra ingredienserna och rör ihop. Addera till sist sötning och kryddor /arom efter smak. Smaka av och justera smakerna. Fyll 2/3 av muffinsformar med smet och toppa med mandelflarn. Grädda i mitten av ugnen på 175 grader ca 15-20 min beroende på ugn. Inte för länge utan så de blir precis gräddade samt bibehåller saftigheten. De eftergräddas och ”sätter sig” även när du tagit ut dem. Låt svalna.
Förvaras i burk, förslagsvis i kyl och kan också frysas!

Superlätt och supergott !!

Jag använder oftast bra kvalitativa bakprodukter från www.nicks.se – de har olika typer av socker- och glutenfria mjölsorter (jordnötsmjöl och fettreducerat mandelmjöl är gudomligt!!) , steviadroppar, choklad, fibersirap bakmixer etc!

Smaklig spis 🙂

P&K

Antonia

mandel och bananmuffins.jpg

Förvara i en fin burk och bjud vännerna på en mysig fika efter träningspasset 😉

Proteinrullar med "cookie dough" & kanelfyllning

IMG_9136.JPG

Så gott och enkelt, utan konstigheter och kan med fördel ätas på diet – då det i princip bara innehåller äggvita och kasein /kryddor ! (Dietar man inte finns det roligare varianter att föredra, eller möjlighet att sväva ut ytterligare med tillbehör på nedan recept )

Förgyller mina dietdagar med diverse recept – tills det är dags att strikta till for real! Självklart består 97 % av min diet av hederlig ” clean eating” dvs kokt kyckling, ris, mathavre, havre , kokosolja, ägg, grönsaker, fisk, kött, (proteinpulver) etc.. – men så kommer det tillfällen då man vill göra ”något roligt av sina äggvitor”. Denna proteinrulle-variant är inget nytt- tvärtom gjordes den av många för något år sedan. Kände att det var dags att damma av inför biobesöket igår – för vad är filmmys utan gotte?! Och vi dietande tager vad vi haver.. ;P

#Dietamedfiness – som jag vill kalla det.


Gårdagens variant på äggviterullar med fyllning, tillagar du såhär:

Fluffa upp 6 äggvitor tillsammans med lite sötning efter smak, alternativt steviadroppar (jag använde med smaken vanilj samt karamell). Bunken ska gå att vända uppochned. Denna fluff brer du ut så gott det går på ett bakplåtspapper. In i ugnen på 150 grader ca 15 min

Under tiden botten är i ugnen, rör jag ihop min ”kakdeg” gjord på kasein från Elit Nutrition med vatten till önskad konsistens och ställer i kylen tills vidare så den får sätta sig.

Tag ut botten efter gräddtiden och lossa DIREKT från bakplåtspappret(gå efter lätt gyllenbrunt, då är botten klar).. Detta gör du genom att vänta botten och papper uppochner på en ren yta. Dra sedan försiktigt av pappret. Har botten trots allt hunnit fastna – pensla på utsidan av bakplåtspappret med kallt vatten, så släpper pappret så småningom och kan med enkelhet dras av.

Bred ut din kasein smet på botten och krydda med önskad smak, jag föredrar kanel 🙂 rulla ihop som när du gör kanelbullar och tryck till kanten i slutet med kaseinet så rullen inte går upp. Skär i bitar och låt stå kallt och ”sätta” sig innan du avnjuter – då smakar rullarna så mycket bättre än när de är nygräddade (tendens till äggvitesmak).

P&K
A

Retreat – för Ett Större Liv <3

Måste bara tipsa om en magisk resa (fysisk som inre)! Idag går de flesta av oss på högvarv 24/7 och en sådan här upplevelse är precis vad man borde unna sig för att varva ner och komma mer i ”kontakt” med sig själv, finna en inre ro som gör vardagen mer harmonisk och hanterbar. Eller varför inte ge bort till någon i present som du tycker behöver lite kvalitetstid?

..Längtar du efter ett större liv med mer närvaro? Är du redo för ett kliv in i ökad medvetenhet, mening och hälsa? Då är det här retreatet för dig! Balans i kropp och sinne med yoga, meditation, insiktscoachning, vacker natur och god vegetarisk mat! Passar alla oavsett vana av yoga eller meditation. Läs mer och boka på www.ettstorreliv.se/retreat

IMG_8938.JPG

#ettstorreliv #retreat #yoga #meditation #resa #harmoni #själavård #kvalitetstid #egentid #livsglädje

Socker- & glutenfria Nöt- & ChokladCookies

image.jpeg

Livet har sina goda stunder!

Jag var rastlös, Daniel sugen – freestylade ihop en hälsosammare variant på ”chocolate chip cookies” som vart riktigt mumsig (fick jag höra iaf, ajabaja på att smaka 22 dagar ut..;)

Yes, dessa kakor ger bra med energi och är inte ”lowcals” med tanke på innehållet. Däremot bra råvaror utan socker, gluten & med bra fetter från kokos och nötter! Muuums så gott – i höst ska jag njuta av massa goda saker jag har i sinnet just nu 🙂 man ska inte vara rädd för energi – kan man träna så kan man verkligen äta och livet är till för livsnjut i alla dess former!

Här kommer receptet men egentligen kan man slänga ner i princip vadsom – sina favoriter! Testar ni receptet får ni gärna hashtagga #antoniaproteinbakar och tyck till 🙂

-Sätt ugnen på 175 grader.

-Rör ihop:
15 g jordnötsmjöl mina mjölsorter (beställer jag från www.nutri-nick.com)
35 g mandelmjöl
10 g Kokosmjöl
15 g havre
15 g isolat med karamellsmak från Elit Nutrition (www.elitstore.se eller www.gymgrossisten.com )
20 g valfria hackade nötter
25 g sockerfri hackad choklad (från Nutri-nick)
10 g kokosflingor
30 g fibersirap (från Nutri-nick)
Sötning efter smak
En nypa salt
30 g kokosolja
1,5-2 msk vatten

-.. och fördela degen från ovan på 6 bollar som du trycker ut till ca 1 cm höga jämnstora kakor på en bakplåtspappersklädd plåt. Grädda i mitten av ugnen i ca 12 min. Vill du du ha dem suuuperkrisp så ngn minut till men akta färgen!

-Låt kakorna svalna på galler innan servering 🙂

Näringsinnehåll 1 st cookie (av 6):
8,5 g protein, 4g kolisar, 13g fett / cookie
179 kcal

Smaklig spis och trevlig fredagskväll

P&K
A

image.jpeg

Bakat på mitt nya isolat-protein från Elit Nutrition, de flesta övriga ingredienser som sukrin sötning, sockerfri choklad, glutenfria mjölsorter och mitt älskade fibersirap kommer från Nutri-Nick!

Cake Pops! Proteinboostade utan socker & gluten

Det har varit riktigt kul att experimentera fram detta söta men hälsosamma recept!! Och Så exalterande att kunna bjussa på något lite mer ovanligt i hälsans tecken 🙂 I vanligt ordning – proteinboostade, sockerfria , glutenfria och säkert massa andra hälsofördelar förutom maximal livsnjutning vid förtäring 😉

Cake Pops både ser fantastiska ut att ställa fram men de är också otroligt goda. Det mjuka fluffiga innehållet som möter den krispiga toppingen som tillsammans smälter i munnen! mmmums.

NÅGRA TIPS som tillägg till receptet i tidningen är detta inlägg tänkt som..

Hälsosam bakning bygger på kvalitativa produkter! Jag använder mig av socker- och glutenfria produkter från http://nutri-nick.com Gå in och kika på deras shop! De har allt från olika sorters gluten/lowcarb mjöl till sockerfri choklad, sötning, aromer till sockerfri chokladdricka och kexchoklad. För att få upp proteinhalten bakar jag alltid med favoriterna från http://elitstore.se som även finns på gymgrossisten. Produkter med kvalité och det smakar gott med en bra konsistens.

13872607_10154350435637387_1313112074_n.jpg

kul att ställa fram på bjudning, ge bort, samla ett gäng och dekorera tillsammans/med sina barn eller bara njuta av smakupplevelsen, med gott samvete ! 🙂

]Det var faktiskt lite nervöst att experimentera fram receptet då det är så många förberedande och tekniska moment – jag ville ju få dessa Cake Pops perfekta! Och jag blev så nöjd med resultatet 🙂 I senaste numret (Juli) av BODY MAGAZINE hittar ni alltså mitt grundrecept. Då alla ska kunna göra dessa, bygger receptet på den klassiska versionen, där man först bakar en ”sockerkaka”, som man sedan blandar med cream cheese och rullar till bollar. Dessa bollar blir Cake Popsen som man dekorerar.

Ovan är supergoda, men min favoritversion är när man använder Cake Pops- maskin! Då blir bollen härligt fluffig,s om en muffins. Denna kombo med den hårda krispiga ytan som smälter i munnen är magisk.

13672499_10154348161112387_1403228280_n.jpg

Ovan när jag kör versionen i min Cake- Pops maskin! Jag köpte min för 159 kronor på [http://luxlpus.se]
13871952_10154350435767387_306635964_n.jpg

Mitt bakreportage i BODY MAGAZINE. Värdena gäller om du använder det klassiska tillvägagångssättet med sockerkaka blandad med cream cheese. Värdena för Cake Pops i maskin ligger på 45 kcal, 3 gram fett, 2,5 g kolhydrater och 2,5 g fett.
13672377_10154348161137387_2089438499_n.jpg

TIPS: Grädda flera olika smeter för olika teman på cake pops. Jag använde mig av bland annat rivna äpple och kanel, kakao, vanilj, jordnötssmör och rivete citronskal.

BÄSTA TIPSET FÖR LYCKADE CAKE POPS: Det första ni ska göra när ni har era färdiga bollar och pinnar i högsta hugg och som i de flesta fall är avgörande för att bollen stannar på minnen och inte går igenom är att: Doppa pinnen i smält choklad – därefter trycker ni igenom pinnen bara hälften och låter cake popsen svarna i kylen innan ni börjar garnera dessa. Det finns alltså en stor risk för att bollen glider av pinnen när ni börjar garnera och doppa i choklad om ni inte har gjort detta moment!

TIPS för gräddning i maskin: Om ni gör Cake Pops i maskin – det är en fin balans med hur mycket man ska fylla underformen med så de blir perfekta när de gräddas. Bättre lite för mycket än för lite – man kan alltid klippa bort kanterna så de blir symmetriskt runda (Se nedan)

13867075_10154348161182387_303407407_n.jpg

En frigolitkloss fungerar utmärkt som Cake Pops – ställ! När ni har säkrat pinnen doppad i choklad i bollen – förvara cake popsen i kylen så konstruktionen sätter sig innan ni börjar garnera.
13866551_10154348161272387_1652609481_n.jpg

Cake Pops gjord i maskin – fluffigt mysigt inre med det krispiga yttre. Den kombon !! I tidningen ger jag massa tips på hur man kan dekorera sina cake pops 🙂

Ugnsomelett med grönsaker & Kycklingfärs

En annan äggvariant än nedan postat, gotta love them eggs 😉

Kände för att alternera min klassiskt stående kyckling & ris med kokosolja- måltid som jag kör på dagen innan träning, så jag räknade om på innehållet så det ungefär kom till att motsvara en god ugnsgratinerad omelett med passande grönsaker och kyckling! Känns extra fräscht nu på sommaren, när man gärna vill ha något lättsmält varma sommardagar 🙂 Så det blev ett storkok som räcker i veckans alla dagar 🙂

13563125_10154265069822387_332980660_n.jpg

Slutresultatet! Smakar ju faktiskt ännu godare än det ser ut!

Har ingen direkt uppsättning mått- men jag tänkte såhär:
Ca mått:
1 ägg
2 äggvitor
100- 150 g förkokt skuren potatis
hackad lök, tomat, svamp, gräslök
Spenat
60 g kycklingfärs

Och denna sats x antal dagar, vilket i mitt fall blev 5!


Gör såhär:

Sätt ugnen på 175 grader.
Förstek grönsaker och kycklingfärs, släng i spenaten.
Kläck äggen i en stor bunke. Skär upp den förkokta potatisen i små tärningar och häll ner tillsammans med de stekta ingredienserna.
Kryddningen gör MYCKET i en omelett – jag valde förutom peppar och salt, en skvätt ljus soja och Pizzakrydda – då jag tycker oregano och medelhavstouchen gör sig väl i äggbaserade måltider. Annars tror jag andra passande kryddor är ett väldigt brett spann- allt från chilli, vitlök och spicy till örter, curry, etc. Ibland har jag också ner en buljongtärning när jag steker för lite extra mustig smak. Vill man ha det lite gräddigare men ändå hälsosamt och nyttigt, rekommenderar jag att tillsätta milda mat 4% (endast 60 kcal/100 g).
rör ihop och häll upp i en ugnsform. Min är ca 21×21 cm. (vill man kan man lyxa till det med att toppa med lite hyvlad ost) Grädda i mitten av ugnen ca 40-45 min.

När omeletten fått svalna skär jag ut 10 bitar. 2 st / måltid 🙂

Enjoy peeps 🙂

P&K
A

13563346_10154266614562387_1035726494_n.jpg

Rör ner dina favoritgrönsaker och experimentera med kryddorna – det gör mycket!

Fräsh Frittata med en italiensk touch

13282231_10154175319932387_941460545_n.jpg

Frittata & omelett ! Varje gång jag gör något äggbaserat undrar jag varför jag inte gör det oftare? Så gott, fräscht och nyttigt, verkligen. Gör sig väl i matlåda som på rester därhemma- stek upp ”vad du än har hemma” och slå över ägg och kryddor.

I helgen körde jag en frittata-variant bestående av:

2 ägg
2 äggvitor

hackade:
champinjoner, gul lök, purjolök, cocktailtomater,marinerad & förgrillad kyckling, squash,

Stekte upp ovan ingredienser med den fantastiska Santa Mariakryddan ”Pasta Rossa” som ger den lilla italienska touchen med medelhavskryddor, tomat, peppar, chili och vitlök. vispar/rör ihop äggen med en gaffel och häller röran över grönsakerna och kycklingen så att de fördelar jämnt som en stor fin pannkaka! Steker upp på svag/medel värme (5/12) tills ytan har stelnat. Serveras med en fräsch salladsmix 🙂 Lite mer Santa Maria- krydda på toppen och några skruv med peppar- och saltkvarnen!och såklart de dagliga vitaminerna & mineralerna, omega 3, CLA från Elit Nutrition och jordgubbssaft light !

En frittata brukar man efter att ha stekt upp, så den börjar sätta sig i kanterna, stoppa in kastrullen i ugnen 10-25 min beroende på storlek och höjd. Men jag tycker det funkar minst lika bra för min del att låta den stå kvar på ugnen när det bara är en liten ”tunn” portion till mig själv 🙂

Ska nu spendera resterande söndag i lugnets tecken, denna helg gick alldeles för snabbt <3

P&K
A

13277993_10154175320002387_296215585_n.jpg
body radio.jpg

3 favoriter hos Nu3 för hälsosam bakning!

12735733_10153931783107387_1136741163_n.jpg

Nu3 är en sida med allt du kan tänkas behöva kring näring och kosttillskott – erbjudandes kvalitativa och intelligenta produkter som ska göra en hälsosam livsstil roligare, godare och starkare 🙂 Jag hittade mina favoritprodukter där från Nutri- nick och funksjonell mat, som jag vill tipsa om vid bakning!

Om det är något jag försöker undvika (nästan) helt så är det socker. Iallafall på vardagarna och i mån det går – exempelvis när jag själv bakar. Jag skulle i ärlighetens namn aldrig klara mig utan min sötning! Det råder delade meningar kring sötning omkring en, men jag känner själv att sötningsalternativ för mig är så mycket bättre än att smälla i mig massa socker. Det gör min vardag och måltider/det jag unnar mig så mycket roligare och godare! Jag gillar speciellt sukrin sötning. Detta för att det innehåller 0 kalorier och innehåller 100% naturlig sockerersättning – alltså inget konstgjort! Min kropp mår så mycket bättre av att slippa sockret i maten och bakelser och så kan man dra ner på onödig energi och kalorier!

Steviadroppar är en annan goding som jag använder flitigt i allt från gröten på morgonen till bakning, kvargen på kvällen eller smoothiesen. Lite sötad arom i olika goda smaker (hallon, jordgubb, kola etc) och så denna ovan i vanilj, som är min favorit och passar till allt!

Jag har alltid hemma mandelmjöl – det är ett perfekt substitut till mjöl i de flesta kakor och andra bakprojekt. Vidare tycker jag om mandelmjöl för det smakar bra, är glutenfritt, proteinrikt samt rikt på andra vitaminer och mineraler. Även GI vänligt (Lowcarb för er som föredrar detta 🙂

kan varmt rekommenderas, så kika in på länkarna ovan för att ta del av dina hälsosamma favoriter till bakningen!

P&K
A

Nyttiga Vanilj & Mandelstjärns-sandwichar

12714166_10153911828737387_1804749532_n.jpg

Om ni har bläddrat i månadens nummer av BODY, har ni kanske sett mitt recept på supergoda Sandwichar eller ”oreos” som de ibland benämns som 🙂 Jag har satt ihop dessa skapelser – antingen med en chokladkräm eller en ”vaniljglassig” version! Såklart har jag experimenterat vidare på varianter och kom upp med denna goding!

Utgå ifrån receptet i tidningen:
Ta bort kakaon och ersätt med ca 15-20 gram mandel, som du strör över när du kavlar ut degen. Jag har ett svagt minne av att jag hade lite kanel på toppen också men det är en smaksak 😉 . I degen tillsatte jag även lite extra vaniljdroppar (steviadroppar från Nutrinick.com). Jag använde det passande kaseinet ”vanilla cookie dough” som ni hittar på aaelitstore.se. Jag älskar dessa protein, dels för smaken men också för kvaliteten och för att bakningen blir bra på dessa!

P & K

A

12714147_10153911828697387_1692630878_n.jpg