MY DOG OCH KRÄKSJUK :-/

Som jag längtat efter MY DOG i Svenska Mässan, Göteborg. Två dagar utställning a lá GIGANTE!! Inte lätt att förstå för er som inte är helt utställningsgalen som jag men så är det, har verkligen längtat!
Vilken antiklimax det blev när jag bara kunde vara med 1 av 2 dagar :-/
Dag 2 (igår fredag) låg jag nämligen hemma med magsjuka BLÄ vad vidrigt det är!
Bild 398787

Idag mår jag som tur är bättre men vad gör det när det är 365 dagar kvar till nästa MY DOG!

Ja, ja jag ska inte klaga, Dag 1 gick ju nämligen grymt bra för ett par av hundarna jag ställde.

Jag har dock lärt mig lite, jag kan inte bara "damma av" iPod och åka och ställa ut honom utan att träna lite. Han bjöd inte alls frammåt när vi skulle springa och var allmänt trött. Inte tycker jag om att ställa honom inomhus heller då han är så stark så när jag försöker ställa honom så där snyggt med lite "spänn" i hela kroppen så glider han bara bakåt med baktassarna. Nä tacka vet jag utomhus där han kan stå som den Grekiska Gud han är 🙂

Domare för dagen var Rafael Malo Alcrudo från Spanien, totalt var det 40 Amstaffar idag.

Zican´s Irish Mike "iPod" placerade sig som 2:a i Championklass (efter hunden som blev BIR båda dagarna) och sen som 4:e bästa hane. Han är ju bättre än så, skärpning Cici!

iPods kritik:
Masculine and typikal male with excellent substance. Good temperament. Good format. Excellent neck. Balanced angulation. Good bone. Excellent ribs. Free moover.Här är han med BIR hunden i Championklass
Bild 398775

Zican´s Lucky Carb "Kalorii" var inte heller på hugget i torsdags, tror att hon börjat ledsna, jag har ju ställt henne en hel del. Fick ta fram en leksak och vips så var det lite roligare men hon placerade sig 3:a i unghundsklassen med Excellent i kvalité med följande kritik:

Feminine and typical correct female. Good proportions. Muzzle could be more powerful. Excellent neck, withers and ribs. Powerful built. Lovely Temperament

Ziacan´s Notabooty "Trilska" har precis fyllt Junior (9 månader) och debuterade i Juniorklass med bravur. Domaren utbrast när vi tre juniortikar kom in: "Detta är bästa klassen idag!" Och då har alltså alla hanar varit inne (unga som gamla som Champions)

Han hade Trilska som etta in i det sista då han ändrade sig och satt en annan, äldre, mer utvecklad tik som etta. Trilska slutade som 2.a i klassen med Excellent i kvalité och CK och totalt som 3e bästa tik totalt!! Detta är mycket bra på en så ung hund. 2:a bästa tik blev 1:an i juniorklassen som är från Ukraina och efter Old Nick Tipit Z Hanky, samma kennel som Ferda är ifrån.

Trilskas Kritik:
Lovely girl. Still puppy looking. Excellent format. Very nice expression. Dark eyes. Excellent shoulders, withers and topline as well as ribs. Good temperament. Excellent mover.

Bilder på Trilska:
Bild 398776
Bild 398777

Sen var det Miss Europe Tipit Z Hanky "Ferdas" tur i veteranklass. Domaren utbrast direkt när vi kom in "I really like this bitch". Han gillade henne så mycket att hon blev BIR Veteran SAMT Bästa tik totalt, BIM!

Bilder på Ferda:
Bild 398778
Bild 398779
Bild 398780

Sen var det då dags för oss att gå in i stora finalringen, Domare för BIS Veteran var Moa Persson:
Bild 398782

Av drygt 30 veteraner var vi kvar bland de sista utplockade 7 eller 8 (hade inte full koll) men blev sen avtackade precis utanför placering!! Men det gör inget, det var jätteroligt att vara i stora ringen och visa upp fina fina tjejen som var glad och frammåt 🙂
Bilder från BIS Finalen:
Bild 398783
Bild 398784
Bild 398785

Ferdas Kritik:
Lovely female with a lovely type. Excellent format. Lovely head and expression. Excellent shoulders and chest. good ribs and topline. Champion quality. I like her very much.

Torsdagens Rosett & Pokal-skörd (jag bryr mig inte om att ta hem 2:a och 3:e plats rosetterna bortskämd som jag är med fina, trevliga hundar;):
Bild 398786

GRATTIS också till Zican´s Hope For FW "Jersey" som blev Champion igår!
Jersey o Susanne på My Dog:
Bild 398789