Bootcamp!

Som många av er, som då och då följer mig, så tränar jag ganska varierat utanför min egen styrketräning. Mycket med fokus på kondition, kroppskontroll och i andra miljöer än bara inne på gymmet. TABATA-träningen är ett sätt, mina morgonfys-pass från i somras är ett annat.
Just morgonfysen grundar sig i min bakgrund som Boot campinstruktör där fokuset i träningen ligger på en kombination av flås och styrka, smidighet och teamwork. Inne eller ute, man tar vad man har, man gör det man måste!;)
Jag är både utbildad instruktör och har utbildat andra inom just Boot campen.
Och nu har min vän, Susanne Pousette, som jag själv utbildade mig hos för många år sedan samt hållit utbildningar ihop med dragit igång sina utbildningar igen!:)

BOOTCAMPLOGA.png

Så för alla er som är sugna på att utbilda er till instruktörer eller bara vill gå denna utbildning för att få en stor dos nytänk, inspirerande och helt annat form av träning i ditt liv: Here you go!
Nästa utbildning är i januari och anmäler ni er via mig, nämn ”heleneahlson” i anmälan så får ni 500kr rabatt på utbildningen!!

boots.jpg

VAD ÄR BOOT CAMP?

Övningarna i våra Boot Camp pass kommer ifrån den riktiga Boot Camp träningen. Ofta är träningspassen utomhus och man har inte mycket mer utrustning än den egna kroppen och det som finns i naturen. Man jobbar ofta i par eller i grupper, samtidigt som det är mycket individuell fysträning. En stor del av träningen är anpassad till situationer som en soldat kan möta. Krypa och åla är ett viktigt sätt att ta sig fram på vare sig man är själv eller tvungen att ta med sig en skadad vän. Uthållighetsträning är viktigt, precis som mer explosiv träning.
Favoriterna är olika typer av bröst/armövningar, samt magövningar. Även benen tränas på ett sätt som garanterat ger träningsvärk. I Boot Camp förekommer även övningar som vi annars kanske inte ser. Det kan vara övningar som är anpassade till muskler som vi inte tänker på att träna.

utomhusmiljö.jpg

Den mentala delen är stor i Boot Camp. Det gäller att hela tiden utmana sig själv, att inte ge upp, samtidigt som man är en del av en grupp, där man inte tävlar med varandra utan peppar och inte lämnar någon bakom sig. Därför att det viktigt med övningar i grupp och att lära sig att lita på varandra.

Boot Camp blandar tuffa fysövningar med övningar som påminner om lekar som barn leker. Boot Camp kan varieras i många olika former. Inomhus, utomhus, styrka och/eller kondition, med eller utan utrustning, hinderbanor inomhus eller utomhus. Det är instruktörens fantasi som sätter gränsen.
Boot Camp är populärt att köra på gym och företag, men också utomhus för olika målgrupper som t.ex barn och för idrottslag, samt på möhippor eller svensexor. Dessa pass kan erbjudas som en gruppträningsklass en gång i veckan, eller läggas upp så att en och samma grupp kör ett pass om dagen i 14 dagar, eller 3 pass i veckan i 4 veckor. Boot Camp är populärt bland idrottslag där många kör det off-season eftersom det inte bara ökar lagets kondition och styrka, utan även är bra för teambuilding. Passen fungerar också bra på företags kick-offer.

team inomhus.jpg

Boot Camp är lätt att anpassa efter målgrupp och man kan variera passen på många olika sätt. Boot Camp är ett fantastiskt sätt att nå barn i olika åldrar. Passen kan också vända sig mot hela familjen, eller vara ett intensivt pass för de som ska tävla inom en viss tid, gå ned i vikt eller som komma-igång-träning.

För mer info om utbildningen och hur ni anmäler er:
http://www.bootcampsweden.se/utbildning2.html

www.bootcampsweden.se

Kanske årets julklapp?;)