Milen "bara sådär"!

Ja, det kan man ju lugnt säga. Är faktiskt rätt förvånad själv över att jag ens hade motivationen till detta.
Ni som känner mig vet att jag är en typisk ”kortdistansare”. Mitt eget ord för motsatsen till långdistansare, en som föredrar intervallbetonad, varierad & högintensiv träning istället för långvarigt nötande & en som (jag) är för rastlös för att göra samma sak för länge. Detta behöver dock inte betyda att man inte kan vara uthållig för det, utan mitt uttryck får stå för den mentala biten.;)

Men jag vet vad orsaken till att årets första löparrunda blev en mil istället för 5km:
– medveten tog jag på mig ”löparvänliga” kläder idag: tights, långa shorts utanpå (det var kallt i morse!), tunna smidiga tröjor-lager på lager som gör löpningen lättare & tar hand om värmen från kroppen på ett bra sätt
– inga krav eller förväntningar på mig själv. Igår när jag somna sa jag till mig själv: i morn blir det sk ”naturliga intervaller” där min energi skulle få styra den sträcka som jag skulle löpa. I morse väcktes jag av solen innan klockan ringde & HUR mkt energi får man inte av det då??!!:) Så då ändrades planen till att halvmilen skulle springas iaf.
MEN då jag sprungit 0,5mil så insåg jag hur lätt det faktiskt kändes idag, så varför sluta bara för att man i förväg bestämt sig för något?;)
– bra musik!! Musiken i lurarna fick mig att glömma vad jag höll på med! Finns inget som lyfter ens ben högre i löpningen än bra musik!:)

Har sagt det förr & säger det igen:
Sol, grym musik & kärlek/sex är livets droger. Det kan få en att övervinna det mesta!

image.jpeg