Sammanfattning av Tunisien resan med besök hos Farbrorblå…

Tunisien och Staden Sousse är en fin plats. Jag var där redan 2011 och blev fet. Några månader efter det så började viktnedgången och samarbetet med Anki.
Samma misstag skulle jag inte göra, vilket jag nästan gjorde…

Vi köpte till oss all-inclusive band till ett mycket bra och prutat pris, så att vi kunde ta del av maten som verkade ganska bra på hotellet. Sedan är det skönt att kunna ta vatten och läsk när man vill på stranden eller vid polen.

Och så fanns ju den där underbara kaktårtbuffen… Jag högg ju på den ganska omgående, som efterrätt men jag försökte hålla det lagom. Sedan försökte jag dra ner på det. Jag vill ju inte behöva svälta i höst för att komma in i mina nyköpta kostymer. Lovade ju dem på ModeMani att jag skulle kunna använda dem i höst, vilket kan bli lite trångt nu.

Någon kanske undrar varför jag har släppt på maten? De som läst bloggen och sett att från Bosnien osv ser att det är mycket mat och mycket bakelser. Anledningen är enkel, pga att jag la av med satsningen mot SM och behöver vila ryggen så är inte motivationen 100%. Så jag tänker att jag tar det så lugnt jag kan i sommar, vilket jag verkligen har gjort. För att sedan i höst hålla 100% fokus på ALLT. Det vill säga, jobb först och främst, sedan träningen (efter den förmåga jag kan), och kosten. Då blir det ett strikt schema igen för att komma till bra form åter igen. Vägde 114.5 i morste, helt ok, mindre än vad jag trodde… Ska dock snart iväg till Anders och mäta mig innan jag, mamma och Lejla drar till Alanya! ☺


Lite mer om Tunisien.
VI solade lagom mycket, ingen av oss orkade ligga länge i solen innan vi skulle upp och svalka oss eller spela lite spel eller dricka något eller något annat 😉 Man kan säga att de dagar vi solade var de halvdagar alltid. Sedan hade vi många dagar i Medinan den stora lokala marknadsplatsen. Ett ställe där försäljarna gör allt för att sälja. Helst så lurar de Turiser så mycket de kan.

Vattenpipan jag skrev om – ja den lämnade vi tbx efter att ha köpt den och sedan kollat upp andra priser (vilket vi inte hade möjlighet att göra innan). Säljaren körde på att det är ramadan pratet, att man inte får ljuga då osv. Vilket gav lite förtroende, då vi vet att de är ganska religiösa därnere, samt att både jag och Lejla är muslimer så vi vet ju vad de handlar om. Men nej, priset var dubbelt så dyrt som det borde ha varit. Själva pipan var väldig bra, inte någon ”turisvarian” så om priserna hade legat på 1000/pipa hade det inte varit något problem. Men vi ville inte vara blåsta, vilket vi ändå var i början, så vi gjorde följande:
Efter lite prat med folk på hotellet så blev det så att vi åkte in till polisen, tog dit säljaren, han tog även med sin chef,… De skulle ge tbx alla pengar… Men så försökte de iaf ”sänka priset”, men Lejla som skötte pratet gick självfallet inte med på det och jag fick mitt flipp på dem och ja, pratade högt så att både poliser och säljare frös till… Men vi fick dock alla pengar tbx, kollade runt efter pipor och hittade liknande för 250-300 kr. Sedan hade de en ”super super” variant, vilket båda föll för, 600 kr, men lätt värt de. Lägger upp en bild på det sen! Säljaren här var mycket ärlig då vi även hade berättat att vi precis kom från polisen…. Samtidigt så sa han rätt pris på en liknande pipa.

I Medinan var vi ökända mot slutet, de visste våra namn osv osv. De var inte heller så glada på oss pga att vi prutade och prutade på allt så att de inte ”tjänade” något på oss, utan att vi kom ner på de lokala priserna, vilken säljare blir glad då. När vi hörde ibland att ”våra svenskar” höll på att köpa något alldeles för dyrt så la vi oss i och sa till dem vad priser bör vara på, då fick ju säljarna flipp men vi tyckte mest att det var kul. De får skylla sig lite själva när de försöker blåsa folk bara sådär…

Mot slutet av resan, lättare sagt sista dagen och sista timmarna så kände vi att vi skulle vilja stanna lite till… Eller åka någon annan stans, så vi kollade snabbt upp en resa, hittade en till Turkiet och bestämde oss för att boka den omgående, bara fyra platser kvar. Nu ska jag slänga ihop datorn och åka iväg mot Jönköping på mätning som sagt, sedan åker vi tre iväg kl 17.00 ☺ !