Summering utav Arnolds.

Tävlade som sagt på Arnolds igår, i Marklyfttävlingen som gick på stora scenen inne i expohallen. Var en extra kryddig tävling med några tusen i publiken, inte vad man är van vid..

Hursomhelst så vägde jag in på relativt lätt 91,9 kg, tävlingen avgörs på poäng, dvs att den som lyfter mest i förhållande till sin kroppsvikt vinner. Så en lätt kroppsvikt var väl inte fel igentligen.

Värmingen var ngt stressig men det gick innan vi transporterades till scenen.

Svårt att veta vilka exakta jag värmde med men drog en singel upp till runt 270 och sedan på med dräkt och drog en runt 290 sen 325. Kändes bra. Sedan var det ganska lång vila tills tävlingen drog igång.. Men över till tävlingen !

Min värste konkurrent skulle bli Ian bell som jag trodde. Han gick in på 350 och jag på 340.
Vi båda drog våra ingångsvikter komfortabelt men jag bommade min andra på 357,5, dräkten hade glidit upp för mkt och gav knappt ngt ? Slarvigt.. Ian tog sin andra lätt på 367,5. Till sista lyftet så gick vi för silver iom att det handlade om lite prispengar, 362,5 krävdes för detta och jag lyckades knöla upp det men det var precis med greppet…

Summering : nöjd för att jag fick ut Max ur dagen och tog silver i Arnolddebuten.

Faktorer som påverkat min tävling:

-Lång tid från uppvärmning till tävling

-lång resa lite mer än ett dygn innan tävling, inte optimalt

-relativt lätt

-ryggskott för 4-5 veckor sen, träningen har varit mer eller mindre utebliven många utav dessa veckor.

-Dräktennsatt inte alls bra och tekniken stämde inte till 100%, kände knöligt att lyfta

Som sagt så är jag nöjd !! Riktigt kul och hoppas man får chansen nästa år igen. Dags att vila upp ryggen i öas vegas nu, känns tråkigt…

image.png

Skickat från min iPad