10 veckor till en hälsosam, frisk och snygg livsstil!

Nu har lite drygt en vecka gått på vårt 10-veckorsprojekt.
Projektet går ut på att med individuellt anpassade kost- och träningsupplägg skapa en bättre, mer hälsosam och piggare livsstil för sju personer samt hjälpa dem att nå deras egna, individuella mål. Det är mål som t.ex. få tillbaka motivationen till träningen/daglig aktivitet, öka muskulärt, gå ned i vikt, bli kvitt skador, få magrutor, få bättre kondition, må bättre i vardagen etc. Alla har de olika mål, men alla kämpar de tillsammans som grupp.:)

Här kommer en kort presentation av de sju olika personerna med bilder, startvikt/mått, mål samt deras egna tankar/förväntningar på denna ”resa”:

Person nr 1:
– kvinna
– 82kg
– Mått:
bröst:102cm
midja:91cm
navel:100cm
höft:119cm
– Mål:Förbättrad styrka & kondition + viktnedgång
– Egna tankar:
Jag hoppas bli starkare och få mer kondition, slippa få diabetes osv. för att man är överviktig.
Vill få en annan syn på matförhållandet, veta att jag kan så mycket mer fast hjärnan säger ”jobbigt, kan inte”. Få nya tränings kompisar och att jag kommer att tycka om mig själv och kunna se mig i spegeln.

-Startbilder:

TINA FRONT.jpg
TINA SIDA.jpg
TINA BACK.jpg

Person nr 2:
– man
– 107kg
– Mått:
bröst:121cm
midja:115cm
navel:115cm
höft:110,5cm
– mål: När jag fyller 60 år så skall jag kunna genomföra en X-fitnessklass (en av gymmets tuffaste klasser) utan fusk och smärta. Och för det så tror jag att rörlighet och balans är två viktiga ingredienser förutom mina två skador som behöver tränas bort på något sätt. Kan beskriva min orörlighet genom att berätta att jag får inte ner en skivstång bakom nacken så att jag kan göra tex knäböj.
– egna tankar:
Jag är en 57 årig man som har diabetes typ2. För inte så länge sen så fick jag min ”dom” både muntligt och siffermässigt av min läkare. Roger det är dags att fundera på hur du använder ditt liv och kanske byta livsstil! För Roger du vill väl leva så länge som möjligt och under den tiden må så bra som möjligt?
Jag fick se svaren på mina prover och kunde själv konstatera att här måste nog Roger göra nåt innan det är försent. Så under 9 månader så har jag kämpat och gjort en del framsteg som pekar åt rätt riktning. Men jag kan konstatera att fortfarande så vet jag för lite om vad tex kost får för effekter på kroppen och vad kosten har för koppling till träning. Men den stora bristen i min resa är att jag vet alltför lite om hur man tränar på ett gym och hur skall jag träna för att öka min rörlighet och balans. Dessutom har jag några gamla skador som behöver rehabilitering innan kroppen fungerar som jag vill. Så när jag fick erbjudandet att delta i detta projekt så var det inget svårt val för mig.

-Startbilder:

ROGER FRONT.jpg
ROGER SIDA.jpg
ROGER BACK.jpg

Person nr 3:
– kvinna
– 62,8kg
– mått:
bröst:92cm
midja:72cm
navel:79cm
höft:98,5cm
– mål:Målet är att lära sig ”deffa/formtoppa” rätt och bibehålla en tränad och ”fit” kropp. Ett intresse för fitness har väckts sen jag började träna på Gym och Motion.
Som jag skrev är vikten ca 63, men innan barnen vägde jag 55-57. Dit vill jag tillbaka, då trivs jag!:) Men jag hittar inte ett bra sätt att hålla det längre. 🙁
En annan dröm är att lyckas få fram mina rutor på magen…
– egna tankar:
Varför jag valde att hoppa på detta projekt är för att jag tränar rätt mycket, men får inte min kost att gå ihop med de resultat jag vill ha då jag äter för mycket skräp. Jag vill lära mig äta regelbundet och lära mig ”deffa”. Mina förväntningar är att just du kan lära mig detta.
Sen behöver jag nog detta pushande, positiva människor runt mig. Då ingen i min omgivning förstår mig, vilket jag skriver mycket om i min blogg.

-Startbilder:

DESIRÉE FRONT.jpg
DESIRÉE SIDA.jpg
DESIRÉE BACK.jpg

Person nr 4:
– kvinna
– 100kg
– mått:
bröst:114,5cm
midja:105cm
navel:114cm
höft:121,5cm
– mål: Att få in träningen som en självklar del av livet & inte känna motstånd som nu. Gå ner i vikt och må bättre. Inte behöva skämmas för mig själv. Kunna handla kläder i vanliga butiker.
– egna tankar:
Det jag tänker att jag vill få ut av dessa 10 veckor är
– Vill få in träningen som en naturlig del i min vardag så att det inte känns som något måste utan som en rolig grej som jag vill göra.
– Lära mig att äta rätt och få bort suget efter allt onyttigt som finns runtomkring.
– Gå ner i vikt, bli piggare och må bättre.
– Hitta ett roligt träningssätt som passar för mig.
– Få bort krämpor och magproblem som jag verkligen lider av idag och de är ett resultat av vikten (fel mat) och för lite träning.
– Har provat det mesta för att gå ner i vikt men inte orkat hålla ut så länge och så fort någon släpper taget om mig efter några veckor så har jag återgått till det felaktiga beteende jag har till mat och träning. Jag ger allt i början men orkar aldrig hela vägen. Har guldmedalj i bortförklaringar till varför jag inte tränar eller äter rätt.
– Hitta en bra balans i maten. Inte överäta som jag gör nu mellanåt.

-Startbilder:

CARINA FRONT.jpg
CARINA SIDA.jpg
CARINA BACK.jpg

Person nr 5:
– man
– 110kg
– mått:
bröst:110cm
midja:106cm
navel:103,5cm
höft:117cm
– mål:Få en mer tränad kropp (mer muskelmassa på överkropen.
– egna tankar:
Läran om kosthållning & träning ( framrör allt styrketräning), lära mej att ta hand om min kropp & själ….& att få ta min träning till nästa nivå.
Att få denna fantastiska chans att lära sej av en av dom bästa :-), känns fantastiskt!!

– Startbilder:

TOMAS FRONT.jpg
TOMAS SIDA.jpg
TOMAS BACK.jpg

Person nr 6:
– kvinna
– 84kg
– mått:
bröst:106cm
midja: 92cm
navel:107,5cm
höft: 113cm
– mål:Drömmålet är att till juli gått ner 20 kg.
– egna tankar:
Anledningen till att jag vill göra det här är för att jag vill gå ner i vikt för jag skäms över hur jag ser ut och det blir en social fobi.Sen behöver jag få ordning på mitt svängiga humör och att jag oftast är väldigt trött och loj och det kommer hand i hand med bättre kosthållning.
Men hur ytligt det än är så är det i första hand utseendet som är min anledning till att jag vill gå ner i vikt.
Jag har tappat lusten helt på att träna och det har aldrig hänt förut i mitt liv och det hoppas jag att det blir ändring på nu och att jag hittar glädjen (och beroendet-positivt) med träningen igen.
Mina farhågor just nu är att jag är kroppsmässigt och konditionsmässigt så lågt ner så jag är rädd att jag tappar sugen och ger upp då jag inte orkar. Så mitt stora jobb just nu sitter i huvudet och jag försöker att omvandla mitt offertänkt till energi att göra något åt det = Se framåt och hitta mitt pannben igen.

Inte så muntert idag kanske, men jag hoppas jag kan ta fram och skratta åt det om ett par veckor 🙂

Jag känner också att jag måste vara ärlig mot er och migsjälv när det går tungt för det är jag usel på och jag måste ju veta varför(om)jag får dippar. Därför kommer jag skriva träningsdagbok med både kost, träning och tankar så jag kan se vart det känns bra/mindre bra.
– Startbilder:

MARITA FRONT.jpg
MARITA SIDA.jpg
MARITA BACK.jpg

Person nr 7:
– kvinna
– 58kg
– mått:
bröst:90,5cm
midja:70cm
navel:80cm
höft:99,5cm
– mål: Komma ner i fett%, var på 14,7% förra sommaren. Forma kroppen och få fram lite linjer (ialla fall någon). Ska slita på låren!
& så siktar jag ju på att inte halka ner i ”svackan” utan hålla mig så här sen efter dessa 10v och försöka underhålla sedan med något pt-pass då och då för att få några sparkar och motivation samt kanske hitta någon ny träningskompis.
– egna tankar:
Jag vill göra dessa 10 veckor för att få en nytändning i träningen, utmana mig själv och se vad jag med klara mål kan prestera och flera steg i rätt riktning i att förändra och lägga om matvanorna till nått bra.
Jag investerar i mig själv helt enkelt..
Målet är att komma i bättre form , få lite konturer och träffa nya människor.
Jag tycker att det ska bli superskoj att tillsammans med 6 st nya träningskompisar nå mina och deras mål!

– Startbilder:

EMELIE FRONT.jpg
EMELIE SIDA.jpg
EMELIE BACK.jpg

Vi har även några givmilda sponsorer med oss på vägen som bidrog till en generös goodiebag till var och en av deltagarna, ett stort tack till:
– Ultimate Nutrition
– Better Bodies
– Gym & Motion
– Celsius
– Smartshake
– Mivitotal

046.JPG

Som sagt, nu är vi igång och uppdatering kommer ske ett par gånger under resans gång.

Följ dessa kämpar!;)