Jag flyttar!

På grund av mitt nya samarbete med NJIE så kommer jag from nu flytta min blogg till följande adress:
http://www.njie.se/blogg/helene-ahlson/

jag på office

Där kommer ni kunna följa min tävlingssatsning som jag precis har startat upp inför 2017. Ni kommer även få läsa om mitt liv, kost, träning, jobb, resor och event och hur jag får ihop alla bitar under en samtidig tävlingssatsning.

Följ gärna med mig på min resa runt i världen och alla påhitt och utmaningar som jag tar mig an på vägen. 🙂

Givetvis finns jag fortfarande kvar i Body Magazine för min frågesida om Fitness & tävlingar. 🙂

Passar på att önska alla en riktigt GOD JUL och ett spännande och utmanande nytt 2017!

Ansökan till Team Forever Fit by Better Bodies 2017 är nu öppen!

Nu öppnar vi ansökan till vårt fantastiska tävlingsteam Team Forever Fit by Better Bodies 2017!
Nedan följer info om hur du går tillväga:

GRUNDTANKEN:
Grundtanken med Team Forever Fit by Better Bodies (TFFBB) är att detta ska stå som ett utvecklingsteam för Team Betterbodies (BB).
De som kommer tävla för TFFBB kommer vara atleter som vi ser besitter en stor potential att i framtiden kunna ta en plats i Team Betterbodies.
Att vara en atlet i TFFBB innebär ett förmånligt sponsorkontrakt med Betterbodies, vilket då även förväntas att man inte har några andra konkurrerande sponsorer när man kliver in som atlet för TFFBB.
Vi har även samarbete med en del andra sponsorer inom branschen.

TFFBB 2016

FÖRVÄNTNINGAR PÅ DIG:
De som förväntas av atleten, förutom ambitionen om att tävla år 2017, är bl.a. att framgångsrikt marknadsföra sig själv, Sponsorer & Teamet via blogg, hemsida, Facebook, Instagram, intervjuer och andra sätt inom sociala media och i det verkliga livet på ett föredömligt & engagerat sätt.
Man ska även ”leva” Betterbodies Lifestyle, vilket innebär att Betterbodies kläder är det självklara valet i alla sammanhang som kan förknippas med branschen, likaså övriga av teamets sponsorer.
Ett gott ”sportsmanship”, teamkänsla och dopingfri idrott känns för oss som en självklarhet.
Vilken gren du har för avsikt att tävla i är av mindre vikt.

KOSTNAD:
Det kostar inget att gå med i Teamet. Men du står själv för utgifter som tex. licens, tävlingsavgifter, resor/boende vid tävling samt om du önskar anlita oss coacher för vår hjälp och dylikt. Önskvärt för detta året är att du har en egen coach med dig inför 2017, meddela oss gärna om så är fallet i ansökan.

IMG_6727.JPG

ANSÖKAN:
Du ansöker till teamet genom att maila information om dig själv, din bakgrund & dina framtidsplaner gällande tävlingar, träning, jobb & annat som kan vara relevant för oss att veta tillsammans med bilder på dig själv (helkropp + porträtt). Berätta hur du lever och varför just du skulle passa som en av våra atleter i Teamet.
Ge även exempel på hur ett samarbete med Team Forever Fit by Better Bodies skulle gynna båda parter och ge exempel på hur du använder sociala medier och hur du genom detta kan promota TFFBB samt dess sponsorer.
Viktigt är dock att du är realistiskt och inte pratar ”drömmar & fantasier”.

Maila din ansökan tillsammans med foton till: tffbb@swedishfitness.se senast den 5 dec 2016.
Märk mailet med Ansökan Team Forever Fit By Better Bodies 2017.


OBS!

Respektera sista ansökningsdatumet!

SVAR PÅ ANSÖKAN:
Detta får ni senast första veckan i januari 2017, EFTER årsskiftet.
Vänligen respektera detta, alla kommer få ett svar.:)

Fitnesscamp i Thailand, anmälan öppen!

image1.jpeg

Nu är det äntligen dags igen!
För 4:e gången tar vi med 12 sköna personer till Bangkok i Thailand för en vecka full av träning, personlig coaching, seminarier, god & hälsosam mat, lyx i form av SPA- & massagebehandlingar, ”Bangkok by Night” & självklart sol & bad!

Detta är campet du varken kan eller vill missa!:)
Låter detta intressant?
Då kan du fortsätta läsa nu…
Under ledning av mig & Maria kommer du spendera en hel vecka i soliga Bangkok i träningens tecken, tillsammans med oss & 11st likasinnade nya bekantskaper.
Utöver träningen så kommer mycket tid för annat att ges så som tex. shopping av högsta klass, sol, bad, SPA, samt mycket träning med personlig utveckling/coaching (personlig träning) för de som önskar.

image3.jpeg

ANMÄLAN & RESEINFO:
Anmäl dig via mail till: fitnesslifecambodia@hotmail.com
Därefter får du vidare info om hur du går tillväga.
De första 12 som betalar in resan är de som får platserna, sedan gäller reservlista.

Avresa torsdagen den 2a februari på eftermiddag fr Sthlm, landar i Bangkok 3e februari kl 6.00.
Hemresa fr Bangkok 10e februari 01.00, vilket betyder utcheckning fr hotellet 9e februari, ankomst Sthlm 10e februari kl 06.50. Total reseperiod 2-10e februari.
Ni flyger med Thai air direkt fr Sthlm & flygbiljetten bokas via:
Marianne Lutz, Lutz Travel AB Tel. 08-626 55 30 Mobil: 0708-622850 marianne@lutztravel.se (hon hjälper er med flygbiljetter, reseförsäkring, avbeställningsskydd etc).
Uppge kod:CAMPBANGKOK för bästa möjliga pris vid bokning!
INNEHÅLL:
• 7 träningsdagar som inkluderar morgoncardio & ett eftermiddagspass på gymmet.
•Utöver detta kan ni i förväg, boka privata PT-lektioner med Helene &/el. Maria mellan kl 10.00-14.00 dagligen för er som önskar mot en avgift på 500kr/pass.
• Föreläsningar (som hålls av Maria och Helene).
• 6 nätter på http://www.pprincess.com
 som inkluderar en underbar frukostbuffe samt tillgång till gym, pool och 2 jacuzzis.
KOSTNAD (exkl. flygbiljett, försäkringar etc)= 7 450 kr/person
(inkl hotell, frukost, goodiebags med innehåll från Better Bodies, Smarthake, Body magazine, Pandy Candy m.fl.)
.
Resan ska betalas senast 30 nov.
Anmälan är bindande och en avbokningsavgift på 25% av kostnaden
 tas ut fram till 30 nov.
Avbokning efter 30 Nov krävs läkarintyg för att avbokning med återbetalning ska gälla.


Till detta Camp kan vi endast erbjuda 12st platser, detta för att ni ska få ut så mycket personlig coaching som möjligt, så först till kvarn gäller!
Vi ses i värmen!:)

image2.jpeg

SOLID Fitness Challenge! Helgens stora event!

SOLID FC2

Solid Fitness Challenge är ett event utöver det vanliga!
Tävlingen heter Solid Fitness Challenge, SFC, och bakom arrangemanget står bland andra Karl Dyall, välkänd artist och crossfitatlet med bland annat en bronsplats i CrossFit Games på meritlistan.

Kvalen är klara bara finalen återstår & nu i helgen, den 20-21 augusti, samlas Europas mest vältränade på Stockholms Stadion för att göra upp. Tävlingen kommer testa atleternas styrka, explosivitet, kondition och framförallt pannben!

Den anrika arenan har i över 100 år varit hem åt både atleter och åt så stora event som t.e.x. OS. Nu är det alltså dags igen att skapa fler legender::)

Vill ni ha mer info om eventet så kika in på http://www.solidfitnesschallenge.com för mer info – där hittar ni bland annat vilka som är anmälda, regler, vart du köper biljetter etc.

SOLID FC

Crossfiteliten kommer vara på plats.
Jag kommer dit.
Kommer du? 🙂

Har du inte hunnit köpa biljetter ännu så får du nu en sista chans att vinna biljetter till båda dagarna via mitt IG-konto: heleneice
Gå in där och leta upp inlägget som jag la ut tidigare idag om Solid Fitness Challenge (en video) & läs till dig vad du ska göra för att vara med och tävla om dessa biljetter.

solid IG

Lyckas du inte dra vinstlotten i min utlottning på IG så finns det biljetter att köpa här: http://www.ticketmaster.se/artist/solid-fitness-c
hallenge-biljetter/974972

Hoppas vi ses! 🙂

Min egen träning, låt resan starta!

Som PT & Coach har alltid mitt största fokus & prio legat på mina klienters träning & mål. Mitt egna har bara ”funnits där” vid sidan av som en självklar del av vardagen. Med det sagt menar jag såklart inte att jag varit lat eller fuskat med min träning, snarare tvärtom. Det har alltid varit viktigt att ta hand om mig själv, min kropp & att sträva efter egen utveckling. Men min kropp & träning har snarare varit ett ”verktyg” för att testa, lära, utveckla & inspirera mig själv & andra till nya mål & resultat.
Jag ger alltid 100% av mig själv oavsett det gäller mig själv eller mina klienter, men jag har kanske egentligen aldrig riktigt unnat mig själv en riktig effort & satsning med ett långsiktligt mål & en välplanerad väg dit.

Men efter vårens trainingcamp i Dallas bestämde jag mig, nu ska jag satsa på mig själv…på riktigt!
Steg 1 var att bli hel i min rygg (el så hel jag kan bli) efter min skada jag drog på mig maj 2015.
Steg 2 var att, för första gången i mitt liv, bestämma mig för att jag inte skulle vara ensam på denna resa. Jag har därför inlett ett samarbete med Guy Cisternino från USA, Pro Bodybuilder som i skrivande stund själv förbereder sig för sitt 7e Mr Olympia i Sept.

image1.jpeg

Guy ska få fria händer att hjälpa mig med min kost & träning under både off- & on season. Vad vår ”on season” (diet) nästa år leder till återstår att se, men mycket lutar såklart åt tävlingsscenen igen & då ffa internationellt. Exakt vad, hur & när återstår att se. Det får helt enkelt tiden & min utvecklingskurva styra…
Du bygger inte muskler över en natt & jag kommer låta allt ta den tid det behöver innan jag eventuellt entrar scenen igen. Det viktigaste för mig när jag tävlar har alltid varit att ha roligt & så ska det givetvis vara denna gången med. & lägger jag nu ner extra tid & prio på min utveckling & väg dit så vill jag också vara riktigt redo när jag väl kliver upp på scenen igen.:)
Jag har medvetet vilat i över en månad från ordentlig träning denna sommar. Dels för att låta skadan & kroppen i allmänhet få lite extra tid till återhämtning/vila innan uppstart med nya upplägget, men även också för att trigga min motivation & mitt sug efter att verkligen satsa stenhårt!
& jag skulle ljuga om jag sa att jag inte var taggad just nu!;)

Den längre vilan gör att jag just nu ger kroppen lite tid att komma igång & hitta tillbaka till 100% power igen. Planerar att va tillbaka helt någon gång i sept & dra igång med ”chefen” fullt ut efter Mr Olympia ca.
Fram tills dess har vi kontinuerlig kontakt varje vecka där vi bollar nuvarande träning & passupplägg.

Nu under uppstarten kommer jag även köra en del träning med en annan tränare inom crossfiten (CF) & då med fokus på teknik & styrka i alla tyngre bas- & styrkelyft.
CF-en ligger mig varmt om hjärtat & har gjort sedan den klampade in på svensk mark ordentligt för ett gäng år sedan. Jag både tränade en del CF (mest på ”skoj”) & höll även träningsresor med inriktning på detta då, mkt i samband med min TV-sväng i gladiatorerna då denna form av träning var ett perfekt komplement till min vardagliga styrketräning.
Egentligen har jag alltid varit den som föredragit tuffare, intensivare & mer utmanande träning framför ren & enbar styrketräning på gym. Men tyvärr funkar inte en kombination av 100% satsning inom båda dessa för mig både gällande tid & fysiskt belastning & utveckling.
Så just nu kommer CF-en få förbli en skön & rolig träningsform & ett bra komplement till min satsning inom fitness så länge jag fokuserar på rätt delar av den.:)
Jag kommer hålla er update om min träning, både på gymmet & i boxen framöver.
Min resa börjar sakta men säkert dra igång & jag har nog aldrig förut varit så här taggad.:)

På återseende mina vänner…

Best Regards,
Helene Ahlson
Www.foreverfitsweden.com

Till er som någonsin funderat på att åka till Kroatien…

…här får ni flera anledningar!:)

Som ni säkert vet så var jag & Danne i Kroatien, mer exakt i Makarska som är en ngt mindre by ca 1.5timme från Split, för ett par veckor sedan.

image1.jpeg

Vi hade sökt en resa som bestod av avkoppling, lugn & ro, turkost vatten, sol & värme, all inklusive samt ngn form av aktivitetsmöjligheter om vi så skulle önska någon dag.

image2.jpeg

För att lösa de första önskemålen bokade vi ett så kallat Sensimar hotell (Fritidsresor) som innebär att det är barnfritt. & ja, det gör faktiskt STOR skillnad!

image8.jpeg

Vissa stunder kunde det kännas som att vi var ensamma på stranden, vid poolen el på takterrassen.

image5.jpeg

Inte för att det var folktomt, nejdå fullbokat hotell detta, men för att alla var där av samma anledning som oss: bara njuta av lugnet.:)

image4.jpeg

image10.jpeg

Hotellet som vi bodde på erbjöd även all inklusive, bra & god mat & dryck & ett aktivitetsschema som gav alla möjligheten till att sysselsätta sig om man så önskade.

image9.jpeg

Gymmet var väl det enda som inte uppfyllde ens våra lägsta önskningar, men för någon som endast vill aktivera sig lite lätt i ett par gym- & cardiomaskiner samt hantlar upp till 10kg fanns även detta.
Tur man har träning som yrke & inte lider brist på fantasi när det gäller detta iaf.;)
Miljön omkring hotellet var nämligen fantastisk & väldigt kuperad både i form av skogsslingor & trappor.

agglangduk.jpg
image3.jpeg

image7.jpeg

En del promenader, lättare löpning & HIIT-pass blev det för oss. Men inte gör det något att man missar att lyfta lite skrot ibland, bara bra för kroppen att bryta av med något annat emellanåt.
Desto mer motivation & bättre svar på gymträningen igen när man väl landar hemma i Sverige igen!:)

Hotellet i sig var så grymt fint & bra så vi höll oss faktiskt mestadels där.
Men en heldags båttur till två fantastiska öar tog vi oss iväg på & det kan jag VERKLIGEN rekommendera!

image12.jpeg

Man bara måste uppleva Kroatien från sjösidan! Nästa gång blir det till att hyra en privat segelbåt här!

Ja…ni behöver ju knappast fråga varken mig el Danne om vi skulle välja detta resmål igen.
Svar ja, vilken dag som helst!
Vi reste denna gången med Fritidsresor & hotellet heter Sensimar Makarska. Passar ffa par då detta, som sagt är ett barnfritt hotell.

image14.jpeg

image15.jpeg

Mamma! <3

Det finns inga ord mamma…
Du är…
…min allra bästa vän som vet allt om mig & ändå behandlar mig som en prinsessa!
…en osjälvisk kvinna som alltid arbetat hårt & prioriterat andra före dig själv, inte minst jag & min bror.
…vacker, söt, glad & social. Vem kan inte älska dig?:)
…den jag vänder mig till direkt, den första jag slår nr på mobilen till om jag behöver stöd, prata ut eller reda ut livets frågor.
…därför mamma…är du min största förebild!
<3

IMG_1650.JPG

Jag kan inte tacka dig nog för att jag fick spendera hela denna veckan hos & med dig.
Vi har gjort allt en mor- & dotter kan önska sig:
* promenerat
* solat
* sovit ut
* tagit långa mysiga frukostar i solen på balkongen
* shoppat hejdlöst, haha..
• gått på en riktig tjejbio ”Livet efter dig”
* haft picnic i gräset
* haft många fina grillkvällar
* fått privat makeup-lektioner av proffsen
* skrattat & pratat om livet
* & det bästa av allt: bara tagit en dag i taget!:)
TACK finafina mamma!
Nu snor jag dig & tar med dig på en liten roadtrip!;)

ÄLSKAR dig gränslöst!
<3

Best Regards,
Helene Ahlson
Www.foreverfitsweden.com

Detta händer i södra Sverige nästa helg! :)

Jag och min kära vän Ako ”Toro” Rahim tar flyget ner till Ystads härliga vyer och skapar ett event ihop med Ingelsta Kalkon!

En MATFESTIVAL som innehåller både föreläsningar, smakprover, galet bra priser på kalkon av högsta kvalité, inspiration till maträtter, hinderbana och autografskrivning för barnen m.m.

ystad event 2016

Missa inte detta ni som befinner er, eller bor, i närheten! 🙂

Jag stannar även kvar på söndagen och kommer köra Personlig Träning hela dagen på Breeze Fitness. Så en hel helg i en fantastisk miljö & ihop med fantastiska vänner väntar alltså!

Hoppas vi ses!
🙂

På väg hem…BILDBOMB igen!:)

Tiden har verkligen gått fort denna resa, trots att vi varit borta i nära 12dagar.
Men det sägs ju att tiden knappast står still om man har roligt, & det är precis vad vi har haft!:)
Drar ut ytterligare en bildbomb som får visa lite hur vår resa varit.

image2.jpeg

image3.jpeg

Våra morgon HIIT-pass har fortsatt de dagar vi inte haft något av våra tuffa bootcamppass på fm.

image4.jpeg

image3-1.jpeg

Givetvis hann jag spela in en ny träningsvideo med Ian Gains, men helgalna träningskompis från Dallas.
Rygg & mage/bål stod på schemat & denna gången utmanade vi båda varandra med X antal grymma övningar.

image5.jpeg

image1.jpeg

Jag hann även spela in en träningsfilm med Trish Warren, Bransch Warrens underbara tjej som även varit en av världens främsta fitness atleter som inkluderar medaljer på stora tävlingar som tex Arnolds, Olympia etc.
Vi körde ett toksvettigt plyo-/HIIT-pass på en idrottsarena med bla trappor, boxar & fallskärmar som redskap. Garanterat något som kommer stå på nästa Training camps agenda.;)
Dessutom visade hon mig en del akrobatik från fitness-scenen som jag antagit mig att klara av tills nästa gång jag hälsar på Dallas.

Båda filmerna kommer upp inom kort på YouTube & som vanligt är mannen bakom dessa filmer Nick Del Toro.:)

image1-1.jpeg

image4-1.jpeg

image5-1.jpeg

image8.jpeg

Ett besök till grannbyn Fort Worth Stock Yards, en riktig Texas by som bjöd på både cowboys, jukeboxar & bullriding.

image9.jpeg

& även ett på Dallas World Aquarium.

image12.jpeg

image16.jpeg

image17.jpeg

image18.jpeg

image10.jpeg

image14.jpeg

Bootcamps by me, Ian & TJ.;)

image20.jpeg

En massa träning med både campdeltagare & vänner från Dallas.
Här är min ”Firegirl” Brittany som jag alltid sammanstrålar med på minst ett pass när jag är i Dallas.
En tjej som är minst lika galen som en själv!;)

image1.png

En annan go vän som sök upp var Carlos, kanske en av världens mer kända hundar som har både eget IG & FB. 🙂

image6.jpeg

image7.jpeg

Middagsbesök på både traditionsenliga Cheesecake Factory & Texas de Brazil.

image13.jpeg

image1-2.jpeg

Dallas har definitivt bjudit på varierat väder, allt från ordentliga regnoväder & stormar till strålande solsken & 35graders värme!
Ganska häftigt faktiskt att få se dessa naturfenomen & snabba svängningar i väder & vind.

image1-3.jpeg

Jag vill avsluta detta blogginlägg med att kasta ut det största tacket till alla inblandade på denna resan. Allt från ni goa campdeltagare, tränare & personal på ”…destination”, Micke med familj som alltid välkomnar oss med öppna armar, Hanne, Rosanna, Greg & TJ för ert samarbete med mig inför & under hela resan & givetvis alla andra som på något sätt gjort denna resa precis så grym som den blev!
Sist, men absolut inte minst, ska Swedish Fitness (företaget bakom allt detta) ha ett jättetack för att ni låter oss få ha dessa resor! <3

image2.png

Årets goodiebag som väntade på hotellrummet när deltagarna anlände.

Jag säger som alltid, på återseende & det ganska snart.;)

På andra sidan klotet…

Nu har vi landat & haft ett par dagar på oss här i Texas & jag tror inte vi har mycket att klaga på direkt.
Tänkte att bilderna får tala för sig självt i detta inlägg…;)

image1.jpeg

Äntligen på amerikansk mark efter en lite smått kaotisk resa där vi höll på att missa planet i Detroit.

image2.jpeg

image3.jpeg

image4.jpeg

X antal morgon-HIIT-pass ledda av mig & Rosanna samt bootcamp med Trish Warren har hunnits med. & fler tuffa grupp-pass väntar dagligen under resan.;)

image5.jpeg

image6.jpeg

image7.jpeg

Ett besök på självaste huvudkontoret för Gasp- & Better Bodies är en självklarhet på dessa resor.

image8.jpeg

& givetvis i vår fysiska Gaspbbstore där alla direkt brände av halva reskassan.;)

image9.jpeg

Tid vid poolen, javisst! Även om det är kl 18.00 på kvällen så finns det både sol & värme. Närmare 28grader för att vara lite mer exakt.:)

image11.jpeg

image12.jpeg

image10.jpeg

Mannen bakom företaget bjöd hem oss på teammiddag & horseback riding alá ”western style”.
Magic evening!

image15.jpeg

image17.jpeg

image16.jpeg

image18.jpeg

Seminarier med dessa proffsen (Guy, Branch & Matt).

image19.jpeg

Gunshooting of course.;)

& så en himla massa grym träning på …destination (själva gymmet) också såklart!
Men detta lägger jag upp en hel del från på mina två IG-konton:
@heleneice
@heleneice_video

image14.jpeg

Nu fortsätter vi vår grymma resa här borta, hoppas ni har det bra där hemma på andra sidan!

På återseende mina vänner..