Bakad potatis med kyckling i curry- & mangosås

12421464_10153909862612387_560950186_n.jpg

..Så underbart underskattat gott!!
-Söndagsmiddagen blev en stor ”400 grammare” med kyckling i en fräsch curry- mangoyoghurtsås! Sallad till och valnötter på topp- muums!

Potatisarna bakade jag på 220 grader i ugnen i täckta med folie då allting bränns i vår ugn! (suuuck) Nästan 2 timmar bakades de. Jag körde redan 1,5 timme under dagen och stoppade bara in dem drygt en halvtimme innan maten. Smidigt 🙂

Curry & Mangokyckling (yoghurtsås):
Då jag höftade så skulle jag uppskatta ca 1 dl laktosfri naturell lättyoghurt, 50 g cream cheese light, 1,5-2 msk mango chutney,några stänk curry-krydda. Använde faktiskt varken salt eller peppar då det inte behövdes. Tillsätt 100 g kycklingtärningar. Låt stå i kylen någon timme så smakerna sätter sig. Man kan också tillsätta chili eller annan stark krydda, men curryn var redan lite spicy.

Min andra halva ville ha tonfiskröra a la ”The real deal” . Rörde ihop tonfisk, lättmajonnäs, dill, 2 ägg, majs, salt, peppar, finhackad röd lök och citronsaft till honom som verkade gå hem!

Ladda ny vecka genom att göra så lite som möjligt ikväll ;p Trevlig Söndag!

P & K

/A

Veckans matlådor – för kropp & knopp :)

Veckans matlådor för familjen Pesevski&Lif – fyllda med kärlek & eftertanke, vitaminer & mineraler, samt bra näringsvärde och goda råvaror! En balanserad kost är viktigt! Att få i sig både protein, kolhydrater och fett, men ej att förglömma alla andra ämnen, som viktiga vitaminer och mineraler som kroppen behöver för att fungera optimalt.

Att hålla kroppen stark & knopp pigg ger goda resultat i gymmet!

Utöver dessa livsmedel som kommer nedan, finns såklart en massa andra livsmedel som används hos oss, som havre, frukt, riskakor, nötter, avokado, kvarg, naturelle yoghurt/a-fil, diverse kosttillskott etc.. !

Bästa Kokosolja till nästan samtliga mål (undantag om de innehåller exempelvis lax/avokado etc)! Kokosolja lagras inte på samma sätt som andra fettkällor innan energin förbrukas. kokosoljan består delvis av laurinsyra som inte lagras i fettvävnaden utan förbränns i levern och direkt omvandlas till energi.Hjälper immunförsvaret och sägs öka ämnesomsättningen, återställa kroppsfetterna, balansera insulinnivåerna och skydda levern för att bara nämna några hälsofördelar.

P&K
A

12511634_10153852265117387_1466432178_n.jpg

Kommer att pimpa mina maträtter med dessa mirakelkärnor, som förutom en lovely smak, är laddad med C, E och B6 vitamin samt kalium, Fullproppad med ellaginsyra & flavonoider. Antioxidanternas konung!! Bidrar till en frisk och pigg kropp fri från sjukdomar!
12512093_10153852227282387_1511392541_n.jpg

Denna vecka kommer några av mina måltider bestå av dessa basdelar – Ugnsstekt kyckling i en god marinad som gör köttet saftigt. Marinaden är gjord på röd pesto, soja, vitlök, lite honung och peppar. Pimpad med sesamfrön.
En härlig mix av diverse grönsaker – allt från ärtor och purjolök till blomkål, morötter.
Jag älskar mitt ekologiska råris under dagen. Det håller mätt bra och har en otroligt god smak, lite nötig nästan. Råris har kvar lagret kring riskornet (hinnan) med flera näringsämnen kvar(bland annat b vitaminer, zink, magnesium och selen). Det är också en risvariant som tas upp lite långsammare, vilket jag föredrar speciellt under dagen. Till min andra halva kokas des basmatiris, det är avlångt – tas upp hyfsat snabbt i kroppen men långsammare än rundkornigt eller snabbris. Äter jag inte råris blir det basmati 🙂
12540029_10153852227327387_1285335164_n.jpg

ÅH sweeet Sparris!! Kokas lätt någon kort minut så knaprigheten fortfarande är kvar! Grön sparris innehåller mer (än vit) A, C, folsyra, kalium, zink, bioaktiva ämnen (andra än vitaminer och mineraler som kan ha samma funktion som antioxidanter)
12507084_10153852227437387_1099370375_n.jpg

En av Daniels matlådor – Lax (salt, peppar citron och sesamfrön på toppen), ugnsstekt sötpotatis och sparris.
12540073_10153852227197387_1469312493_n.jpg

supergoda kycklingbiffar, tillsatt ägg, kryddade med röd pesto, vitlök, salt, peppar och basilika!
12506705_10153852227392387_124429724_n.jpg

.. Till kycklingbiffarna ris blandat med spenat – järnrik, innehållande kalcium, kalium och magnesium! A-vitamin liksom även en dos C- och E-vitamin, tiamin, riboflavin och folsyr!

Chocolate Chip Cookie Dough Fudge

10601003_10153805655977387_1817662243_n.jpg

fabulöst god för kakdegs- & chokladälskaren – i en härligt seg fudge-aktig konsistens! Nyttig med bra innehåll och fullbombad med protein 🙂


Det här hade jag i:

50 g proteinpulver (körde Elit Nutritions fantastiskt goda ”Vanilla Cookie Dough” som inte är för söt)
30 g sockerfri choklad- jag använde mörk choklad från Nutri-nick, som innehåller naturligare sötning (alltså inte aspartam).
80 g fibersirap (ljus eller mörk beroende på om man vill ha lite ”sirapsmak”.
20 g mandelmjöl


Gör såhär:

Hacka chokladen i bitar. Värm fibersirapen i en skål i mikron tills det småbubblar (ca 30 sek). Tillsätt mandelmjöl och proteinpulvret i bunken och rör om. chokladen ska därefter i och här finns risken att den smälter om degen är för varm – så låt svalna lite, men akta så den inte ”stelnar”. Rör inte heller för mycket i degen när du väl har i chokladen.
Låt stelna i kyl i en form (ca 10×10 – ich eller annan liten form) med fettpenslat bakplåtspapper emellan.
När de sedan ska skäras upp i fudgebitar (jag fick 16 st) – OM det är så att det klistrar mycket, blöta kniven lite lätt med varven. Vill du sedan ”packa in” fudgen i papper eller liknande – stryk lite lätt med ex. kokosolja på pappret innan du ”paketerar” 🙂

Testar du receptet? Uppskattar om du hashtaggar #antoniaproteinbakar /taggar mig, så jag får se skapelserna och höra vad du tycker 🙂

Trevlig söndag- passa på att vila upp er innan julstöket!

P&K
A

Ljuvligt smältande Chokladkola i hälsosam tappning

12358087_10153787518077387_1872356142_n.jpg

Chokladkola

Och julbaket fortsätter!

Bland julmat, lussekatter, ett och annat glas skumpa och för lite/halvdan träning (irriterande off/on förkylning), så känns det HELT rätt att fortsätta myset – i hälsosam tappning! 🙂 Och dessa chokladkola- godingar är precis lika goda påfund som allt annat här på bloggen (annars skulle jag aldrig lägga upp recepten). Dessa sötsaker smälter i munnen när man tuggar den sega konsistensen, chokladigt härlig med en touch av kolasmak, kan inte bli så mycket nyttigare för den delen heller med ingredienserna i åtanke! (Och nej de smakar inte alls dadlar för er som inte tycker om det – dadlarna ger snarare den goda geggiga konsistensen och lite sötma! )

Det här behöver du:
-80 g fibersirap (jag använde den mörka för det ger lite speciell smak, men går bra med ljus också om det är det ni har hemma)
-50-60 g proteinpulver (50%50 av Elit Nutritions goda chokladsmak!)
-10 g sockerfri finkrossad kola (Werthers sugarfree) alternativt Steviadroppar i kolasmak från Nutri-Nick som går minst lika bra (jag använde båda)
-20 g kakao (eller efter smak)
-50 g dadlar
-alternativt lite finriven sockerfri choklad i degen eller på toppen – jag använde Sockerfri mörk choklad från Nutri-Nick.


Gör såhär:

Mixa dadlar till en fin smet. Värm fibersirapen i en skål i mikron tills det bubblar lite (30 sek ungefär). Tillsätt dadelsmeten samt övriga ingredienser. Smaka av för kakao och koladropparna. Ta ett non-stick bakpapper eller stryk lite av någon valfri fettkälla på vanligt bakpapper innan du tar ut degen på pappret och formar till en fyrkant. Det kan vara en idé att använda en form som du förvarar chokladkolan på bakpappret i tills det stelnat. Toppa med lite riven choklad och ställ in formen i kylen för att stelna.

Ta sedan ut och skär upp i 16 bitar. Om degen är väldigt kletig så den knappt går att skära i kanske, du skulle haft lite mer av ditt proteinpulver. Men ju kletigare desto godare – tycker nästan jag 😉 Lite jobbigt kletig kommer den att vara och då kan en idé vara att blöta kniven och fingrarna mellan varven du skär bitarna.

Vill man packa små kolapaket /kola med papper, så kan man toppa fingret i lite kokosolja och bara dra lätt över på insidan, så fastnar inte kolan i pappret. Förvaras i frys eller kyl ( om du inte redan hunnit äta upp hela satsen! 😉 )

Som vanligt så alltid lika uppskattat om ni taggar mig och hashtaggar #antoniaproteinbakar – så jag får ta del av era skapelser och vad ni tyckte! 🙂

Har inte orkat räkna ut innehållsvärdet på dessa än (man behöver ju faktiskt inte alltid veta, speciellt inte när man inte dietar!!), men massa protein i dem, bra med fetter och kolhydratskälla!

Trevlig helg och 3e adventsmys !!

P&K

Antonia

12355083_10153787520687387_1933798501_n.jpg

Fibersirap (den ljusa varianten i bild, men till denna använde jag den mörka) , steviadroppar i kolasmak och sockerfri choklad från Nutri-Nick.com
12388303_10153787518122387_1432721213_n.jpg

himmelskt goda, mums! Använd lite vatten på fingrar och kniv när ni skär och pysslar med kolan, så den inte klibbar överallt. Använd lite fett i botten/pappret som ni förvarar kolan i!

Hälsosam Teriyaki- & kokosinspirerad fräs på kycklingfärs

image.jpg

Denna ”oooh soo goood” maträtt är klockren att fräsa ihop när man kommer hem om vardagskvällarna och bara vill ha i sig något lättlagat snabbt! Som dessutom är nyttigt! Nedan drar jag hälsofördelarna med denna maträtt!

Vi snackar ofta om att vi äter ”hälsosamt och nyttigt” men vet folk egentligen var det innebär innehålls- och näringsmässigt ? Det är rätt intressant att ibland se över sin kost – bara för att livsmedel i sig är nyttigt innebär det inte att du har en hälsosam och nyttig kost och livsstil långsiktigt – många människor har brist på flertalet ämnen pga förutom dålig kost, faktiskt ibland att man äter ”alltför nyttigt” och ensidigt. Det kan handla om att variera sina proteinkällor och kolhydratskällor och även skifta grönsaker för att få i sig alla näringsämnen! Kosttillskott kan man alltid ta- men det ska man se som ett komplement till sin vanliga kost – inte ett substitut – iaf enligt mig 🙂 Detta är iaf något jag har kommit att tänka mer och mer då, jag själv i perioder har haft brist på olika ämnen trots att jag själv har trott att jag ätit hälsosamt, men i längden har det varit alltför ensidigt!

Här kommer ”receptet” iaf :
Jag steker upp kycklingfärs (i lite kokosolja för bra fett), denna gången med förkokt sparris, champinjoner och lök (variera är ju trevligt och bra!), samt kokt hackad potatis i tärningar. Smular ner lite av en buljongärning (efter valfri smak – jag gillar oxbuljong). Tillsätter lite vatten samt Japanese Teriyaki – kryddan (Santa Maria) och Alpro kokosgrädde. Den har en jättegod len lite söt smak och bara 9% fett till skillnad från flera andra kokosmjölk-källor samtidigt som den blir tjock och lite krämig. Kokosgrädde är ett bra alternativ till laktosprodukter, då den är 100% växtbaserad och lättsmält. Förut har jag använt mig mkt av milda mat 4%, men jag uppskattar verkligen detta alternativ alltmer – tänker mig goda asiatiska grytor och soppor som man också kan göra i framtiden.. 🙂 toppar med sesamfrön!!

kokos (mjölk/grädde) är rik på bland annat kalium, järn, magnesium och fosfor. Kokosfettet innehåller medellånga fettsyror (MCT) som inte lagras i fettväven på samma sätt som andra fettkällor, utan omsätts direkt i lever och muskler som energi. Det finns massa andra hälsofördelar som lyfts fram med kokos om ni bara googlar.. 🙂

Sparris är rik på kalium, fosfor, kalcium och vitaminerna A, B1, B2, C och E. Det innehåller vitaminet folyra, som till exempel spelar en central roll i kroppens produktion av blodceller och som forskarna anser kan skydda dig mot hjärt-kärlsjukdomar och vissa cancerformer.
Då Sparris innehåller en viss fibersort- kan den bidra till bättre tarmflora. Sparris har också skyddande antioxidanter liknande de vi får i oss av bär och har en relativt hög andel protein jämfört med andra grönsaker.andra grönsaker.

Sesamfrön innehåller ett flertal vitaminer och mineraler som bidrar till god hälsa – kalcium, magnesium, zink, vitamin B1 + E – här kan ni läsa lite vad det innebär rent fysiskt för kroppen http://www.froguiden.se/sesamfron/nyttiga/

Champinjoner innehåller en hög halt av antioxidanten ergothioneine. antioxidanter skyddar oss mot att bli sjuka, just denna sort mot hjärt-kärlsjukdomar och cancer.

Potatis – en supernyttig grej- innehåller massa vitaminer och fibrer som är bra för kroppen – bland annat kalcium, järn och fosfor. Skalet innehåller massa nyttiga antioxidanter. C vitamin+ B samt kalium!

Så sammanfattningsvis blir denna rätt en hälsosam & nyttig sammansättning av bra protein-, fett- och kolhydratskällor som ger en bra energi, goda vitaminer, mineraler, antioxidanter och boostar kroppen och dess funktioner!

Trevlig kväll!

P&k
A

Magisk Rocky Road Protein Fudge i BODY julspecial

IMG_7790.JPG

.. Och det är månadens recept i BODY Julspecial! En så mycket hälsosammare Rocky Road Fudge utan socker, men med en lika god smak, med inslag av den sega ”fudgekonsistensen” som bara smälter efter ett tag i munnen! Med mina absoluta favoriter (kola, nötter, marshmallow) tillsatta.. nomnom!

Helt galet god och även om jag säger detta flera gånger så – Detta må vara det smarrigaste jag någonsin har skapat! Har väl blivit en uppsättning varje lördag de senaste veckorna .. 😉

Frös ner dem för att inte äta alla på en gång.. MEN de var nästan godare att gå och plocka från frysen och avnjuta.. haha. Sucker for Rocky Road & Fudge.. Och med all rätt – Denna fantastiska skapelse och receptet därtill finner ni alltså i månadens BODY!

För er som undrar över vad för ”ingredienser” som jag har införskaffat och var ni kan hitta dem så kommer de här:

-Sockerfri marshmallow – Märket De Bron – finns i flera livsmedelsbutiker. Bland annat i min Coop Forum butik över gatan!

-Sockerfri Kola – Werthers Original – hittas även den i livsmedelsbutik- oftast de med lite större utbud/ hälsoprodukter

Sockerfri choklad från http://www.nutri-nick.com/

-Fibersirap mörk, från http://www.nutri-nick.com/

– Sist men inte minst det ack så viktiga choklad proteinpulvret – rätt smak och konsistens är a och o vid bakning – mina favoriter hittar ni på www.elitstore.se

Hoppas verkligen att ni testar detta- annars har ni missat något riktigt gott i jul:)

Ha en mysig söndagskväll!

P&K
A

IMG_7788.JPG
IMG_7789.JPG

En nyttigare & mer proteinrik (Bön)Pasta Carbonara,

12272776_10153746972027387_1284104787_n.jpg

Ja, en italiensk pastalover hade väl svurit högt och förbannat sig över detta recept.. men jag tycker det är fantastiskt gott och innehållet ger min kropp bra med råvaror och energi från lite nyttigare källor 🙂 Återigen – win win – så jag jobbar 😉

Alltså en hälsosammare version av pasta carbonara – på mitt vis!

För att nämna pastavalet för så testade jag Nutrinicks Bönpasta, som var över förväntan i smak och konsistens! Pastan är gjord på ekologiska bönor och näringsvärdet ser ungefär ut såhär:
4,5 g fett
20 g kolhydrater
41,6 g Protein
(322 kcal)

Jag är absolut inte rädd för kolisar på något sätt – det ska man ha i sig speciellt om man tränar hårt- då är det ett måste! Men ska man käka pasta med en sås till så är det så lite protein att man oftast måste äta extra protein för att komma upp till ett hyfsat värde exempelvis om jag vill fylla på efter ett träningspass! Sen är magen inte alltid glad för pasta – då är det en idé att testa bönpasta – för er som exemplvis är stärkelsekänsliga, gluten och så. Eller om man är vegetarian – då är bönpasta ett perfekt sätt att få i sig mer protein. Ett ekologiskt, näringsrikt och fräscht livsmedel att testa helt enkelt!

Som vanligt så höftar jag på sådana här recept men detta är ingredienserna:

-Bönpasta
-Milda mat
4% – superb att använda till såser och liknande – lågt kaloriinnehåll så man med fördel kan ”såsa” till det alla dar i veckan! Använder även denna till grytor och dylikt – perfekt att också bara steka upp kött/kyckling/Lax och grönsaker och potatis eller ris- i med lite buljong och milda mat !
lök /vitlök
Lufttorkad skinka ”light” Linessa, från LIDL- min absoluta favoritskinka – smakar som italiensk men en mer fettsnål version- värdet nästan som kyckling!
– salt, peppar – annan krydda efter smak.
– ägg (eller utan för vanlig pastasås)
– riven parmesanost
– svamp efter smaklök
– ( buljongtärning för god fylligare smak om du gör en pastasås som kokar upp)

Koka upp pastan och Stek samtidigt upp hackad lök, skuren skinka, champinjoner och vitlök.
Vispa ihop milda mat 4% och ägget i en skål. Tillsätt parmesan efter smak! Häll av vattnet från pastan och rör snabbt ner med de stekta ”tillbehören” i äggsåsen. Ett annat alternativ är att koka upp såsen efter att grönsakerna stekt. Man kan ha i en buljongtärning också vilket ger god smak i pastasåsen.
Servera pastan toppad med riven parmesan. Enjoy!

Trevlig helg

P&K
A

12282989_10153746975332387_741735663_n.jpg

Fantastiskt "Choco Mocha Fudge Tarts" recept i BODY!

God Fredag!

Ni har väl inte missat att jag delar med mig av ett av mina ”favourites of all time” – recept i senaste numret av BODY ?!

Helt underbara ”tarts” med en smak av choklad & kaffe, innehållandes nötter och kokos bland annat i en smältande fudge-konsistens på tungan som bara gifter sig med det mjuka kletiga ”skalet” (eller krispiga om man väljer att grädda först). Ah bara helt fantastisk! Så kika på det och bjud din darling, en vän eller familjen på dessa – ingen lär bli besviken 🙂 Helgens tips!

Så köp tidningen för recept om du inte redan har den 🙂 Nedan följer lite bilder på bakningen

Önskar er en fin fredag!

P&K
A

IMG_7608.JPG
IMG_6134.JPG

Några av ingredienserna! Tartsen är nästan "raw food" (undantag proteinet) och om man väljer "no-bake" ! Kolhydrater och fett kommer från goda källor!
IMG_6136.JPG

Skalen tillbereds..
IMG_6139.JPG

..och portioneras (skärs) upp
IMG_6140.JPG

trycks ut i formar! Det ska vara minimuffins- form även om jag körde stora ovan. Min favorit är ogräddade med fudgefyllning – man kan däremot också grädda i ugn – så får man ett mer krispigt skal som paj!
IMG_6145.JPG

Fudgen mixas- jag använder alltid Elit Nutritions proteinpulver när jag bakar. Det är bra kvalitet som funkar för bakning och SMAKEN är fantasiskt bra vilket är viktigt om man ska laga mat på det.
IMG_6149.JPG

Fyller sedan skalen med fudgen och toppar med krossade kaffebönor
IMG_7731.JPG

Såhär vackra blir Tartsen 🙂

Ljuvlig spis!

Hemma-spa & Egenlyx – tips på mina favoriter!

Det är inte förrän senaste året som jag verkligen insett hur viktigt det är att ta sig tiden till att verkligen ta hand om sig själv – Det gör under både för kroppen – ett fräschare och boostat jag, men också mentala aspekter, då du får chansen att varva ner, pyssla om dig själv och bara vara – välmående insida ut helt enkelt! Idag är det nästan som en veckovis ritual med Hemmaspa (Ibland får man såklart även lyxa till det och besöka Skönhetateljen när jag är nere i Malmö:) – Men jag har funnit tid eller snarare prioriterar tid- min kvalitetstid – och att ta hand om mig själv. För det är jag värd! Och det är du också – sa ta dig tiden 🙂

12179670_10153703845517387_67958397_n.jpg

Jag fann www.skonhetsateljen.se och Virginia (samt salongen i Malmö på ett besök) i våras och fastnade direkt. Dels för denna hjärtliga omhändertagande kvinna och mysiga samtal, men också för de produkter och behandlingar hon rekommenderade utifrån mig själv och den hjälp jag fick med min problemhy och att kroppen drog en massa vätska (LPG säger jag bara!)
Så efter att ha testat smink och krämer någon månad – då var jag fast! Alla produkter är av kvalitativt och bra innehåll. Mycket naturligt och ”rent” för våra kroppar, som inte irriterar, utan boostar på naturligt sätt.

Så här kommer mina absoluta favisar som står i skåpet och kommer fram varje vecka för lite booosting och egenlyx! :

Hempz Bodyscrub & Lotion – innehåller bland annat hampafrön och viktiga aminosyror samt vitaminer och mineraler som tillsammans återfuktar och bidrar till hudens struktur på ett boostande sätt. Skrubben tar verkligen bort döda hudceller och huden får lyster och blir len. Lotionen återfuktar på ett underbart sätt och luktar fräscht! jag tar denna morgon och kväll ( och Yes, tom min sambo har fått köpa egen, då han snott från min 😉 Finns i tre sorter!

Kokosolja– kallpressad ska det vara- en av de bästa naturliga näringskällorna för håret. Tar bort mjäll för er som har problem det med det, tränger djupt in i hårstrået och lägger sig som ett skydd över. Återfuktar och boostar håret rejält. Jag brukar ta en rejäl klick och massera in från hårbotten till topparna på kvällen. Sover med det och tvättar av på morgonen. Oljan skyddar även under tiden du tvättar (varmt vatten, gnuggar etc). Ingen mer hårinpackning – bara kokosolja! Och tycker det har funkat märkvärt – mitt hår har blivit så mycket friskare jämfört med ett halvår sedan och det faktum att jag hade stora problem för jag hade tappat så mycket hår pga stress.

Marc Inbane Spraytanning – Har nämnt den förut och nämner den igen- No 1 på listan för solkysst hud för mig! att slippa solarium och att skada sin hud i onödan. ovanligt lättapplicerad. Bara att spraya på handsken och stryka på, som lotion. Tar 10 min! Sover med färgen på och duschar av på morgonen. Jämnt fin färg, luktar inte äckligt och färgar inte av sig/ blir ojämn – superbt!!

Dermarollern & Dermaquest C-vitamin fusion mask – alltså denna roller är helt MAGISK! Love it. Börjar med att fördela en klick av krämen och sen kör jag rollern i ansiktet tills det börjar kännas jobbigt och lite ”irriterande” på ett positivt sätt. Rollern består av små piggar som tränger in i huden och triggar till att skapa och förnya hudcellerna. Sover sedan och tvättar av krämen på morgonen. Då ser man att man kan ha lite märken kvar från rollern, men trots ”röda kinder” ser huden mycket fräschare ut och dagarna efter blir det bara bättre! Likaså krämen som liksom tränger in som en syra och lämnar huden boostad. Min hud har verkligen blivit avsevärt bättre med regelbunden behandling av detta.

I samma veva kan jag nämna min Julie – P hydrating mask- som ska återfukta, ge näring och lugna huden. Hjälper till att återställa hudens struktur och behåller ökad fuktnivå 67% i mer än 24 timmar! Kan användas flera gånger och så förvarar man den i kylen. Den är verkligen skön att lägga sig med 30-40 min 🙂

Sist men inte minst en riktig ”Miracle Cream”- Slender Body Heating Cream från Magiray – ger en djupt värmande effekt på området du applicerar – sätter igång blodcirkulationen direkt ( du ser på huden som blir helt röd), minskar apelsinhud, stramar upp huden, lindrar muskelsmärta och stramar vävnaden. Rekommenderas också för idrottsskador. Jag brukar applicera denna på rumpa/baksida ben även innan jag ska träna dessa muskelgrupper också! Gör att jag får riktigt bra kontakt och pump direkt /redan i början av passet!

Hoppas ni blivit lite inspirerade att lägga all teknik och annat krimskrams åt sidan för en kväll i veckan och satsa på lite mental och kroppslig boost & egenlyx! <3

P&K
A

Nyttigt, gott & snabbt mikro-bröd

12177948_10153699529772387_78175434_n.jpg

Nybakt mikrobröd – gott, nyttigt och enkelt.
Till det en skål osötad granola med yoghurt och kanel samt de dagliga vitaminerna & omega 3 ! Bra Start! 🙂

Goodmorning Peeps 🙂

Sitter i min vita fluffiga morgonrock i köket – frullen är nere och mestadels av matlådorna är lagade! Vilken lyx att ha fått en extra timmes sömn inatt också 🙂 Får hoppas att all mat som jag förtärt igår bidrar med att massa extra energi infinner på benpasset senare!

Tänkte dela med mig av ett litet brödtips!
När suget infinner sig på morgonen och jag inte orkar baka ett ”riktigt” bröd med allt vad det innebär ( och det faktum att det tar tid), rör jag ihop en snabbis med bakpulver – fyller två små skålar, som jag sedan mikrar någon minut tills brödet är genombakat – (alltså inte klibbigt men ändå inte torrt!)

Jag brukar höfta här så har egentligen inget direkt recept-skiljer sig från gång till gång. Men såhär kan det se ut på ett ungefär:

Jag brukar ta 1 ägg eller äggvita. Blanda med valfri mjölsort. jag tog ungefär 0,5 dl havremjöl, 1 msk kokosmjöl, ca 3-5 msk mandelmjöl. Och så kan man ha i lite valfria frön – jag hade i linfrön och sesamfrön. Ha i en nypa salt, 1 tsk bakpulver. (Man kan egentligen tillsätta vad man känner – släng in lite riven morot eller zucchini om ni tycker om det exemelvis, eller hackade nötter!) vätska ska tillsättas och då kan man egentligen välja vilka ingredienser man vill att fylla upp med. Idag valde jag osötad äppelmos – ger lite sötma och god hint till äpple i brödet. Annars kan man välja kvarg, yoghurt, lite vatten etc.. Rörde ner några msk tills smeten fick en lagom geggig konsistens.
Fyllde därefter upp i två små fyrkantiga skålar. Mikra på full effekt. Föredrar att ha i för mycket vätska än för lite – som denna gången. För då kör man bara någon extra minut och riskerar inte att få torrt bröd. Tror det kan ha tagit 3-4 min för mitt.

Skär upp som bullar. Äter mina med äggvita, kaviar och sesamfrön på toppen!

Till det en skål osötad granola, yoghurt, lite hackad banan, en klick äppelmos, vanilj-steviadroppar från http://www.nutri-nick.com/ och kanel! Vitaminer och omega 3 från www.elitstore.se

Ha en riktigt skön söndag- andas ut och gör kanske ”ingenting” för en stund och ladda inför kommande vecka!

P&K

A

12178124_10153699529792387_621695200_n.jpg